Gin-tonic recipes

Gin tonic staat al een paar jaar lang op nummer 1 als de meest gedronken cocktail. Er zijn allerlei variaties te bedenken, van zoet tot zuur en van bitter tot pittig. De komende tijd delen we op OHIMP de allerlekkerste variaties. Vandaag een G&T recept met rozemarijn en sinaasappel. 

Om een goede gin tonic te maken hoef je echt geen ervaren cocktailshaker te zijn. Het is natuurlijk wel handig als je de juiste hoeveelheden gebruikt, ongeveer 1/3 gin en 2/3 tonic.

gin tonic recept met rozemarijn en bloedsinaasappel

Bron afbeelding

Lees hier de exacte verhoudingen

Elke gin combineert het lekkerst met een eigen garnering. Zo mixt Hendrick’s gin heerlijk met komkommer en Gin Mare met rozemarijn. De tonic is ook heel belangrijk. Je kunt natuurlijk kiezen voor de standaard tonic van Royal Club, die in elke supermarkt te koop is. Maar het lekkerste is toch wel een speciale tonic, zoals bijvoorbeeld die van Fever-tree.

gin tonic recept met rozemarijn en sinaasappel

Bron afbeelding

Goedkope Gin tip

Een goede gin kan qua prijs nogal oplopen. De zgn. Copperhead gin gaat met gemak voor rond de 35-40 euro over de toonbank, voor 50cl! Maar als je een DirkIII in de buurt hebt dan heb je geluk. Want ik ben erachter dat de flessen gin hier gemiddeld zo’n 10 euro goedkoper zijn! Ik heb de voorraad in ons strandhuisje gelijk maar even aangevuld 😉

Gin tonic cocktails

Gin tonic recept met rozemarijn en sinaasappel

Ingrediënten en bereiding

gin tonic met rozemarijn en sinaasappel

Bron afbeelding
  • 35 ml Gin Mare (of een gin naar eigen keuze)
  • 100 ml tonic (ik vind Fever-tree Mediterranean tonic er erg lekker bij smaken)
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 partje sinaasappel of een stukje (gewassen) sinaasappelschil (je kunt een mooi reepje schil krijgen door simpelweg de kaasschaaf eroverheen te halen, werkt perfect)
  • ijsblokjes

gin tonic met rozemarijn en sinaasappel

Bron afbeelding

Plaats eerst de ijsblokjes in het glas en schenk vervolgens de gin erover. Voeg de sinaasappel en rozemarijn toe en vul het glas met de tonic.

Cheers!!

Gin-tonic recipes