Steeds vaker zie ik ze voorbijkomen, de gympen met dikke zolen. Nee, nog net niet een plateauzool. En al helemaal geen sleehak. Deze gympen hebben gewoon net een wat dikkere zool en ik moet zeggen… ik vind ze leuk! 

De kleinere vrouwen onder ons zijn vast heel blij met deze trend, want door de gympen met dikke zolen lijk je gelijk wat langer. Nou ben ik niet heel klein, maar zeker ook niet groot (1.68). Ik draag mijn nieuwe Adidas gympen met dikke zool dan ook vooral omdat ze heel erg lekker zitten.

Met gemak dagen op reis met de gympen met dikke zool

Vorig jaar in Kopenhagen kocht ik mijn eerste paar gympen met dikke zolen. Ik had namelijk alleen maar schoenen mee die knelden en je begrijpt, dat is niet lekker om een stad te verkennen. Voor de zekerheid kocht ik ze een halve maat groter, zodat ik er zeker van was dat de blaren mij bespaard zouden blijven. Wat een oen ben ik he… volgens mij weet iedereen wel dat te grote schoenen juist garant staan voor blaren. De dikke sokken hielpen tijdens de citytrip in Kopenhagen prima, maar bij thuiskomst verdwenen de schoenen in de kast. Eeuwig zonde, want ik vond ze zo leuk!

Lees ook: 10 leuke Kopenhagen tips

Kopenhagen toren beklimmen

Dus dit jaar heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik bij de webshop Footway exact hetzelfde paar gekocht, maar dit keer in de juiste maat. En wat zitten ze lekker! Ze zijn meegegaan naar Tunesië. Dit is op de terugreis in de trein. Nee hoor, niet al deze koffers zijn van mij 😉

Adidas Originals bold

En ze zijn meegegaan naar Hannover. Ja hier moesten ze wel even uit, ik wilde namelijk ook mijn gezellige sokjes showen, die niet veel later natuurlijk ook uit zijn gegaan.

Lees ook: Hannover zomerse citytrip tips

Adidas Originals bold

Niet alleen gympen met dikke zolen zijn HOT

Ook sandalen en andere schoenen zijn dit seizoen vaak voorzien van dikkere zolen. Zie hier mijn nieuwste aanwinst, wat nettere, leren “loafers” met een dikke zool. Hier combineer ik ze met een oude Levi’s 501. Maar ik weet zeker dat ik ze ook wat chiquer ga dragen, naar mijn nieuwe baan waar ik binnenkort ga beginnen. De schoenen zijn van het merk Melvin & Hamilton en ze zitten heerlijk!

En, is deze trend iets voor jou?

Fan ben ik ook van de Vans met dikke zolen en de andere Adidas modellen. Deze exemplaren kwam ik tegen op Zalando. Welke vind jij het leukst?

gympen met dikke zool