Deze granola uit de slowcooker is heel makkelijk te maken en bevat lekker veel gezonde ingrediënten. Lees verder voor het recept.

De laatste tijd vinden Mia en ik een bak yoghurt met granola en blauwe bessen weer erg lekker. Gewoonlijk koop ik een pak granola bij bijvoorbeeld AH. Daar is de (bio)keuze reuze. Maar waarom zou ik iets kopen wat je thuis veel goedkoper én lekkerder zelf kunt maken? Deze granola maak ik met behulp van mijn favoriete keukenmachine: de slowcooker! En echt, het is een fluitje van een cent.

Ingrediënten voor de granola uit de slowcooker

 • 3 cups havermout
 • 2 cups gepofte rijst of boekweit
 • 1 cup gemengde noten (ik gebruik pistache- en pecannoten die ik in een vijzel stamp)
 • 1/2 cup gesmolten kokosolie
 • 1/2 cup honing
 • 2 tl kaneel
 • 2 tl vanille extract (ik gebruik een zakje vanillesuiker)
 • snufje zout

Zo maak je de slowcooker granola

 1. Vet de binnenkant van je slowcookerschaal in.
 2. Meng de havermout, gepofte rijst of boekweit en de noten in een kom door elkaar.
 3. Doe in een andere kom de gesmolten kokosolie, honing, kaneel, vanille extract en zout en roer dit goed door.
 4. Schenk dit bij het havermoutmengsel en roer goed door.
 5. Doe alles in de slowcookerschaal.
 6. Zet de slowcooker op stand high en kook voor 2 uur. Roer het ongeveer elke 30 minuten door en laat de deksel telkens op een kiertje. Op deze manier kan de stoom ontsnappen waardoor de granola knapperig wordt.
 7. De granola laat je goed afkoelen en bewaar je in een schoongemaakte, afgesloten pot. Ik bewaar  hem zelf het liefst maximaal een week, maar vaak is het voor die tijd al op.

bereiding granola uit de slowcooker

Variatietips:

Ook lekker is het natuurlijk om aan de granola nog extra rozijnen of gedroogd fruit toe te voegen. Je kunt qua noten natuurlijk ook helemaal los gaan. Amandelen, hazelnoten, walnoten… noem maar op. Chiazaad of zonnebloempitten zijn ook erg lekker. Of wat dacht je van kokossnippers en stukjes chocolade? De chocola kun je er gelijk bij doen, maar wil je harde stukjes chocolade, dan voeg je dit pas toe als de granola is afgekoeld.

Weet jij nog lekkere variatietips?

slowcookerrecept voor granola