Een cuff tattoo… is dat wéér iets nieuws? Ik hoor het je denken, maar een cuff tattoo betekent eigenlijk niet meer dan een manchet tattoo. Het is als het ware een brede armband die op de plek van een manchet wordt gezet. Op dit moment zijn ze HOT in tattooland en de artist Vic James maakt hele mooie. In dit artikel 12x cuff tattoos van Vic James. 

De cuff tattoo komt vaak in 2-en

Net zoals dat je overhemd 2 manchetten heeft, zo komt ook de cuff tattoo vaak niet alleen. Maar uiteraard is de keuze aan jou. Ik zie ook cuff tattoos op enkels voorbijkomen. Vic James versiert ze prachtig en vervelen doen ze nooit. De stijl die hij hanteert bij dit soort tatoeages wordt ook wel folkore genoemd.

Deze tattoo inspiratie artikelen vind je misschien ook leuk:

30x prachtige zonnebloem tattoos (en de betekenis)

Bloementattoos zijn helemaal de trend op dit moment en vooral zonnebloem tattoos zijn hartstikke populair. In dit artikel deel ik 30 prachtige tatoeages van zonnebloemen en vertel ik meer over de betekenis van de zonnebloem. Een van de meest populaire verzoeken in...

33x inspiratie voor een Monstera tattoo

De Monstera is een plant die heel makkelijk te verzorgen is en prachtige bladeren heeft. De liefde voor deze plant gaat bij sommige mensen veel verder dan het wekelijks bewateren, zij hebben er zelfs een tatoeage van! Dit zijn 33 mooie voorbeelden van een Monstera...

25x inspiratie voor mooie wereldkaart tattoos

Ben je gek op reizen en op tatoeages? Dan kun je jouw wanderlust prachtig vereeuwigen met een van deze mooie wereldkaart tattoos. Ik heb 25 voorbeelden uitgezocht waar je vast wel wat inspiratie uit kunt halen. Een tijdje terug publiceerde ik al een artikel over...

Winston the Whale | 12x folk art tattoos

De in Oregon gevestigde tattoo artist Dave (alias Winston the Whale) is dol op retro. 3D, cartoons, Scandinavische / Europese volkskunst en de psychedelische graphics van de jaren '60 & '70 zijn Dave's handelsmerk. Dit vind ik 12 van zijn mooiste folk art tattoos....

30+ geweldige flamingo tattoos (en de betekenis)

Ben je dol op tatoeages en hou je van flamingo's? Dan ga jij van deze voorbeelden smullen. Flamingo tattoos komen in allerlei soorten en maten en ze kunnen dan ook op veel manieren gezet worden. Daar komt bij, de flamingo heeft een aantal hele mooie, spirituele...

3D tattoos | van Winston the Whale

Zie je dubbel, als je naar deze foto's kijkt? Ligt niet aan jou hoor, het zijn namelijk 3D tattoos. De artist Winston the Whale heeft deze tatoeage trend grootgemaakt en dit vind ik de 10 leukste voorbeelden (so far). Over Winston the Whale heb ik al eerder...

De betekenis van olijftak tattoos + 24x inspiratie

Ben je op zoek naar een tatoeage met een mooie symboliek? Dan is een tatoeage van een olijftak misschien wel echt iets voor jou. Lees verder voor de betekenis en laat je inspireren door 20 prachtige olijftak tattoos. De olijfboom wordt in veel culturen als heilig...

34x inspiratie voor superleuke travel tattoos

Ben je dol op reizen en denk je al een tijdje na over een leuke travel tattoo? Ik heb een aantal hele mooie travel tattoos op een rijtje gezet. Laat je lekker inspireren en wie weet zit er wel iets voor je tussen. Persoonlijk ben ik dol op reizen en op tatoeages. Op...

Een cuff tattoo als cover-up

Cuff tattoos staan mooi om je polsen. Maar ze dienen soms ook nog een ander doel: namelijk als cover-up tattoo. Doordat ze wat breder, groter, en dikker ingekleurd zijn worden ze ook wel gezet om oude tatoeages te verdoezelen.

Priegelwerk?

Vic maakt eerst een ontwerp op papier en stemt dit vervolgens met je af. Dan tekent hij eerst de buitenste lijnen en daarna is het een kwestie van inkleuren. Ja, een priegelwerkje is het wel, maar dan heb je ook wel wat.

Hier lees je hoe ik zo een 3-generatie tattoo liet zetten.

Mooi vind ik de tattoos met de felle kleuren en de strakke lijnen. Hoewel de charme van deze tatoeages ook wel is dat het niet al te precies hoeft te zijn. Zoals de streepjes op deze tatoeage, in de gele buitenste band.

Ook mooi en kleurrijk zijn de zogenaamde watercolor tattoos:
Voor echte "Vic James" moet je wel even naar Sydney...
Op Pinterest kom ik voor het eerst in aanraking met de Vic James cuff tattoos. Als ik vervolgens doorklik naar zijn Instagram account zie ik dat hij nog veel meer mooie, kleurrijke tatoeages maakt. Helaas woont hij niet hier in de buurt, maar in Sydney. Voor een echte Vic James moeten er dus eerst flink wat vlieguurtjes gemaakt worden.

En, zijn cuff tattoos ook iets voor jou?

Persoonlijk vind ik ze prachtig, lekker kleurrijk en opvallend. Van alle 12 de cuff tattoos van Vic James uit dit artikel heb ik een collage gemaakt, kun je die eventueel zelf nog bewaren op Pinterest.