Laatst maakte ik een heerlijke, korte cruise-vakantie en stouwde ik mijn koffer vol met allerlei gezellige maar vooral ook feestelijke kledingstukken. Op een cruise kom je ’s avonds namelijk net wat gekleder voor de dag, vandaar dat ik naast casual outfits ook een aantal party outfits mee had genomen. Zelfs hakken! Welke outfit vind je het leukst?

23 kilo schoon aan de haak

Dit keer maak ik een wat kortere cruise-vakantie maar voor het gewicht van mijn koffer maakt dat geen enkel verschil: 23 kilo maar liefst!! Ik heb wat anders dan anders ingepakt en van tevoren allemaal setjes gemaakt. Dat werkt echt perfect! Ik haal de verschillende setjes zo uit mijn koffer en leg ze in de verschillende lades in mijn “hut”  aan boord. En moet je kijken hoe gezellig met kamertje is, met fantastisch uitzicht op zee! Meer over deze cruise die ik maakte met Norwegian Cruise Line lees je trouwens hier

Cruise-outfit 1: behind the scenes en ontmoeten met de kapitein

Tijdens de cruise-vakantie maak ik een behind the scenes tour en leer zo alles over het leven achter de schermen op zo’n giga cruiseschip. Op het programma staat ook een kennismaking met de kapitein en daarvoor trek ik natuurlijk wel even iets netters aan. Als ik na de rondleiding een flitsende foto wil maken in de jacuzzi heeft de blonde dame kennelijk ook behoefte om op de foto te gaan. Van schrik glij ik onderuit, met outfit en al 😉

 • groene plissé rok: Zara (2016)
 • T-shirt: Scotch & Soda (zomer 2018)
 • Zwarte sweater: Calvin Klein (2017)
 • Sandalen: Birkenstock (2018, via Zalando Lounge)
 • Roze, velvet rugtasje: Obey (2018, gekocht bij een boetiekje tijdens een citytrip in Hannover.)
Cruise-vakantie outfit 2: te koud voor een hemdje, (veel) te warm voor een kolletje

Als ik ’s morgens de gordijnen opendoen lacht een stralend zonnetje me tegemoet. Ik spring in mijn bikini het balkon op, om direct erna klappertandend weer naar binnen te gaan. Oei, iets kouder dan ik had gedacht… Ik pak een ander setje, iets warmer en perfect voor de vroege ochtenduurtjes.

 • Truitje: Zara (najaar/winter 2018. Heel luchtig en allesbehalve knellend.)
 • Lichte, cropped, flared jeans: Levi’s (ik shopte hem hier afgelopen zomer)
 • Witte gympen: Vans
 • Zonnebril: Polette

 

Cruise-outfit 3: uiteraard, de bikini

Natuurlijk ga je niet op een cruise-vakantie zonder bikini’s. Omdat ik deze reis over de Middellandse Zee eind oktober maak verwacht ik echter niet dat de temperaturen heel hoog zullen oplopen. Toch is het vaak in de middag heerlijk weer en kan ik in badkleding op mijn balkonnetje genieten van het prachtige uitzicht.

 • Bikini: Calzedonia. Ik ben fan van de bikini’s van dit merk. De broekjes zitten heerlijk en snijden niet bij de bikinilijn. Vaak zijn van een bepaald stofje meerdere tops en broekjes verkrijgbaar waardoor er voor mijn kleine A-cup altijd wel iets passends is.
Outfit 4: op excursie in Pisa

Het leven aan boord van een cruiseschip is heerlijk. Maar de verschillende excursies die je kunt maken naar bestemmingen die je met het schip aandoet vind ik ook erg leuk. Zo breng ik een bezoek aan Pisa waar het even heerlijk toeristje spelen is bij de Toren van Pisa.

 • Zwart, boyfriend colbert: H&M (najaar 2017)
 • Rood-wit gestreept t-shirt: Scotch & Soda (zomer 2018)
 • Blauwe skinny jeans: Zara (zomer 2018)
 • Schoenen zijn van Vans. Ik kan ze niet meer terugvinden online maar hier vind je nog veel meer mooie, hoge exemplaren.
 • Gouden kettinkje met anker (heel toepasselijk voor deze cruise-vakantie) is van het merk Lux & Luz. Als je deze ketting of andere items (check vooral ook even al die prachtige oorbelletjes) op de site van Lux & Luz wilt shoppen, gebruik dan de code OHIMP voor 20% korting!!
Outfit 5: op excursie in Cannes

De 5-daagse mini-cruise die ik maak gaat van Rome naar Barcelona en onderweg doen we allerlei leuke havens aan: Pisa, Cannes en Mallorca. Dit is de outfit in Cannes:

 • Sweater: Zara (najaar 2018)
 • Shirt: Scotch & Soda  (zomer 2018)
 • Leopard jeans: Scotch & Soda (zomer 2018)
 • Legergroene Nike Air Max: zie ook de outfitpost van week 42
Outfit 6: avondje uit op het schip zelf

Ik zei het al eerder: het leven aan boord van het schip is superleuk.

Ik reis dit keer met Norwegian Cruise Line, een Amerikaanse rederij en zij bieden cruises aan die voor iedereen toegankelijk zijn. Je vaart op basis van Premium All Inclusive en dat is wel zo handig. Het houdt in dat een all-inclusive drankpakket en fooien standaard bij de reissom zijn inbegrepen. Zij zijn de eerste rederij die het zogenaamde Freestyle Cruising hebben geïntroduceerd. Dit betekent dat er geen vaste dinertijden en kledingvoorschriften zijn. Dus in principe kan je ook in je oude kloffie bij het diner aanschuiven, maar wat mij betreft sla je dan toch de plank een beetje mis… 

Meer over heerlijke cruisevakanties met Norwegian Cruise Line vind je ook hier.

Aan boord heb je allerlei bars, clubs, theaters en eetgelegenheden dus van vervelen kan echt geen sprake zijn. Tijdens m’n avondje uit vanavond draag ik:

 • Paarse jumpsuit: Mango (najaar 2018). Jumpsuits vind ik altijd heerlijk zitten en dit paarse pak kocht ik speciaal voor de cruise. Ik had er eigenlijk een ceintuur om willen dragen maar die was ik vergeten dus nu vind ik het eigenlijk een beetje kaal. Bij jumpsuits is het wel altijd even opletten of hij makkelijk aan/uit gaat, voor als je plotseling hoge nood hebt 😉 Dit pak heeft een rits aan de voorzijde en gaat dus heel eenvoudig uit.
 • Veterschoentjes met leopard print: dit zijn hele oudjes, ik denk dat ik ze al 5 jaar heb?
Outfit 7: nóg een avondje uit op de Norwegian Epic

Jaja, ik ga vanavond gewoon mijn hakken aan trekken! Ik heb een diner en ga naar een theatervoorstelling dus dat betekent vooral lekker veel zitten. Dat kan ik prima aan op mijn pumps. 

 • Zwarte blouse: Pull & Bear. Je kunt hem niet goed zien maar het is eigenlijk een soort van glanzend polo-shirt. Ook een oudje.
 • Palazzo broek: Zara (najaar 2018)
 • Zwarte pumps: Van den Assem (zomer 2016)
Outfit 8: roadtrip over Mallorca

Op de laatste dag maak ik een rondrit over Mallorca. Onderweg wordt er gestopt bij hele mooie plekken en ben ik verrast door de schoonheid van het eiland.

 • Zwarte sweater: Calvin Klein (2017)
 • Zalmroze tule rok met onderrok: Zalando (zomer 2016)
 • Sandalen: Birkenstocks (via Zalando Lounge)
 • Rugtasje: Obey
Volgende keer in de outfitpost: jurkjes!

Deze outfit posts maken vind ik niet alleen  enorm leuk om te doen, maar ook nog eens hartstikke leerzaam. Ik leer mijn eigen stijl veel beter kennen en doordat ik bewuster bezig ben met het kiezen van kleding voor deze rubriek, word ik ook steeds creatiever in het bedenken van combinaties. Het fijnst vind ik nog steeds de lekker zittende broeken en gympies. Maar volgende week ga ik echt even uitpakken met een aantal leuke jurkjes.

Wie wil er met zijn favoriete outfit in OHIMP's Outfitpost van de week?

Ik heb een ideetje om de wekelijkse outfitpost nog veelzijdiger te maken: zou het niet leuk zijn om ook mooie outfits van jullie – de OHIMP lezers – te delen?! Ik ga er nog even op broeden, maar mocht je op voorhand al interesse hebben om 1 of 2 foto’s van jou in je lievelingsoutfit terug te zien hier op OHIMP, laat het me dan vooral even weten!