Een foodie… stiekem heb ik een beetje een hekel aan dat woord. Net zoals aan fitgirl. Niets mis met de personen achter deze woorden trouwens hoor!! Stuk voor stuk harde werkers – of het nou om eten of sporten gaat – die op z’n tijd net als ieder ander mooie cadeautjes verdienen. Vandaag 15 cadeautips voor foodies (M/V).

Wanneer ben je eigenlijk een foodie? Nou, vooral als je heel erg gek bent op eten en alles wat daarmee te maken heeft. Foodies zijn gek op koken, maar gaan net zo lief naar coole hotspots. De foodie eet dus graag, maar dat gebeurt allemaal met liefde. Op Instagram posten foodies de mooiste plaatjes.

Instagram foodie

De foodies op Instagram maken steevast eerst een foto van het eten, voordat ze daadwerkelijk beginnen te smullen. Ok ok, ik ben dan wel geen foodie, maar hier maak ik me ook wel eens schuldig aan hoor. Maar goed, het gebeurt natuurlijk ook niet elke dag dat je zúlke lekkere garnaaltjes voorgeschoteld…

iphone7 plus

15x cadeautips voor foodies

1 – Kookboekstandaard

Een kookboekstandaard is natuurlijk altijd erg handig voor de kookliefhebber. Overigens niet alleen om een kookboek op te leggen, maar ook bijv. de iPad. Veel recepten haal ik van het web en de iPad in mijn standaard vind ik heel fijn werken. Kookboekstandaards zijn overal online te vinden, ik vind deze erg mooi.

kookboekstandaard

2 – Kookboek

Dit kookboek van Jamie Oliver – 5 Ingrediënten – staat bovenaan op mijn verlanglijstje. In dit boek deelt Jamie allerlei tips en recepten om met slechts 5 ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel te toveren. Er zijn natuurlijk genoeg andere kookboeken te vinden, die aansluiten hebben bij de persoon waar jij een cadeautje voor koopt.

3 – Slowcooker

Als je OHIMP al langer volgt, dan weet je dat ik groot fan ben van de slowcooker. In dit apparaat doe je ‘s morgens de ingrediënten, en als je ‘s avonds thuis komt is je maaltje klaar. Stoofgerechten, pastasauzen en soepen zijn mijn favoriete gerechten die ik bereid in de slowcooker. Superveilig, heel erg energiezuinig en ook nog eens hartstikke betaalbaar.

Het gerechtje dat je hieronder ziet is een curry met pompoen en kip. Je vindt het recept hier.

curry met pompoen uit de slowcooker

4 – Soupmaker

Een andere favoriet op mijn aanrecht is de zogenaamde soupmaker. In dit apparaat tover je binnen een half uur een heerlijke soep op tafel, die verwarmd én geblend is. De soupmaker heeft het formaat van een gewone blender is hier verkrijgbaar voor 74,95 euro.

5 – Le Creuset braadpan

Een Le Creuset pan cadeau geven is hetzelfde als een dierbaar sieraad. Ok, misschien een tikkeltje overdreven, maar de pannen zijn allemaal een lust voor het oog en gaan je leven lang mee. Ze zijn wel wat prijzig, maar dan heb je ook wel wat. Deze matzwarte is nu bij Fonq.nl verkrijgbaar met 37% korting!

Le Creuset braadpan matzwart

6 – Peper- en zoutmolen

Mocht je een Le Creuset pan nou te duur vinden, dan kun je ook wat voordeligere items van de AAA-merk overwegen. Bijvoorbeeld een peper- en/of zoutmolen.

Le Creuset pepermolen

7 – Serviesgoed

Mooi serviesgoed scoor ik vaak bij Leeff.com. Zij verkopen het merk Bitossi en daar ben ik groot fan van. Serviesgoed is misschien wel wat persoonlijk als het om smaak gaat, maar bijvoorbeeld een set waterglazen of koperkleurige kommetjes die gelijk bakvormen zijn, kan iedereen wel gebruiken.

Bitossi serviesgoed

8 – Wijnfles wijnglas

Op OHIMP kon je laatst meedoen met de winactie van het wijnfles wijnglas. Een hilarisch wijnglas, in de vorm van een wijnfles. Zo’n cadeautje doet het natuurlijk altijd goed en is allesbehalve duur: 17,95 euro.

wijnfles glas winnen

9 – Kook schort

Of de foodie waar jij een cadeautje voor zoekt nou een man is, of een vrouw… deze kookschorten van leer zijn geweldig! Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en modellen en ook in een voordeligere variant, gemaakt van stof.

leren kookschort

10 – Foodpakket

Naar mijn idee zijn de kerstpakketten de laatste jaren een beetje uit de gratie geraakt. Ik vind het toch altijd erg leuk om zelf een pakket samen te stellen, met allerlei lekkere producten. Bijvoorbeeld een leuk theepakket, met verschillende theesoorten, een theefilter, kopjes en een zeefje?

11 – “Slim” foodpakket

Met een foodpakket kun je ook een verwijzing maken naar goede voornemens, zoals afvallen. Natuurlijk niet belerend bedoeld, maar eerder als een stimulans. Slimme producten hoeven overigens helemaal niet in te boeten qua smaak. Zo gebruik ik dit jaar tijdens de gourmet deze sauzen van 2Bslim. Die doen qua smaak echt niet onder voor de Calvé’s maar zijn wel net een stuk “slimmer” ( 0% vet en suiker en ook nog eens glutenvrij).

2bslim sauzen

12 – Maatlepels of de zgn. cups

Ook handig voor de kookliefhebber zijn maatlepels en “cups”. Veel recepten op het internet voeren tegenwoordig internationale maatvoeringen, zoals cups. Handig om dan dit maatje in huis te hebben.

13 – Leuke knijpertjes om verpakkingen dicht te houden

Te leuk, deze knijpertjes! Slechts 4,95 euro voor 9 stuks. Ze komen in een mix van goud, koper en zilver.

draadknijpers

14 – Spiraalsnijder

Met deze spiraalsnijder tover je de mooiste, eetbare kunstwerkjes op tafel. Plaats de groente in de spiraalsnijder en draai hem rond tot er sierlijke krullen verschijnen. Hier te koop voor 12,95 euro.

cadeautips voor foodies

15 – Cadeaubon

En heb je nou echt geen idee wat je cadeau kunt geven, dan kun je natuurlijk altijd nog terugvallen op de veilige cadeaubon. Gemakkelijk online te bestellen, denk aan Bol.com, Coolblue, Fonq, HEMA etc.

Heb jij nog leuke cadeautips voor foodies?

Dit lijstje is natuurlijk nog lang niet volledig. Mocht jij nog leuke cadeautips voor foodies hebben, laat het dan vooral achter in een reactie!