boekenstapels in je interieur

Boeken zijn er in de eerste plaats natuurlijk om te lezen. Maar wat je ook leuk kunt doen met boeken, is ze een mooie plek in je interieur geven en opgestapeld kunnen ze dan gelijk dienst doen als hele leuke bijzettafeltjes. En vind je de kaften te druk of te bont, dan draai je de stapel gewoon om. Dit vind ik 10x mooie boekenstapels inspiratie.

Als ik op zoek ben naar nieuwe ideeën, of het nou om mode, interieur, tattoos of recepten aankomt, dan raadpleeg ik altijd Pinterest. Al scrollend door de verschillende foto’s zie ik vaak iets voorbij komen waarvan ik denk: “Héé, maar dat is leuk!” Zo ook deze trend: boekenstapels in je interieur, niet met de kaft naar voren, maar juist naar achteren.

Lezen, ik ben er dol op, vooral op het strand bij ons strandhuisje. Ligbedje uit, strohoedje op en gaan. Op dit moment lees ik er zelfs twee tegelijk: De 8 Bergen van Paolo Cognetti en De Buitenstaander van Stephen King. Totaal verschillende boeken maar beiden heerlijke pageturners.

10x inspiratie voor boekenstapels in je interieur

boekenstapel strandhuisje boeken in je interieur book piles interior book piles interior book piles book piles omgekeerde boekenstapels omgekeerde boekenstapels boekenstapels in je interieur

Nog meer inspiratie van Pinterest: 20x inspiratie voor de allerleukste “hat walls”

hat wall

Zelf aan de slag met boekenstapels

Uiteraard ben ik zelf ook gaan proberen om een mooi hoekje te creëren met omgekeerde boekenstapels. Nou ben ik geen interieurstyliste en vond ik het nog best lastig om een mooi hoekje te maken. Uiteindelijk is het dit geworden, in ons strandhuisje. Een ieniemienie stapeltje, maar het is dan ook maar een klein huisje 😉

boekenstapel strandhuisje boekenstapel strandhuisje

Wat vind jij, is deze boekentrend ook iets voor jouw interieur?

boekenstapels in je interieur