Slapen met sokken aan? Mia doet niet anders. Ik raad het altijd af want ik was in de veronderstelling dat het slecht voor je was. Toch is dit niet helemaal waar…

Het blijkt namelijk dat slapen met sokken eigenlijk heel goed voor je nachtrust kan zijn. Het NRC heeft een tijdje geleden een onderzoek van de neuroloog Jan den Heijer van het Medisch Centrum Leeuwarden gepubliceerd. Hij is expert op het het gebieden van slaapproblemen en zegt dat het juist heel zinvol is om te slapen met sokken aan: “Warme voeten bevorderen het in slaap vallen.” Om goed in slaap te kunnen vallen, is het belangrijk dat de lichaamstemperatuur laag is en de huidtemperatuur hoog.

Wist je dat: slapen met speciale bedsokken ook goed kan zijn tegen kramp?

Op je zij slapen blijkt het gezondst voor de hersenen

Deze combinatie is juist niet goed:

Heb je ijskoude voeten en ga je dan slapen met sokken, dan bereik je eigenlijk  het tegenovergestelde effect. Ook Roy Raymann, slaapexpert bij Philips Research en secretaris van de Nederlandse vereniging voor Slaap-Waak Onderzoek, heeft onderzocht wat het effect is van slapen met sokken:

“Mensen vallen eerder in slaap als de voeten warm worden door het dragen van de sokken.” Hij adviseert om in ieder geval niet met ijskoude voeten sokken te dragen en te gaan slapen. De kou wordt dan namelijk geïsoleerd en in dat geval kun je beter eerst je voeten op een warme temperatuur zien te krijgen.

Speciale bedsokken

Het is goed om bij het slapen met sokken aan ervoor te zorgen dat je sokken kiest die niet knellen. Dit komt je bloedsomloop namelijk niet ten goede en kan ook weer een averechts effect op lekker slapen hebben. Er zijn speciale bedsokken die een losse rand hebben en zijn gemaakt van zachte, fairtrade vilt. Wassen is niet nodig, de stof is als het ware zelfreinigend. Je vindt ze hier in allerlei maten.

slapen met sokken - bedsokken

bron hoofdafbeelding