Op de planning: een weekje naar Zweden naar de regio Dalarna. We gaan er mountainbiken, hiken, paardrijden, raften, noem maar op! Maar ja, om al deze activiteiten nou een week lang samen met je moeder te moeten ondernemen… 

Maaam, mag Jelle niet mee op vakantie naar Zweden?

Mmmm, daar moet ik even over nadenken. Enerzijds had ik gehoopt op een beetje quality time met Mia maar anderzijds… Eigenlijk vind ik het best een goed plan. Want ik ken mijn pappenheimertje, de diva alias prinses, de luiaard wel een beetje. Van teveel activiteiten op een vakantie raakt zij al snel verveeld vermoeid. Wellicht dat ik Jelle tot mijn mede-motivator kan benoemen!

Ja hoor, ik vind het een goed plan.
YESSS!

Naar Zweden met pubers

Mia en Jelle

Al bijna 10 maanden hebben Mia en Jelle verkering. Sorry – gaan ze met elkaar – (want verkering hebben is toch zó 1980).  Ik vind Jelle een topper, o.a. omdat hij gewoon een lieve jongen is, maar ook omdat hij zo goed kan pannenkoeken bakken. Ik ben wel erg benieuwd hoe het gaat op vakantie, een week lang met twee van die tortelduifjes.

Idre in Zweden

Zweden verveelt nooit!

Het is alweer mijn 6e keer naar het veelzijdige en bij Hollanders zo geliefde vakantieland Zweden. Met Mia heb ik ook al een keer een reisje gemaakt in Zweden, in de regio Jönköpings län. Dat was wel alweer 3 jaar geleden, destijds had Mia nog genoeg aan mij 😉 Meer over onze avonturen van toen (oh wat vonden wij die hottub TOP) lees je hier.

huurauto Sunny Cars

Roadtrip door Dalarna

Met z’n 3-en gaan we een roadtrip maken door de provincie Dalarna. Deze regio ligt in Midden-Zweden en met zijn bergen grenst het in het westen aan Noorwegen. We vliegen dan ook via Oslo van waaruit we met een huurauto van Sunny Cars op pad gaan. Dalarna heeft ongeveer de grootte van België, maar is een stuk minder dichtbevolkt met minder dan 300.000 inwoners. Eindeloze, prachtige wegen met hier en daar zelfs een rendier!

rendieren in Zweden

Niet uit bed te rammen

Inmiddels zijn Mia, Jelle en ik alweer een paar dagen in Zweden en ik moet zeggen: het gaat fantastisch! Uiteraard zijn ze ’s morgens niet uit bed te rammen en gaat het opruimen van hun kleding en afwas ze bijzonder slecht af. Maar verder zijn ze helemaal op hun gemak en gaan ze relaxt ook hun eigen gang…

Fjallraven hike

Mam, voel je je niet het derde wiel?!

Maar nee, dat doe ik zeker niet. Ik geniet enorm van die twee. Superleuk vind ik het dat Jelle als een echte jongen helemaal opgaat in de activiteiten hier. Hij wil klimmen, wheelies maken, voetballen, zwemmen en zelfs het paardrijden gaat hem goed af.

Idre Fjall activities summer

Mia volgt hem gedwee maar kan ook genieten van het Netflixen op de bank. Als zij samen naar het zwembad gaan, ga ik bijvoorbeeld een hike maken, iets waar ze beiden niet warm voor lopen.

hiking in Sweden

Ik kom er zo gaandeweg achter dat die twee op veel fronten bij elkaar passen. Jaja, ook op het vlak van (vr)eten.

puber ontbijt

Snel meer Zweden avonturen!

Binnenkort vertel ik je alles over onze ervaringen hier in Zweden. Ik kan je wel al verklappen: waar wij zitten – Idre Fjäll– is 100% een aanrader als je van actieve vakanties houdt, uiteraard in combinatie met de nodige ontspanning.

Idre Fjall