puch tour

Wat een lekker vakantieland is ons eigen kikkerlandje toch. Laatst ontdekte ik hoe mooi het Vechtdal is, en dat deed ik op een wel heel bijzondere manier. Namelijk op een retro Puch, uit begin jaren ’80. Al tuffend verken ik samen met Ilja de leuke plekken in het Vechtdal, waaronder een heuse Alpaca boerderij. Misschien is het ook iets voor jou? 

Ergens in de Jaren ’80, 1986 om precies te zijn, werd ik 16. Mijn langverwachte droom kwam uit: ik kreeg voor mijn verjaardag een brommer! Eerlijk gezegd niet de flitsende Puch Purly die ik voor ogen had, maar een tweedehands Vespa Ciao. Een pareltje hoor, en hij bracht me evengoed op een min of meer flitsende manier waar ik maar wilde komen. Vriendin Ilja kreeg wel die felbegeerde Puch Purly, in prachtig lichtgeel met lichtroze swoosh strepen en bijpassende helm. In de 2 jaren die volgden hebben we zoveel plezier beleefd aan onze voertuigjes. Tot we de dingen ontgroeiden en vriendjes met auto’s veel interessanter werden.

PPVDW: mam, mag ik een Vespa?

Van 1988 naar 2018… zouden we het brommerrijden verleerd zijn?

Bonnie, zou je het leuk vinden om voor OHIMP Het Vechtdal op een Puch te gaan verkennen?
Jaaaa!! Mag ik Ilja meenemen?

Het mag. En de weken voorafgaand aan ons uitje halen we brommer herinneringen op en vragen we ons af: zou je brommerrijden eigenlijk kunnen verleren? Het is immers 30 jaar later en in de tijd die verstreken is hebben wij beiden met geen vinger een brommer – of tegenwoordig scooter – meer aangeraakt.

Klooster van Dalfsen

We komen aan bij het Klooster van Dalfsen in hartje Vechtdal, waar we de brommers kunnen huren. Het is nog lastig kiezen,  tientallen vrolijk gekleurde Puch’s glimmen ons vrolijk toe. De eigenaar heet ons welkom en legt vervolgens uit hoe zo’n Puch nu eigenlijk werkt. Goed bedoeld, maar verspilde moeite. Zodra wij de knopjes en hendeltjes in het oog krijgen komen onze brommer skills weer helemaal boven en als voleerde crossers starten we de retro Puchjes en scheuren weg.

Thee drinken op de Alpaca boerderij in Lemelerveld

We maken onderweg verschillende mooie stops. Wat is het hier prachtig zeg! We zien verstopte boerderijen.

Vechtdal tour

Uiteraard, koeien.

Vechtdal tour

Het kan niet anders in Holland, molens.

Vechtdal molen

En een ehhh, kunstwerk?

brommer tour door Vechtdal

Een heuse Alpaca boerderij

De volgende stop is er eentje om niet snel te vergeten. We gaan namelijk thee drinken op een Alpaca boerderij! Je moet je voorstellen dat je in de oude schuur van een boerderij komt met gezellig gedekte tafels met kannen thee en schalen vol zoetigheden. Op de vloer ligt een laag hooi met daartussen her en der verspreid een tiental Alpaca’s, die zonder terughoudendheid een aai bij je komen halen en zich laten kroelen. Ik lig in een deuk om Ilja die niet zoveel op heeft met dieren en het allemaal maar eng vindt.

Alpaca boerderij

Ik vind het leuk en Mia – die alles volgt via mijn Instagram stories (kun je trouwens via dit linkje bekijken) – is ronduit enthousiast: “MAAAM, neem er PLEASE eentje mee naar huis!!

Mijn conclusie is dan ook dat een bezoekje aan de Alpaca Boerderij echt superleuk is voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje. Meer informatie vind je hier.

Meer mooie stops  in het Vechtdal

Het scheuren op zo’n retro Puch blijkt nog best intens. We hebben beiden last van een verkrampte hand van het gasgeven. Maar daar weten we wel een oplossing voor hoor. We stoppen op veel plekken om leuke fotootjes te maken. En natuurlijk doen we verschillende, fijne eetgelegenheden aan:

  • We genieten van een lekkere lunch op het terras van Herberg de Klomp in Vilsteren.
  • Sunbeach de Zon is een heel leuk (en lekker!!) restaurant met strandje aan de Vecht, direct bij het dorpje Ommen.
    sunbeach De Zon in Ommen
  • Aan de overkant van de Zon vind je restaurant/bistro ‘t Olde Stadhuus waar wij een heerlijke gin tonic drinken met een hapje.
    Ommen
    Fantastisch uitzicht, zo op de molen:
  • Overnachten doen we in een meer dan perfect B&B: De Rieten Deken. Hoe fijn het daar is, dat kun je hier lezen.

B&B tip: De Rieten Deken in Ommen

Kijk voor nog meer lekkere eettips in het Vechtdal vooral ook hier nog even.

Nee, brommer rijden kun je niet verleren!

Op een retro Puch het mooie Vechtdal verkennen, ik kan het iedereen aanraden. Je hoeft overigens geen ervaren brommerrijder te zijn hoor! En of je brommer rijden kunt verleren? Nee hoor, het voelde voor ons aan als de dag van gister. En heel stiekem zijn we onszelf zelfs aan het oriënteren op nieuwe, eigen brommertjes scooters 😉

brommer tocht Overijssel