Chili con carne, ik vind het heerlijk, maar het is wel zware kost. Deze variant is wat lichter en een leuke afwisseling van de traditionele versie: Chili met zoete aardappel en kip. Bijzonder detail: er gaat ook een flesje bier doorheen. Ik maakte hem in de slowcooker, maar gewoon in een braadpan kan natuurlijk ook.

Ingrediënten chili met zoete aardappel en kip

 • 4 kleine kipfilets
 • een scheut olie
 • 1 grote ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 flinke el chilipoeder
 • 2 tl komijnpoeder
 • zout en peper
 • 3 zoete aardappels
 • 500 g tomaten (heb je geen zin om te snijden, gebruik tomaten uit blik)
 • 3 paprika’s (ik nam een rode, een gele en een groene)
 • een flesje bier naar smaak (het kan met donker bier, maar een wat zoetere IPA is ook lekker)
 • 1/2 liter runderbouillon
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 2 blikken bonen naar keuze (ik nam zwarte bonen en rode kidneybonen)
 • Voor erbij: verse koriander, zure room, guacomole en tortillachips

zoete aardappel en kasteelbier

Recept chili met zoete aardappel en kip

Meng de kipfilets in een schaal met wat olie, 1 uitgeperste teen knoflook, peper en zout, chilipoeder en komijn. Laat even staan. Snipper de ui en snijd de paprika en de tomaten in blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd deze ook in blokjes. Meng de groenten door elkaar, samen met het tweede teentje uitgeperste knoflook. Schep het blikje tomatenpuree erdoor. Leg nu de kipfilets onderin de slowcooker, schud de bonen eroverheen en dek af met het groente mengsel. Schenk het bier en de bouillon er overheen.

ingredienten chili met kip en zoete aardappel

Doe de deksel op de slowcooker en zet hem op high. Haal na 3 uur de kipfilet naar boven en trek die met 2 vorken uit elkaar. Meng goed door en laat nog een half uurtje staan op stand high. Intussen kan je mooi de guacomole maken en de koriander snijden.

chili met pulled chicken

Serveer de chili in een kom, lekker met een dot zure room en koriander. En dan eten en dippen!