Een cuff tattoo… is dat wéér iets nieuws? Ik hoor het je denken, maar een cuff tattoo betekent eigenlijk niet meer dan een manchet tattoo. Het is als het ware een brede armband die op de plek van een manchet wordt gezet. Op dit moment zijn ze HOT in tattooland en de artist Vic James maakt hele mooie. In dit artikel 12x cuff tattoos van Vic James. 

De cuff tattoo komt vaak in 2-en

Net zoals dat je overhemd 2 manchetten heeft, zo komt ook de cuff tattoo vaak niet alleen. Maar uiteraard is de keuze aan jou. Ik zie ook cuff tattoos op enkels voorbijkomen. Vic James versiert ze prachtig en vervelen doen ze nooit. De stijl die hij hanteert bij dit soort tatoeages wordt ook wel folkore genoemd.

Deze tattoo inspiratie artikelen vind je misschien ook leuk:

De betekenis van olijftak tattoos + 24x inspiratie

Ben je op zoek naar een tatoeage met een mooie symboliek? Dan is een tatoeage van een olijftak misschien wel echt iets voor jou. Lees verder voor de betekenis en laat je inspireren door 20 prachtige olijftak tattoos. De olijfboom wordt in veel culturen als heilig...

34x inspiratie voor superleuke travel tattoos

Ben je dol op reizen en denk je al een tijdje na over een leuke travel tattoo? Ik heb een aantal hele mooie travel tattoos op een rijtje gezet. Laat je lekker inspireren en wie weet zit er wel iets voor je tussen. Persoonlijk ben ik dol op reizen en op tatoeages. Op...

12x cuff tattoos van Vic James

Een cuff tattoo... is dat wéér iets nieuws? Ik hoor het je denken, maar een cuff tattoo betekent eigenlijk niet meer dan een manchet tattoo. Het is als het ware een brede armband die op de plek van een manchet wordt gezet. Op dit moment zijn ze HOT in tattooland en de...

20x de allermooiste slangen tattoos

  De slang is een symbool in veel mythologieën en riten. Vaak heeft de slang een duaal karakter, van goed en kwaad en van leven en dood. Maar ook staat de slang symbool voor vernieuwing en verjonging. Je mag de slang natuurlijk ook gewoon een mooi reptiel vinden....

Oma wordt 70: wij zetten een 3 generaties tattoo

Stel, je bent gek op tattoos. En je moeder en kind (mits de juiste leeftijd uiteraard) hebben daar ook wel oren naar. Hoe leuk is het dan wel niet om een 3 generaties tattoo te laten zetten?! Mijn moeder werd 70 en dit was ons cadeau voor haar. "Bon, vind je het leuk...

Nieuwe trend: de duimtattoo (20x inspiratie)

Trends komen en gaan, zo ook in tattooland. Niet alleen de tatoeage zelf is aan mode onderhevig - oldskool, tribal, pijlen, sterretjes - om er maar een paar te noemen, ook de plek van een tattoo is het ene moment hot en het volgende moment not. Een nieuwe trend is de...

30x de allermooiste voettattoos

Er zijn natuurlijk verschillende plekken voor tattoos te bedenken, maar de laatste tijd zie je ze steeds vaker: de tatoeage voor op de voet. Voettattoos zijn op dit moment heel populair zijn en dit zijn 30 prachtige voorbeelden. Op Pinterest zie ik de meest mooie...

20x mooie Yin Yang tattoos (+ de betekenis)

Het Yin Yang teken is een geliefd symbool voor een tatoeage. De vorm is mooi en qua creativiteit kun je er alle kanten mee op. Bekijk hier mooie Yin Yang tattoos en lees meer over de betekenis van dit teken. De begrippen Yin en Yang horen bij het Taoïsme, een...

Een cuff tattoo als cover-up

Cuff tattoos staan mooi om je polsen. Maar ze dienen soms ook nog een ander doel: namelijk als cover-up tattoo. Doordat ze wat breder, groter, en dikker ingekleurd zijn worden ze ook wel gezet om oude tatoeages te verdoezelen.

Priegelwerk?

Vic maakt eerst een ontwerp op papier en stemt dit vervolgens met je af. Dan tekent hij eerst de buitenste lijnen en daarna is het een kwestie van inkleuren. Ja, een priegelwerkje is het wel, maar dan heb je ook wel wat.

Hier lees je hoe ik zo een 3-generatie tattoo liet zetten.

Mooi vind ik de tattoos met de felle kleuren en de strakke lijnen. Hoewel de charme van deze tatoeages ook wel is dat het niet al te precies hoeft te zijn. Zoals de streepjes op deze tatoeage, in de gele buitenste band.

Ook mooi en kleurrijk zijn de zogenaamde watercolor tattoos:
Voor echte "Vic James" moet je wel even naar Sydney...
Op Pinterest kom ik voor het eerst in aanraking met de Vic James cuff tattoos. Als ik vervolgens doorklik naar zijn Instagram account zie ik dat hij nog veel meer mooie, kleurrijke tatoeages maakt. Helaas woont hij niet hier in de buurt, maar in Sydney. Voor een echte Vic James moeten er dus eerst flink wat vlieguurtjes gemaakt worden.

En, zijn cuff tattoos ook iets voor jou?

Persoonlijk vind ik ze prachtig, lekker kleurrijk en opvallend. Van alle 12 de cuff tattoos van Vic James uit dit artikel heb ik een collage gemaakt, kun je die eventueel zelf nog bewaren op Pinterest.