Vorig jaar hebben wij een nieuw strandhuisje in Bloemendaal gekocht en dit jaar is het tijd voor de metamorfose! In verschillende artikelen met veel foto’s en zelfs een vlogje laat ik je zien hoe mooi het is geworden. Dat is natuurlijk persoonlijk hoor, over smaak valt niet te twisten. Maar ik weet zeker dat je onze nieuwe Novilon vloer prachtig gaat vinden.

Op zich was de oude vloer in het strandhuisje prima en voldeed het goed aan de eisen voor het leven aan het strand.  Het was dan ook een kwestie van smaak, dat ik op zoek ging naar een andere vloer. Uiteraard moest deze wel aan strenge voorwaarden voldoen. Je hebt hier aan het strand natuurlijk te maken met veel zand en felle zonneschijn, dus hij moet wel tegen een stootje kunnen.

novilon vloer strandhuisje

Ik kom al snel uit bij Novilon

Op onze bovenverdieping thuis hebben wij ook een Novilon vloer en daar ben ik heel tevreden over. Hij ligt er alweer 12 jaar en geloof het of niet, hij ziet er nog exact hetzelfde uit als de dag dat hij gelegd werd. Omdat de Novilon collectie enorm groot is vind ik het nog wel lastig kiezen: wil ik effen, wil ik een patroon, wil ik een “planken” vloer of…

Ik breng een bezoek aan de exporuimte van Novilon in Krommenie. Dat maakt de keuze overigens niet gemakkelijker, wat is er veel moois! Ik neem 4 verschillende stalen mee naar huis, allemaal uit de vtwonen collectie. Ik doe tussendoor nog even een polletje op Instagram, want alleen kom ik er niet uit. Met de stalen breng ik ook nog even een bezoekje aan het strand, om zo de kleur te kunnen bepalen in het licht aan zee en met het zand ernaast.

novilon poll

Nou ik ben eruit hoor. Het wordt de linker vloer uit de Novilon vtwonen collectie. Heel toepasselijk, in de kleur Zand (mocht je het willen weten, dat is nummer 2422).

“Vloertje leggen? Kwestie van ervaring!”

Novilon raad me aan de vloer te laten leggen door vakmannen. Dan komt hij goed strak te liggen en ook nog eens helemaal uit een stuk, zodat je geen naden hebt die allereerst lelijk staan maar ook nog eens zorgen voor extra overlast van zand dat er tussenkruipt. De mannen van Erkamp draaien er hun hand niet voor om. “Een vloertje leggen in een strandhuisje? Dat doen wij wel even, met 3 uurtjes kun je gaan inrichten.Eijerkamp vloer leggen

Yes, de Novilon vloer ligt!

Als de vloer eenmaal ligt en de mannen weg zijn maak ik een klein dansje op de vloer. Hij is nog mooier dan ik had verwacht en ik kan niet wachten om te gaan beginnen met de inrichting. Daar heb ik een paar weken de tijd voor genomen en hier zie je alvast een paar foto’s van de metamorfose. De rest bewaar ik nog even voor een volgende blog 🙂

nieuwe vloer strandhuisje

strandhuisje metamorfose - de vloer

relaxen in het strandhuisje

Nog even de voordelen op een rij van een Novilon vloer:

  • Heel eenvoudig te onderhouden. In het strandhuisje is het een kwestie van een bezem eroverheen en af en toe een dweil.
  • Zonder lijm gelegd en evengoed zo strak als een huis.
  • Duurzaam, kras- en slijtvast.
  • Hij voelt heerlijk aan onze blote voetjes hier op het strand.
  • 15 jaar garantie, al geloof ik niet dat ik daar aanspraak op hoeft te doen, gezien onze Novilon vloer thuis al 12 jaar ligt.

En, vind je onze nieuwe vloer mooi?

Dit filmpje heb ik gemaakt via Instagram stories en geeft nog een goed en leuk beeld van het hele proces.