luchtbevochtiger leren

Zwoegen op je examens tijdens bloedmooi zomerweer staat gelijk aan een bloedchagrijnige puber. Dat klinkt als een logische formule, toch? Nou bij mij (Ilja) in huis dus niet. Onze Jim is namelijk HAPPY. Dat heeft te maken met zijn uitgangspositie, hij staat er goed voor. Maar wat ook een verschil maakt: onze luchtbevochtiger is vanuit de woonkamer verhuisd naar zijn kamer!

Huh, hoor ik je denken. Hoezo maakt een luchtbevochtiger het dan beter tijdens examenvoorbereidingen? Nou vergis je niet, de voordelen van een goede luchtvochtigheid zijn enorm en Jim trekt daar op alle fronten profijt van. Ik zet de voordelen even op een rij:

  1. Voordeel voor huid en haar

Een droge huid, pluizig haar, lippen die op barsten staan en prikkende ogen. Het zijn allemaal tekenen van een lage luchtvochtigheid. Breng je de luchtvochtigheid in huis op peil, dan heb je hier veel minder last van. En dat vindt de puber ook fijn.

  1. Voordeel voor je luchtwegen

Je slijmvliezen vinden droge lucht niet fijn. Resultaat: kriebelhoest en geïrriteerde luchtwegen. Dat is in het geval van Jim extra belangrijk, want hij heeft astma. Nog een goede reden om de luchtbevochtiger naar zijn domein te verhuizen.

  1. Voordeel voor je meubels en muziekinstrumenten

Da’s een gekke he. Maar als je bedenkt dat droge lucht slecht is voor je huid, dan is het ook wel logisch dat het slecht is voor houten meubels en muziekinstrumenten. Die drogen net zo goed uit. Hout kan krimpen door de droge lucht en soms zelfs scheuren. Muziekinstrumenten raken ervan ontstemd. Laat Jim nou een gitaar op zijn kamer hebben. Die heeft hij toch niet nodig voor zijn examen? Nou, wel dus. Gitaarspelen is voor hem een vorm van ontspanning. En dat is ook hard nodig. Toch fijn als je dan een mooi geluid uit je instrument krijgt.

  1. Voordeel voor je concentratie

Ja, daar is ie dan, de allerbelangrijkste. Een te lage luchtvochtigheid kan concentratieproblemen veroorzaken. En dat moeten we al helemaal niet hebben in de examenperiode!

Een mooie luchtbevochtiger

Onze luchtbevochtiger, de Duux Ovi is een koudwaterverdamper. En een plaatje om te zien. Niks lelijk apparaat, maar een mooie, organische vorm. Een koudwaterverdamper zorgt voor een constante luchtvochtigheid. Het is dus nooit te droog, maar ook nooit te vochtig. En onze Duux is ook nog eens energiezuinig en stil. En dat laatste is tijdens het leren wel zo fijn. In deze video zie je hoe de Ovi werkt:

Ook handig in geval van een puber: het gebruik is supersimpel. De luchtbevochtiger geeft je een seintje als er iets moet gebeuren. Zo heeft hij een indicator die het waterniveau aangeeft. En die geeft ook nog eens een seintje als je moet bijvullen. En dat bijvullen is supersimpel. Je giet gewoon water in de bovenkant, bijvoorbeeld met een gieter. Maar dat vind Jim dan weer te lang duren (pubergeduld). Hij vult de onderste bak direct onder de kraan, bij zijn eigen wasbakje. En dat werkt prima.

luchtbevochtiger leren

Alles voor de kids

Het resultaat: de koude lucht uit de luchtbevochtiger houdt zijn huid op orde, zelfs in deze stressvolle periode. Zijn kamer blijft er ook nog eens lekker koel door. En zijn humeur is uitstekend, zelfs nog na zijn examen economie. Alleen maar voordelen dus. Hoewel… Ik ben wel bang dat onze luchtbevochtiger nooit meer terug verhuist naar onze woonkamer waar wij hem oorspronkelijk voor aangeschaft hebben. Nou ja, alles voor de kids. We bestellen wel een extra exemplaar bij Coolblue.