Een cuff tattoo… is dat wéér iets nieuws? Ik hoor het je denken, maar een cuff tattoo betekent eigenlijk niet meer dan een manchet tattoo. Het is als het ware een brede armband die op de plek van een manchet wordt gezet. Op dit moment zijn ze HOT in tattooland en de artist Vic James maakt hele mooie. In dit artikel 12x cuff tattoos van Vic James. 

De cuff tattoo komt vaak in 2-en

Net zoals dat je overhemd 2 manchetten heeft, zo komt ook de cuff tattoo vaak niet alleen. Maar uiteraard is de keuze aan jou. Ik zie ook cuff tattoos op enkels voorbijkomen. Vic James versiert ze prachtig en vervelen doen ze nooit. De stijl die hij hanteert bij dit soort tatoeages wordt ook wel folkore genoemd.

Deze tattoo inspiratie artikelen vind je misschien ook leuk:

Een cuff tattoo als cover-up

Cuff tattoos staan mooi om je polsen. Maar ze dienen soms ook nog een ander doel: namelijk als cover-up tattoo. Doordat ze wat breder, groter, en dikker ingekleurd zijn worden ze ook wel gezet om oude tatoeages te verdoezelen.

Priegelwerk?

Vic maakt eerst een ontwerp op papier en stemt dit vervolgens met je af. Dan tekent hij eerst de buitenste lijnen en daarna is het een kwestie van inkleuren. Ja, een priegelwerkje is het wel, maar dan heb je ook wel wat.

Hier lees je hoe ik zo een 3-generatie tattoo liet zetten.

Mooi vind ik de tattoos met de felle kleuren en de strakke lijnen. Hoewel de charme van deze tatoeages ook wel is dat het niet al te precies hoeft te zijn. Zoals de streepjes op deze tatoeage, in de gele buitenste band.

Ook mooi en kleurrijk zijn de zogenaamde watercolor tattoos:
Voor echte "Vic James" moet je wel even naar Sydney...
Op Pinterest kom ik voor het eerst in aanraking met de Vic James cuff tattoos. Als ik vervolgens doorklik naar zijn Instagram account zie ik dat hij nog veel meer mooie, kleurrijke tatoeages maakt. Helaas woont hij niet hier in de buurt, maar in Sydney. Voor een echte Vic James moeten er dus eerst flink wat vlieguurtjes gemaakt worden.

En, zijn cuff tattoos ook iets voor jou?

Persoonlijk vind ik ze prachtig, lekker kleurrijk en opvallend. Van alle 12 de cuff tattoos van Vic James uit dit artikel heb ik een collage gemaakt, kun je die eventueel zelf nog bewaren op Pinterest.