You love them or you hate them, de sandalen van Birkenstock of de look-a-likes. Ik kan er heel kort over zijn: I LOVE THEM! In deze blog vertel ik je waarom en geef ik je 10 stylingtips.

Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën bij de sandalen a la Birkenstock. De een vind ze chique, de ander casual of sportief en weer anderen zouden ze nooit dragen en vinden ze spuuglelijk. Nou, die laatste groep krijgt het mij aan de (Birken)stock, want ik ben al jaren groot fan van de “jezusslipper” 😉

sandalen trend

Waarom ik fan ben van de sandaal

  1. Ze zitten heerlijk. Wist je dat 25% van al je botten in je voeten zit?! Om precies te zijn 26 botten, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren. Doordat dit soort sandalen een voorgevormde zool hebben bieden ze enorm goede ondersteuning en kun je er gemakkelijk dagen op vooruit.

2)      Ze zijn perfect te combineren in allerlei verschillende looks.

10x sandalen mooi gestyled

Sandalen staan lekker casual onder een jeans of broek met opgerolde pijpen:

stylingtips voor birkenstocks stylingtips voor birkenstocks birkenstock sandalen inspiratie birkenstock sandalen inspiratie

Kijk, zelfs Kate Moss is een sandalen addict:

kate moss wearing birkenstock sandals

Ook leuk, onder deze leren short (wat is die trouwens mooi zeg!)

white birkenstock trend

Je kunt ze ook gerust dragen onder een wat nettere outfit:

birkenstocks styling tips birkenstocks styling tips birkenstocks styling tips birkenstocks styling tips

Kijk, hier draag ik de mijne in het zonnige portugal, onder een groene, wijde “culotte”.

sandalen styling tips

Sandalen verslaving

Nu het mooie weer voorbij is ben ik genoodzaakt (al!) mijn exemplaren weer even op te ruimen. Overigens niet voor lang, er staan nog een paar reisjes naar zomerse bestemmingen deze winter op de planning J.

melvin & hamilton sandalen

De bovenste zijn mijn nieuwste aanwinst van het merk Melvin & Hamilton (nu met 50% korting verkrijgbaar!!).  Ik kon kiezen tussen zwart, bruin of rood en heb gekozen voor de laatste. Supermooi vind ik de studs en gespjes in goudkleur. Ze zijn gemaakt van leer met een rubberen zool en zitten fantastisch, mede door de licht voorgevormde zool.

melvin & hamilton sandalen

De exemplaren daaronder heb ik via Zalando Lounge, dat scheelde me bij de aankoop ook weer 50% korting.

En wat vind jij van de sandalen, hot or not?

birkenstocks, hot or not