Er is weer een nieuwe “melk” op de markt, waar je heerlijke cappuccino’s mee kunt maken: de Alpro Barista Soya melk. Wij testten hem uit en hieronder lees je wat Mia en ik er van vinden.

Wat is gezond en wat is niet gezond. Ik zou bijvoorbeeld echt niet met zekerheid durven zeggen of koemelk nou 100% hartstikke ongezond is. Ook over soja lopen de meningen uiteen. De laatste tijd drink ik vooral bij stamppot gerechten een koude beker melk en ook Mia vindt het heerlijk. We drinken dan wel Arla’s lactose vrije melk, omdat me dat nog net een wat beter gevoel geeft. Ook gebruik ik deze melk vaak in onze cappuccino’s, maar omdat variatie lekker en goed is, wissel ik dat ook wel eens af met andere “melk”soorten.

Mama Mia test: Oatly Haverdrank Barista Edition

Amandelmelk vind ik trouwens erg lekker in baksels (zoals in deze muffins) en smoothies (zoals deze smoothie met havermout en fruit). Hoewel ik mijn smoothies ook vaak gewoon met water maak.

Review: Alpro Barista Soya drank

Bij AH zie ik de Alpro Barista Soya drank staan voor 1,79 euro. Ik weet eigenlijk niet in hoeverre andere supermarkten dit product ook verkopen? Als ik op de site van AH kijk zie ik dat deze drank vanaf maandag zelfs in de bonus is, voor 1,25 euro! Dat zijn nog eens leuke probeerprijzen.

cappuccino met sojamelk

Even de specificaties op rij:

Deze 100% plantaardige drink op basis van soja heeft een milde, zachte smaak en is speciaal ontwikkeld om op te kunnen schuimen. 

  • 100% plantaardig
  • Opschuimbaar
  • Bron van hoogwaardige soja eiwitten
  • Van nature arm aan verzadigde vetten

Koffie zet ik met mijn Nespresso apparaat, waar een melkopschuimer aan vast zit. Dit is hem. Hij werkt echt perfect! Ik giet de Alpro drank erin en binnen no-time is het klaar. Inderdaad, deze “melk” is heel goed “foamable”: lekker dik en schuimig giet ik het over mijn koffie.

Alpro Barista Soja

En de smaak?

Van sojamelk ben ik gewend dat deze een wat zoetige smaak heeft. Dat heeft de Alpro Barista Soya niet. Omdat ik wel van een klein zoetje hou verrijk ik de cappuccino dus met een paar drupjes honing. Zo, dat is meer my cup of tea coffee, ik vind het heel lekker!

En Mia, hoe vindt zij de smaak? Nou, daar kan ik kort over wezen, zij verkiest gewone melk boven deze sojavariant: “Maaam, hebben we geen slagroom?!”  Pubers 😉