Wintersport in Canada - Rocky Mountains

Ik weet het, de zomer is nog niet eens afgelopen en ik denk alweer aan sneeuw. Actieve vakanties in de bergen – winter of zomer – ik hou er nou eenmaal van. De meeste Nederlandse wintersporters kiezen voor een skivakantie in Oostenrijk of Frankrijk. Handig, lekker dichtbij, maar een sneeuwgarantie heb je niet altijd. Tijdens mijn oriëntatie voor een voordelige wintersportreis kwam ik uit bij de website Sneeuwzekerdeals en daar zag ik geweldige tips voor een wintersport naar Canada! Oef, een bestemming waar ik al tijden heel erg graag naartoe wil.

Highway Canada

Op wintersport naar Canada… dat zal wel VET duur zijn?!

Hoe verder weg de bestemming, hoe duurder het zal zijn, is mijn eerste gedachte. Maar dat blijkt helemaal niet het geval te zijn!

Wintersportreis Canada

Deze wintersportdeal van NBBS op Sneeuwzekerdeals, naar Edmonton en Jasper National Park (Rocky Mountains!!) spreekt mij enorm aan. Je boekt deze 9-daagse reis al vanaf 1184,- euro en daar zit heel veel bij inbegrepen:

Wintersport in Canada

Edmonton

Edmonton is de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta en staat bekend als ‘festivalstad van Canada’. Maar ook winkelen kunnen ze er als de beste. Zo vind je in Edmonton het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika (West-Edmonton Mall).

Edmonton

Jasper National Park en Marmot Basin

Op zo’n 4 uurtjes rijden ten westen van Edmonton, ligt Jasper National Park en het bijbehorende Skigebied Marmot Basin. Dit is het grootste nationaal park van de Canadese Rockies en het skigebied staat bekend om haar droge poedersneeuw en rustige pistes. Marmot Basin ligt op 20 minuten rijden van het dorpje Jasper.

wintersport naar Canada

Sneeuwpret voor de hele familie

Dankzij de variatie aan pistes is het skigebied Marmot Basin geschikt voor zowel de gevorderde en beginnende wintersporter. Een perfecte bestemming voor families met kinderen. Zo zijn er kinderskilessen maar vooral de verschillende excursies die je kunt maken vanuit Jasper en Marmot Basin maken het een heel veelzijdige wintersportreis.

Edmonton wintersport

Zo is de kans dat je wildlife spot in Jasper heel groot. Je kunt er zelf op uitgaan of een tour boeken. Andere activiteiten zijn o.a. een huskytocht, sterrenkijken in het Dark Sky Preserve en een helikoptervlucht.

Lake Annette

En, wordt het dit jaar een wintersport naar Canada of toch Oostenrijk?

Een wintersportreis is natuurlijk niet een van de allergoedkoopste vakanties, maar ik ben echt verrast door het minimale prijsverschil tussen een wintersport naar Canada of Oostenrijk. En qua beleving is Canada natuurlijk wel eens iets compleet anders. Ik vraag me af, zou je daar ook goed kunnen apres-skien? Wie weet ga ik het dit jaar gewoon een keer checken! Ben je ook enthousiast geworden over een wintersportreis naar Canada?

Meer informatie en nog veel andere reizen naar dit skigebied vind je hier.