Bergen - Noorwegen

Hoge skyscrapers, gezellige pleintjes vol terrassen en wereldberoemde bezienswaardigheden ontdek je tijdens een stedentrip. Sightseeing in een wereldstad is de ideale manier om je weekend op te fleuren. Het ontdekken van nieuwe plekken, smullen van de lokale keuken en gewoon even weg zijn van huis zorgt gegarandeerd voor nieuwe energie.

Bij reisorganisatie TUI kun je al dit weekend op reis als je kiest voor een Last Minute stedentrip. Nu alleen nog even kiezen welke stad het wordt. Wij hebben de leukste bestemmingen voor je op een rijtje gezet.

  • Madrid

Bij een stedentrip in Spanje denken de meeste mensen meteen aan Barcelona. Dat komt niet alleen door de monumenten van Gaudí, maar toch ook door de bruisende stadsstranden. Het kan hier in het weekend dan ook behoorlijk druk worden. Een stuk authentieker en minder druk is de mooie hoofdstad Madrid. De stad wordt versierd door rijk versierde gebouwen en sfeervolle pleinen. Om ook de geplaveide straatjes vol tapasbars niet te vergeten. Na het sightseeing proef je tijdens een Last Minute stedentrip van heerlijke croquetas en bocadillos con calamares. Tip: wil je de kunstmusea in Madrid bezoeken. Het Prado, Reina Sofia en Thyssen Bornemisza zijn ’s avonds gratis.

Madrid

bron foto
  • Bergen

Het maken van een stedentrip is vooral geliefd bij cultuurliefhebbers. Slenteren langs bekende bezienswaardigheden is vaak de manier waarop je een weekend weg doorbrengt. Maar ook voor liefhebbers van natuur is er tijdens een Last Minute stedentrip genoeg te ontdekken. Reis bijvoorbeeld met TUI af naar de Noorse stad Bergen die aan de voet van de berg Ulriken ligt. De dobberende bootjes en het diepblauwe water van het Byfjorden maken het pittoreske decor compleet. Ook in de winter! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gekleurde pakhuizen en terrasjes aan de Bryggen promenade. Het mooiste uitzicht heb je vanaf de top van Ulriken dus trek de wandelschoenen maar aan.

Ook leuk om te lezen: Noorwegen met pubers – 6 do’s en 1 don’t

Bergen - noorwegen

bron foto
  • Maastricht

Ons eigen land is een ideale plek voor een Last Minute weekend weg. Je stapt op vrijdag de auto in en binnen een paar uur rijden (hooguit 3 á 4) ben je op de plek van bestemming. Zet bijvoorbeeld koers naar het bourgondische Limburg waar het goed toeven is in het sfeervolle Maastricht. Van de middeleeuwse stadswallen tot de hippe winkels. En van de (verwarmde) terrassen aan het Vrijthof tot de vele kerken; Maastricht heeft het allemaal. Hier zul je je niet snel vervelen. Neem zeker een kijkje in de Basiliek van Sint Servaas met zijn kleurrijke plafonschilderijen. En vergeet niet om in Maastricht van de echte Limburgse vlaai te proeven. Je stedentrip is niet compleet zonder van dit culinaire erfgoed te smullen.

Leuke hotspot in Maastricht: de Brandweerkantine

brandweerkantine in Maastricht

Natuurlijk kun je met TUI ook kiezen voor een Last Minute stedentrip naar Parijs, Londen of Antwerpen. Zelfs New York is te boeken. Jaloersmakende vakantiefoto’s verzekerd!

Lees hier de New York vakantiebelevenissen van Mia en mij – alweer 4 jaar geleden!!

New York voor Dummies