camper huren

Ben je een vakantievierder die van vrijheid en blijheid houdt en die graag en veel onderweg is? Dan is een campervakantie echt iets voor jou. Met deze 5 tips ga je zorgeloos genieten tijdens jouw campervakantie.

Roadtrips, persoonlijk ben ik er dol op. Zo maakte ik er een tijdje geleden eentje over Highway 1 in de USA en stopte ik op de mooiste plekken onderweg. Amerika is een land waar ik graag rijdend tijd doorbreng.

Maar ook in Europa zijn er prachtige routes te rijden, en kun je heel gemakkelijk vanuit huis vertrekken. Wat vind je bijvoorbeeld van deze tips:

Roadtrip inspiratie: de 10 mooiste bergpassen in Europa

Met een camper op vakantie

Met een camper op vakantie gaan heeft veel voordelen. De grootste is waarschijnlijk dat als een plek je niet bevalt, dat je gewoon naar een andere bestemming rijdt. Je hele hebben en houden heb je altijd bij de hand, dus het is een kwestie van inpakken en wegwezen. Persoonlijk zou ik heel graag met een camper een reis maken door Zweden en Noorwegen, en dan van onder naar boven en weer terug. Kijk, dit heb ik dan een beetje in gedachten:

campervakantie

5 tips voor een fijne campervakantie

#1 Camper huren

Als je niet zelf in het bezit bent van een camper, dan huur je er heel gemakkelijk eentje. Een fijn verhuurbedrijf voor campers is Booij Dethleffs Centre. Zij hebben 40 campers in de verhuur en deze zijn allemaal standaard uitgerust met airconditioning, cruise control, radio-cd speler en een zuinige dieselmotor. Voor iedere kampeerwens, voor ieder gezelschap en voor ieder budget hebben zij de geschikte camper te huur. In het laagseizoen, maar ook in het hoogseizoen! Van een compact standaard uitvoering tot het huren van een luxe camper voor grotere families. Je huurt al een camper huren voor € 550,- per week. Bovendien zijn de campers nooit ouder dan twee jaar en perfect onderhouden door hun BOVAG gecertificeerde onderhoudsgarage.

Booij campers

#2 gebruik een camper app voor plaatsen, campings en camperservicepunten

In de app Campercontact kun je heel gemakkelijk zoeken naar camperplaatsen, campings of servicepunten (bijvoorbeeld om je toilet te legen of het afvoerwater te lozen). In sommige landen kun je ook wild kamperen en heb je dus geen camperplaats of camping nodig. Je hebt met deze app toegang tot de grootste database van Europa met camperlocaties in 50+ landen.

#3 Afmeting, gewicht en… kastjes dicht!

Zorg dat je voor vertrek weet hoe zwaar, hoog en lang je camper is, zodat je altijd zonder brokken onder tunneltjes doorrijdt. En vergeet ook niet om tijdens het rijden al je kastjes in de camper goed dicht te doen en losse spulletjes op te ruimen. Het ligt allemaal zo op de grond als je een scherpe bocht doorrijdt.

#4 Overnacht niet op een parkeerplaats langs de snelweg

Als je ’s avonds laat of ’s nachts nog onderweg bent, dan is het verleidelijk om in de camper neer te zetten op een plek langs de weg. Ik zou het niet doen, de kans op inbraak is dan echt veel groter.

#5 Houd rekening met tolwegen en bijkomende kosten

De kosten om met een camper te rijden, zitten ‘m niet alleen in de benzine. Ook tolwegen en ferry’s zijn duurder. Wil je daar geld op besparen, dan kun je bij het huren van de camper altijd kiezen voor een wat kleiner formaat camper.

Heb jij nog tips?

Ben jij al vaker op een campervakantie geweest? Dan ben ik erg benieuwd naar jouw tips.

campervakantie