Een badkamermetamorfose kun je het niet echt noemen. Maar de eenvoudige en goedkope Action rekjes hebben wel gezorgd voor een leuke opfrissing van onze badkamer, kijk maar.

Onze badkamer is al ruim 10 jaar hetzelfde. Eigenlijk is het dus echt wel tijd voor een échte badkamermetamorfose. Bad eruit, fijne douche erin? Nieuwe kranen, nieuwe wasbas, nieuwe tegels, nieuwe vloer (+vloerverwarming?)… jaja, dream on! Daar zal eerst flink voor gespaard moeten worden. Daarom kies ik voor een tussenoplossing, ik hang wat gezellige rekjes op, die functioneel zijn maar ook nog eens leuk om te zien.

Zo ziet het muurtje eruit voordat ik ‘em onderhanden heb genomen. De spiegel, daar ben ik al jaren heel erg blij mee. Het metalen archiefkastje, dat mag wel eens weg. Ik bewaar er mijn make-up in, maar het oppervlak is nu echt te roestig geworden.

badkamermetamorfose

Opknappen hoeft niet duur te zijn!

Eens in de zoveel tijd breng ik een bezoekje aan de Action. Meestal ga ik voor wat schoonmaakartikelen en kom ik thuis met een tas vol spulletjes die ik gewoonweg niet kon weerstaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze kaarshouder? 1,98 euro.

kaarshouder Aap Action

De witte metalen rekjes loop ik voorbij, om er even later toch weer naar terug te gaan. Zouden die nou niet leuk staan in de badkamer? Voor ik het weet zitten er 5 in mijn winkelmand. De rekjes variëren in prijs van 1,99 tot 3,99: ik betaal voor mijn 5 rekjes 13,95 euro!

action rekjes

Wel even wit schilderen

Omdat ik de Action rekjes in de badkamer ga ophangen wil ik de mdf plaatjes wel even wit schilderen. Zo zijn ze net wat beter beschermd in een vochtige ruimte. Allereerst bepaal ik de vorm, hoe ik ze op wil hangen in de badkamer. Ik begin met het schilderen van de binnenzijde van de rekjes en vervolgens de onderkant, zo kunnen ze ondersteboven lekker drogen.

action rekjes schilderen

Overigens verkeer ik op dit moment helemaal in de opruim- en opknapmodus. Hier zie je een stukje van mijn nieuwe wandversiering, daarover binnenkort meer.

wandrekjes Action

Ophangen, inrichten en klaar

Handig dat ik van tevoren de vorm heb bepaald, nu weet ik precies welk rekje waar moet komen en kan ik gelijk beginnen met het met potlood aanstippen van de boorgaatjes. Ik begin rechtsonder, zo kan ik niet in de knoei komen met de ruimte.

wit metalen rekjes

Als de rekjes hangen zet ik onze favoriete en meest gebruikte verzorgingsproducten neer: zo ben ik o.a. dol op de parfumvrije producten van NYBF. Ook onze facial brushes liggen klaar voor het grijpen, als ze verstopt in een kastje liggen gebruik je ze toch minder vaak.

Mama Mia test: Carmen facial brush

En, vind je het leuk geworden?

Zoals ik al zei, een echte badmetamorfose is het niet te noemen, maar het ziet er toch weer even net wat gezelliger uit, vind je niet?

wandrekjes Action