geertrude en soof

Zo tof: ik mag een gastblog schrijven voor OHIMP over een avontuur met mijn tienerdochter Soof (15). Mijn naam is Gertrude en ik volg OHIMP al heel lang. Daarom vind ik het extra leuk dat ik nu ook een moeder/dochter (puber!) verhaal met jullie mag delen. Het gaat over ons tripje met een E-camper.

Drie dochters heb ik, van 18, 15 en 8. Zo nu en dan plan ik een uitje met een van de meiden om eens gezellig wat quality time te beleven. Dit keer met de middelste en we gaan een kort E-camper tripje maken. Ik hoor je denken, een E-camper? Jawel, dat is een camper die elektrisch rijdt. Je laadt hem dus op als je fietst, slaapt, uit eten bent of even tussendoor gaat shoppen. Zoals wij deden, maar daarover straks meer.

e-camper

Op E-camper tour voor 1 nacht

Ik boek het e-camperbusje van Hollandse makelij voor 1 nacht. Want net als meer pubers heeft Soof een bijbaantje in het weekend dus in combinatie met schooldagen is het nog even lastig plannen. We blijven sowieso in Nederland, want de E-camper rijdt dus elektrisch en heeft een maximaal bereik van 100 kilometer. We moeten dus goed opletten dat we op tijd bij een laadpaal zijn. Soof en ik blijken trouwens echte pioniers, er zijn namelijk tot dusver nog maar enkele 100% elektrische campers in Europa.

5 tips voor een heerlijke campervakantie

De gulden middenweg

Vervoer en slaapplek… check. Maar waar gaat de reis naartoe? Moeders heeft de nieuwe kekke stadscamping in Harderwijk op het oog maar de tiener vindt dat veel te dichtbij (wij wonen daar nog geen 50 kilometer vandaan) en bovendien totaal niet hip.

Mam, ik wil ook gewoon goed kunnen shoppen hoor!

Zodoende kiezen we voor een gulden middenweg. We gaan eerst shoppen in Almere en dan rijden we door naar een camping aan zee (ik ben DOL op de zee).

Bij New Yorkers schiet Soof met haar maatje 34 zo in een stoere broek met gaten en een coltrui. Bij Primark en Zara shopt ze nog een zachte herfsttrui en wintershawl voor bij haar nieuwe jas. Mams komt volgende keer weer aan de beurt, als de kinderbijslag weer binnen is: haha!

e-camper trip

Op naar Roompot!

De buit is binnen en via het Fastned laadstation in Zaandam rijden we door naar een Roompot park in Egmond aan Zee. Hier is het trouwens hartstikke druk voor de tijd van het jaar en we blijken niet de enige camper kampeerders te zijn. Die van ons wint de prijs van de allerschattigste, vind je niet?!

elektrische camper

Wat een mooi kustpark is dit zeg, heerlijk gelegen midden in de duinen op nog geen kilometer van de zee. Soof en ik zijn helemaal in ons element op de camping en in het camperbusje. En wat zijn we blij met ons koelkastje, die we van tevoren volgeladen hebben allerlei lekkers, waaronder een wijntje voor mama en wat zero-alcohol bubbels voor Soof.

e-camper in nederland

“Mam, hoe eet je gamba’s ook alweer?”

Op de camping huren we 2 fietsen om de omgeving nog wat meer te verkennen. Ook maken we een strandwandeling en onderweg komen we deze vrolijke stoelen tegen, geweldig!

retro strandstoelen

We strijken uiteindelijk neer bij de fijne strandtent Noordhoek.

Noordhoek

Hier eet de tienert overheerlijke gamba’s (voor de tweede keer in haar leven: “mam, hoe eet je dat ook alweer?”) en ik een lekkere kipsaté. Ik ben altijd heel kritisch op strandpaviljoens maar hier klopt alles: bediening, sfeer, goed eten, service en natuurlijk fantastisch uitzicht. ’s Avonds is het heerlijk slapen in ons campertje, konden we nog maar langer blijven…

Noordhoek

We sluiten het gezellige 1-op-1 avontuur af met een fietstochtje door de duinen van Egmond naar Bergen aan Zee. Soof kijkt haar ogen uit qua omgeving, natuur en hooglanders. Met onze dochters hebben we al vele reizen gemaakt: van Frankrijk en Italië tot IJsland aan toe. Maar onze eigen, Hollandse duinen, die hebben ze gewoon nog nooit in het echt gezien!

duinen

Ervaren kampeerders als wij zijn (elk jaar minimaal 3 weken in een tent op mooi-weer bestemmingen), de
charme van het camperbusje wint ons enthousiasme! Weer thuis raken we er niet over uitgepraat. De jongste dochter van 8 wil ook graag op campertrip maar verblijft dan wel liever op een kindercamping. De 18-jarige wil ook wel met mams op stap, maar geeft stiekem toch de voorkeur aan een overnachting in een lekker hotel.

En, zou een E-campertrip jou ook leuk lijken?

Hier lees je meer informatie over de E-camper.

Wie weet tot snel!
XX Gertrude.