photo wall inspiratie

Staat jouw telefoon ook vol met foto’s en zou je er wel eens iets leuk mee willen doen? Waarom dan geen photo wall maken! Zo kun je telkens blijven kijken naar al die mooie plaatjes van jezelf, dierbaren en (vakantie)herinneringen. Dit zijn 15 mooie fotomuur voorbeelden.

Ik hoor je denken, komt ze weer met haar Pinterest inspiratie momentje op de proppen. Maar echt, ik heb toch zoveel leuks weer voorbij zien komen. Op mijn iPhone staan maar liefst 25.000 foto’s! Wegdoen kan ik ze niet, maar er telkens doorheen scrollen is ook geen doen. Dus ik wilde een fotocollage op mijn muur maken van een aantal favoriete foto’s. En dat is gelukt! Met Pinterest, met een witte muur in ons strandhuisje, en met onze nieuwe Epson fotoprinter.

15 x inspiratie voor een photo wall

Geweldig, al deze foto’s mooi gedecoreerd aan een sliert kerstlampjes.

foto's aan kerstlampjes

Heel simpel zelf te maken, deze collage met zwart wit foto’s. Al dat je nodig hebt is een stok, draadjes en mooie foto’s.

foto collage aan tak

Tip: metalen rekken als deze zijn spotgoedkoop verkrijgbaar bij de Action!

foto collage aan rek

Deze foto’s zijn zo op de muur gehangen, dat het net is alsof ze aan de tak hangen. Mooi!

foto's aan tak

Als je een giga collage als deze thuis hebt, dan weet je zeker dat je visite uren zoet zal zijn met het bewonderen van jouw photo wall.

foto muur

Dit vind ik ook leuk, foto’s, kaarten, flyers etc. vrolijk gehangen om de deurpost heen.

foto collage deurkozijn

Heel creatief, deze collage in een oud fietswiel.

foto's op wiel

Dit is een van mijn favorieten. Vast ook vanwege de superleuke hat wall.

Lees hier: 20x inspiratie voor een hat wall

foto muur

Gewoon wat foto’s vastprikken op een houten plank, hoe simpel kan het zijn.

fotocollage op plank

Het zal nog best een klus zijn geweest om deze muur te maken. Al de lijstjes, het uitzoeken van de foto’s en ze dan ook nog precies goed afgemeten ophangen. Maar het resulaat mag er wezen!

foto collage

Leuk ook deze photo wall, met lijstjes in wit, zwart en neutraal, in verschillende formaten.

photo wall

Weer een favoriet van me, maar dat komt vast door de prachtfoto van Jack Nicholson uit One Flew Over the Cuckoo’s Nest.

foto collage op plank

Zelf aan de slag om een photo wall te maken

Helemaal geïnspireerd probeer ik zelf natuurlijk ook een leuke fotocollage te maken. Een kleintje maar hoor, want hij is voor ons strandhuisje en dat is ook maar een klein hutje. Ik zoek een aantal favoriete foto’s uit, die allemaal gemaakt zijn in de loop der jaren bij het strandhuisje.

photo wall inspiratie strandhuisje

Mijn eerste poging zie je hierboven. Maar eerlijk gezegd vind ik dat de foto’s wat in het niet vallen op de toch nog best grote muur. De foto’s print ik met onze nieuwe foto printer, de Epson ET-7700. Dat is een printer die gebruik maakt van inktreservoirs die met flesjes inkt gevuld kunnen waarna er tot 3.400 10×15 cm foto’s van hoogwaardige kwaliteit afgedrukt kunnen worden. Kijk, hier zie je hoe ik hem in gebruik neem:

Uiteindelijk heb ik de foto’s gehangen op het wandje in de keuken, met doorkijk naar de “woonkamer”.

photo wall inspiratie strandhuisje

Over de Epson EcoTank fotoprinter

Dankzij de 5-kleuren inktset (incl. een zwarte foto-inkt), kunnen de foto’s tot maar liefst 300 jaar in een fotoalbum meegaan. Maar ook vanuit kostenoogpunt is de EcoTank fotoprinter het proberen waard. Met een EcoTank 7700 kost het afdrukken van een foto slechts 17,6 cent (inclusief de aanschafprijs van de printer) en bij de meerdagenservice van de Hema betaal je 20 cent per afdruk. Het installeren van de printer en het afdrukken van de foto’s gaat heel eenvoudig via de Epson apps. Met de zgn. Creative Print app van Epson maak ik deze ieniemienie collage nog voor Mia’s kamer:

Epson Eco Tank printer

Is het ook iets voor jou, zo’n fotomuur? 

Of… misschien heb jij wel al zo’n mooie collage aan de muur. Heb je nog andere leuke ideeën voor een photo wall, dan lees ik ze graag!

photo wall inspiratie