Of je nou een puber bent met een (zo nu en dan) onzuivere huid, of een moeder met een (min of meer) vermoeide huid, stralen willen we allemaal. Daarom zijn Mia en ik zo benieuwd naar de werking van een automatische facial brush. Samen testten we de Carmen Sonic Facial Cleansing Brush, die maar liefst 20.000 bewegingen per minuut maakt.

Het schijnt dat je met een facial brush je huid niet alleen grondig reinigt, maar dat je ook nog eens celvernieuwing stimuleert, waardoor lijntjes en poriën verfijnen. Echt iets voor Mia en mijzelf, onze gezichten zijn na een heerlijke zomer bij ons strandhuisje wel toe zijn aan een oppepper.

Hoe werkt de Carmen Sonic Facial Cleansing Brush

De Carmen Cleansing brush kun je naar je eigen wensen instellen. Hij heeft 3 verschillende snelheden, een speciaal t-zone programma en massageprogramma.

Hij wordt standaard geleverd met twee opzetstukken: een zachte borstel en een massagekop. Het borsteltje is bedoeld om je huid grondig te reinigen. Je doet er simpelweg wat reinigingsspul op en maakt je huid wat vochtig. Niet alleen je make-up wordt vervolgens verwijderd maar ook dode huidcellen.  Bovendien wordt door de vele minuscule rotaties de doorbloeding van de huid gestimuleerd, wat zorgt voor een betere opname van de huidverzorgingsproducten die je na het reinigen gebruikt.

carmen

Het massage opzetstuk stimuleert de aanmaak van collageen, dit zorgt voor een stevigere huid. Van dit opzetstuk ben ik groot fan, het voelt namelijk heerlijk relaxt aan. Er zijn overigens nog andere borsteltjes los verkrijgbaar, bijvoorbeeld voor de acne gevoelige huid en een diepere reiniging.

Handig, hij is waterproof

Wat wij superhandig vinden is dat de Carmen onder de douche gebruikt kan worden, hij is namelijk waterproof en via een USB stekker draadloos oplaadbaar. Het schijnt dat hoe vaker je hem gebruikt hoe beter het voor je huid is. Bij ons krijgt de facial brush een vaste plek in de badkamer.

Carmen Sonic Facial Cleansing Brush

Mam, mijn gezicht voelt nog steeds glad aan?!

Mia en ik testten de Carmen voor het eerst in ons strandhuisje. Terwijl de zon zakt in de zee zakt installeren wij de borstel. Dat is overigens een kwestie van plug & play: borsteltje erop klikken en klaar. Mia gaat er als eerste mee aan de slag en vindt het heerlijk. Haar huid voelt direct zachter aan en dat is de volgende ochtend nog steeds het geval.

Ik probeer het massage opzetstuk en mijn enthousiaste reactie wekt nieuwsgierige blikken op bij de buren op het strand. Ik laat het hun ook proberen en zelfs de buurmannen vinden het heerlijk aanvoelen.

Lijkt me een heeeele leuke winactie!

Wie weet, ik zal het aan Carmen vragen 🙂 Maar mocht je ondertussen zelf aan de slag willen, de Carmen Sonic Facial Cleansing Brush is hier bij bol.com verkrijgbaar.

Carmen Sonic Facial Cleansing Brush