Stel, je bent gek op tattoos. En je moeder en kind (mits de juiste leeftijd uiteraard) hebben daar ook wel oren naar. Hoe leuk is het dan wel niet om een 3 generaties tattoo te laten zetten?! Mijn moeder werd 70 en dit was ons cadeau voor haar.

Bon, vind je het leuk om met Mia en mij een 3 generaties tattoo te laten zetten voor mijn verjaardag?
Jaaaa!!

Ik ben dol op tattoos en stiekem altijd wel op zoek naar een excuus om een nieuwe te laten zetten. Als mijn moeder dit voorstelt – voor haar 70e verjaardag notabene – wie ben ik dan om nee te zeggen?! Mia vindt het ook een goed plan, die is net als ik ook into tattoos. Met haar 16 jaar is dat natuurlijk wel nog erg jong, maar dit is wel een hele speciale gelegenheid.

3 generations tattoo

Inspiratie opdoen voor de 3 generaties tattoo

Op Pinterest doen we inspiratie op voor de 3 generaties tattoo. Ik zie wel wat leuke voorbeelden voorbij komen, maar niet echt iets wat we alledrie leuk vinden.

Het infinity teken is natuurlijk mooi en erg symbolisch.

3 generations tattoo

Deze vind ik leuk: moeder en dochter hebben een komma, en oma voegt deze samen tot een punt:

3 generations tattoo

De puntkomma tattoo heeft trouwens een hele mooie betekenis:

De betekenis van de puntkomma tattoo

Ook mooi, deze lijnen. Maar een beetje too much voor ons ideetje:

3 generaties tattoo

Dit idee spreekt ons erg aan. Niet perse de driehoekvorm (hoewel ook erg mooi en betekenisvol), maar wel het effect van het inkleuren op basis van volgorde van leeftijd/generatie:

3 generaties tattoo

3 generaties tatoeage

We zijn eruit! Op basis van bovenstaand idee kiezen wij hartjes die we vervolgens laten inkleuren. Nu de plek nog. Hier komen we niet uit. Mijn moeder wil de tatoeage altijd kunnen zien en laat hem op haar onderarm aan de voorkant zetten. Mia wil hem ook graag zien, maar kiest voor de binnenkant van haar arm. Mijn onderarmen zitten al een beetje vol, dus ik kies voor de achterkant van mijn bovenarm.

Dit is onze 3 generaties tattoo

Uiteindelijk kiezen we allemaal voor een andere inkleuring. Mijn moeder houdt van oldskool dus zij laat hem rood inkleuren. Mia kiest voor kleine puntjes en ik voor “krasjes”.

3 generaties tattoo

Kijk, in deze 1-minuut video zie je hoe het ons vergaat bij tattoo artist Mitchell in zijn tattoo-studio:

En, zou het ook iets voor jou zijn, een familie tattoo?

3 generation tattoo

En nog even alle inspiratie-foto’s op een rijtje. Maar nu wel met die van ons ertussen 🙂

family tattoo