Hoteltip Stuttgart, Jaz in the City

Stuttgart, bekend om z’n Mercedes Benz, de allereerste Televisietoren ter wereld en de 1200 meter lange winkelstraat, is een heerlijke stad voor een stedentrip. En daar hoort natuurlijk een fijn hotel bij! Hotel Jaz in the City is er zo eentje, en ik ga je vertellen waarom.

Samen met vriendin en collega-blogger Melissa ga ik twee dagen Stuttgart verkennen. En wat vinden wij het een leuke stad! Shoppen, lekker eten, fietsen, rondtouren met een hop-on hop-off bus, we doen het allemaal. En ‘s nachts slapen we in het hypermoderne Jaz in the City.

Jaz in the City Stuttgart

Bekijk ook deze fijne hoteltip voor Kopenhagen: Manon les Suites

Hoteltip Stuttgart: Jaz in the City

Het hotel is geopend in januari 2018 en is een fijne mix van muziek, kunst en eten. Jaz in the City voelt als een heel relaxt designhotel ondanks dat het toch maar liefst 166 kamers heeft. De hoofdkleur is paars: een paarse loper, paarse letters, een paars gitaar en paarse badspulletjes in de kamers van het hotel. Ik vind dat persoonlijk een prima keuze, paars is tenslotte de kleur van mijn grote held Prince 😉

receptie breakfast Jaz in the City Stuttgart

Wat een leuke fietsen staan hier zeg? Zouden we die kunnen huren?” vragen Melissa en ik ons af.

Nee, dat kan niet. Je mag ze wel gewoon lenen. Gratis en voor niets! Het blijken ook nog eens heerlijke e-bikes te zijn, en dat komt goed van pas. Stuttgart is namelijk best heuvelachtig dus gemotoriseerd trappen is dan wel zo fijn.

fietsen in Stuttgart

Tiptoetsen in de douche

Goed de fietsen zijn geregeld voor onze eerste dag in Stuttgart. Nu maar eens de kamer checken. De lift brengt ons naar de 3e verdieping en in de lift verspringen de kleuren van rood, naar groen, naar geel, naar paars en nog wat kleuren daar tussenin. Waar we gaandeweg achterkomen is dat elke verdieping gethematiseerd is met een andere kleur en dat de lift daar speels op inhaakt.

Stuttgart hotel

Eenmaal op de kamer blijven we verrast door de technische snufjes die het hotel rijk is. Zo staat er een prachtige Bluetooth speaker, een tablet, een hypermoderne televisie, en is de douche in de badkamer uitgerust met tiptoetsen om hem te bedienen. Geen gedraai aan thermostaatkranen of moeilijk gedoe wanneer je de handdouche of de rainshower wilt aanzetten. Maar gewoon, 5 simpele knoppen: aan/uit, warmer, kouder, handdouche, rainshower.

jaz in the city

Na onze “kamerinspectie” springen we op de fiets om Stuttgart te gaan verkennen. Meer daarover kun je trouwens binnenkort lezen op de blog van Melissa. En als we om een uur of 19 helemaal moe (maar voldaan!) weer “thuiskomen”, nemen we de lift naar de 6e verdieping, waar een prachtig dakterras is en waar de bartender heerlijke cocktails voor ons klaarmaakt.

rooftop bar stuttgart

rooftop bar stuttgart

jaz in the city

We zouden het zowat vergeten, maar we moeten ook nog eten! Het is inmiddels 20.30 uur en we eten heerlijke, gezonde salades in het restaurant van Jaz in the City. En daarna? De stad weer in?? Hell no! We gaan Netflixen op de kamer. De wifi werkt supergoed en de bedden zijn enorm comfortabel. Maar eerst nog even de tiptoetsen onder de douche uitproberen. Als mijn hoofd daarna het kussen raakt ben ik weg en laat ik het Netflixen voor wat het is…

Helemaal uitgerust Stuttgart verkennen

Het is maar goed dat we de wekker hebben gezet, want ik vrees dat we anders pas om 10.30 uur wakker waren geworden. Dan hadden we het meer dan lekkere ontbijt gemist, en bovendien de eerste rit van de hop-on hop-off bus. 8.30 is het als we ons klaarmaken voor de dag. We hebben zelfs nog even tijd om de uitgebreide wellness faciliteiten van het hotel te checken. Jeetje wat is het er mooi! We mogen gewoon weer fietsen lenen, waarmee we heerlijk op ons dooie akkertje naar de bushalte fietsen.

fietsen in Stuttgart

Stuttgart Citytrip

Melissa en ik hebben een heerlijk verblijf in Stuttgart gehad. Veel gezien, gegeten en gedronken. En heerlijk geslapen in hotel Jaz in the City! Meer informatie over het hotel vind je hier. O wat ik nog bijna vergeet te zeggen: dit hotel is allerminst duur! Je boekt een overnachting al vanaf 85 euro.

cocktails in Stuttgart