Een cuff tattoo… is dat wéér iets nieuws? Ik hoor het je denken, maar een cuff tattoo betekent eigenlijk niet meer dan een manchet tattoo. Het is als het ware een brede armband die op de plek van een manchet wordt gezet. Op dit moment zijn ze HOT in tattooland en de artist Vic James maakt hele mooie. In dit artikel 12x cuff tattoos van Vic James. 

De cuff tattoo komt vaak in 2-en
Net zoals dat je overhemd 2 manchetten heeft, zo komt ook de cuff tattoo vaak niet alleen. Maar uiteraard is de keuze aan jou. Ik zie ook cuff tattoos op enkels voorbijkomen. Vic James versiert ze prachtig en vervelen doen ze nooit. De stijl die hij hanteert bij dit soort tatoeages wordt ook wel folkore genoemd.

Deze tattoo inspiratie artikelen vind je misschien ook leuk:

Grote rug tattoo voor vrouwen | >20x inspiratie

Tatoeages worden ook wel als een vorm van body art gezien. En dat is helemaal niet zo gek natuurlijk. Met een rug tattoo kun je artistiek gezien alle kanten op. Deze plek is groot genoeg voor de grotere kunstwerken. Maar ook kleine meesterstukjes komen hier goed tot...

De 50 mooiste kersen tattoos (en hun betekenis)

Kersen tattoos zijn best vaak voorkomende tatoeages. De een zet hem omdat hij/zij van kersen houdt. De ander vanwege een meer symbolische betekenis. Met een kersentattoo kun je in ieder geval alle kanten op: oldskool, minimalistisch of bijvoorbeeld als...

30 minimalistische oog tattoos (en de betekenis)

Er zijn verschillende reden om een tatoeage van een oog te laten zetten. Oog tattoos zitten boordevol symboliek, maar zijn natuurlijk ook gewoon mooi om te zien (letterlijk ;-)) Dit zijn 30 prachtige, minimalistische oog tattoos maar laten we beginnen met de...

30x mooie B&W tijger tattoos (en hun betekenis)

Tijgers zijn een van de populairste dieren ter wereld die wel tot ieders verbeelding spreken. Kracht en schoonheid komen samen en het is dan ook niet zo gek dat een tijger tattoo een gewilde tatoeage is. In dit artikel lees je meer over de betekenis van een tijger...

Tattoo inspiration: 33 black circle tattoos

Een tatoeage van een zwarte cirkel wordt vaak gezet om een andere tattoo te verbergen, een zgn. cover-up tattoo. Maar cirkel tattoo kan ook een diepere betekenis hebben. Dit zijn meer dan 30 voorbeelden van prachtige black circle tattoos. De schoonheid van black...

30x inspiratie voor minimalistische & old school tattoos van de zon

De zon, het stralende middelpunt van ons sterrenstelsel, een hemellichaam die ons het leven op aarde mogelijk maakt. Ze geeft ons warmte, licht en energie en is daarom al zolang er leven op aarde is, een heel belangrijk symbool. En dat maakt de zon meteen een dankbaar...

40x inspiratie voor een old school cat tattoo

Voor wie dol is op katten en voor wie dol is op de zogenaamde old school tatoeage stijl | In dit artikel deel ik 40 mooie plaatjes van de old school cat tattoo. Maar wat betekent old school eigenlijk? Wat is een old school tattoo? Old school tatoeëren stamt uit de 17e...

30x bijzondere katten tattoos

Een katten tattoo kun je laten zetten om verschillende redenen. Het kan zijn dat je gewoon dol bent op deze beesten. Misschien als een mooie, blijvende herinnering aan je overleden kat. Of je bent bijvoorbeeld spiritueel ingesteld en neemt een katten tatoeage vanwege...

Een cuff tattoo als cover-up

Cuff tattoos staan mooi om je polsen. Maar ze dienen soms ook nog een ander doel: namelijk als cover-up tattoo. Doordat ze wat breder, groter, en dikker ingekleurd zijn worden ze ook wel gezet om oude tatoeages te verdoezelen.

Priegelwerk?
Vic maakt eerst een ontwerp op papier en stemt dit vervolgens met je af. Dan tekent hij eerst de buitenste lijnen en daarna is het een kwestie van inkleuren. Ja, een priegelwerkje is het wel, maar dan heb je ook wel wat.

Hier lees je hoe ik zo een 3-generatie tattoo liet zetten.

Mooi vind ik de tattoos met de felle kleuren en de strakke lijnen. Hoewel de charme van deze tatoeages ook wel is dat het niet al te precies hoeft te zijn. Zoals de streepjes op deze tatoeage, in de gele buitenste band.

Ook mooi en kleurrijk zijn de zogenaamde watercolor tattoos:
Voor echte "Vic James" moet je wel even naar Sydney...
Op Pinterest kom ik voor het eerst in aanraking met de Vic James cuff tattoos. Als ik vervolgens doorklik naar zijn Instagram account zie ik dat hij nog veel meer mooie, kleurrijke tatoeages maakt. Helaas woont hij niet hier in de buurt, maar in Sydney. Voor een echte Vic James moeten er dus eerst flink wat vlieguurtjes gemaakt worden.

En, zijn cuff tattoos ook iets voor jou?

Persoonlijk vind ik ze prachtig, lekker kleurrijk en opvallend. Van alle 12 de cuff tattoos van Vic James uit dit artikel heb ik een collage gemaakt, kun je die eventueel zelf nog bewaren op Pinterest.