In een gezin met 2 mannen en een lekkerbek krijg ik weleens verzoekjes waar ik (Ilja) niet op zit te wachten. Zoals deze van Kiki “Mam, kunnen we een keer spareribs eten?”. Waar de mannen enthousiast reageren, heb ik zo mijn bedenkingen. Spareribs, ik vind ze vaak te vet en te taai. Maar met 3 tegen 1 verlies ik de strijd. Dan er maar het beste van maken: spareribs met een knapperig korstje en met sappig vlees dat bijna van het bot afvalt. Daarvoor heb ik het perfecte instrument in huis: de slowcooker.
All American: Spare Ribs met cola
Als je het doet, doe het dan goed. Met die gedachte ga ik op zoek naar het ultieme spareribs recept. En dan kom je al snel in de Amerikaanse hoek terecht. Ik kies voor een supersimpel recept, met cola! De suiker uit deze frisdrank zorgt voor zo’n lekker sticky effect. De Amerikanen combineren dat dan vaak met BBQ saus, maar omdat ze bij mij thuis van pittig houden, kies ik voor chilisaus.Ik zet de crockpot in de buitenkeuken, dan hoeft de afzuigkap niet de hele tijd te loeien. Ingrediënten in de pot en klaar is kees.
Dit is trouwens ook nog steeds een favoriet recept bij ons thuis:
- Olijfolie
- 2 stuks spareribs
- 1 blikje cola (met suiker, niet de suikervrije varianten!)
- 1 cup (250 ml) chilisaus
- 1 tl chilipeper (achterwege laten als je niet van pittig houdt)
Vandaag dit recept met drumsticks geprobeerd, was een groot succes. Dank je wel.
Goedemiddag zou graag willen weten hoelang de spareribs in de slowcooker moeten?
En moet hij op low medium of high
Hoi Anita. Op high en dan 5-6 uur. En daarna nog even in de oven voor een knapperig korstje. Het artikel heeft 2 tabjes. In de ene staan de ingrediënten. Als je klikt op ‘hoe maak je spareribs met cola en chilisaus’ zie je het recept. Eet smakelijk!
Even een vraagje. Moet je de spareribs met het vocht in de slowcooker doen. Of alleen de spareribs insmeren en dan de slowcooker in. Ik had de spareribs erin gedaan en de marinade eroverheen gedaan. Toen ze klaar waren vond ik ze erg waterig.
Hoi Raimond. Het vocht zorgt ervoor dat de spareribs garen en nog meer smaak opnemen van de marinade. Ze komen dan inderdaad ‘waterig’ uit de slowcooker. Daarom doe ik ze nog even onder de grill voor een knapperig korstje. Zie het tabje ‘zo maak je spareribs met cola en chilisaus’.
Ziet er heerlijk uit. Morgen ga ík spareribs halen. Ik neem aan de ze ontdooid moeten zijn voor ze de sc in gaan.
Ja, dat is wel handig. Liefst zelfs op kamertemperatuur (dus even uit de koelkast halen voordat je begint). Dan heb je de minste kans op taaie spareribs. Eet smakelijk 😉
Heerlijk gewoon!! De saus heb ik met allesbinder wat aangemaakt. Dan nog een sausje van Chili saus, 1 theelepel sambal en Chili vlokken. Lekker pittig. Wat frietjes erbij. En klaar is hennie en dat alles voor nog geen 10 euro! Bestel bij Big Rib? Dan ben ik meestal zo’n 35 euro armer. Dankjewel voor het recept.
Je schrijft 2 stuks spareribs, hoeveel gram is dit ongeveer? Ik heb er 2 liggen en dat is bijna 2 kilo, klopt dat ongeveer voor dit recept?
Hi Jeanette. Klopt helemaal. Ik had 2 stuks van tussen de 800 en 1000 gram per stuk. Dus met dit recept moet het lukken. Eet smakelijk!
Mijn man is zoutloos wat kan ik in plaats van chilisaus gebruiken
Hi Jannie. Die chilisaus is wel een groot deel van de smaakmaker. Er zijn online veel recepten voor chilisaus zonder zout te vinden. Zoals deze: https://natriumarm.eu/basis/zoete-chili-saus/ Misschien is dat een optie?
Ilja, hoe lang en op welke stand? X jessica
Hoi Jessica. Op high en dan 5-6 uur. En daarna nog even in de oven voor een knapperig korstje. Het artikel heeft 2 tabjes. In de ene staan de ingredienten. Als je klikt op ‘hoe maak je spareribs met cola en chilisaus’ zie je het recept. Ben benieuwd of je het net zo lekker vindt als wij! Groetjes, Ilja