Wifi versterker van Google

Een hot topic in Huize Dubois is de wifi, want die is niet overal even sterk. Zo heeft Mia op haar bed geen ontvangst (drama, want hoe dan te Netflixen?!) en hebben we ook geen signaal in de achtertuin (bummer, want hoe dan daar te Instagrammen?!). Tijd om eens te bekijken hoe wij ons signaal kunnen versterken. Wij testen de Google Wifi Multiroom, die ons een sterk en stabiel wifi signaal belooft.

Nou heb ik met upgrades voor onze wifi niet zulke hele goede ervaringen. Zo mochten wij eens een wifi versterker testen van een niet nader te noemen merk, en alleen al van het installeren daarvan kreeg ik kreeg ik spontaan kortsluiting. Die review heeft het dan ook niet gehaald tot een publicatie op OHIMP. De Google Wifi Multiroom is geen versterker, maar een zogenaamd Mesh netwerk van routers. Het komt er op neer dat de 3 stations van de Google Wifi Multiroom communiceren met elkaar en zo een netwerk vormen waarbij je automatisch verbonden bent met het sterkste station.

Hier zie je in de vensterbank een van de drie stations in Mia’s kamer staan.

Google Wifi Multiroom

De Google Wifi app

Ik kan je verklappen, het installeren van de Google Wifi Multiroom is een fluitje van een cent! Echt, als ik het kan… 😉 In de doos zitten 3 routers die je op verschillende plekken in het huis kunt plaatsen. Eerst plaats je de “primaire-router” die je koppelt aan je modem. Vervolgens download je de Google Wifi app en die begeleidt je door het installieproces. Voor zover je dat überhaupt een proces kunt noemen, een kind doet de was.

Kijk, dit zijn een paar screenshots die ik heb gemaakt van de app tijdens de installatie:

Google Wifi Multiroom installeren

Het primaire wifi-punt plaats ik in de huiskamer, ik plaats er eentje in Mia’s slaapkamer en eentje bij het raam in de achtertuin. De schuur blijkt te ver weg te zijn voor de connectie met de primaire router (die in aan ons modem gekoppeld zit), maar wat blijkt, dit werkt prima!

google wifi versterker

Kinderslot op de Google Wifi Multiroom

Dit systeem van Google heeft nog een aantal andere handige opties, waar Mia niet blij van gaat worden. Zo kan ik met een druk op de knop in de app de wifi in 1 keer uitzetten. Handig, als we bijvoorbeeld gaan eten of als ze echt even moet focussen op haar huiswerk. Met de Google Wifi Multiroom kun je zelfs sites voor volwassenen blokkeren op specifieke apparaten!

Google wifi versterker

Ben jij ook toe aan een sterker wifi signaal?

Onze Google Wifi Multiroom hebben wij aangeboden gekregen van Coolblue. Wij zijn heel blij dat we dit systeem nu in huis hebben. Ik heb zelfs al een eerste Netflix moment in de achtertuin al in de pocket! En Mia, die stond gister gek te kijken toen om 21.30 opeens het wifi signaal het begaf 😉

Nog even de pluspunten op een rij:

  • Enorm eenvoudig installatieproces, bijna plug & play.
  • De wifi- routers zien er erg mooi uit.
  • Het systeem werkt erg goed, wij hebben nu goede wifi overal in huis.
  • Allerlei handige, extra opties, die eenvoudig te bedienen zijn vanuit de Google app.

Google wifi versterker