Buiten is het nog guur, nat en koud. Maar op Pinterest zie ik al weer zoveel leuke tuintrends voorbijkomen. Dit vind ik de 5 leukste.

Voelen jullie het ook al… het voorjaar komt er weer aan! Of ben ik nog te optimistisch. Ik kan in ieder geval niet wachten om mijn tuin weer voorjaarsklaar te maken. Al scrollend door al het leuks op Pinterest kom ik zoveel leuke tuintrends tegen. Ik heb er 5 op een rijtje gezet, die heel gemakkelijk toe te passen zijn, of je tuin nu groot of klein is. Of wie weet heb jij wel helemaal geen tuin maar een balkon? Dan zou alleen tuintrend 5 een beetje lastig zijn…

Dit is onze giga tuin metamorfose

Tuintrend 1 – lichtsnoer

Al een tijdje zijn de lichtsnoeren – nee dan bedoel ik niet de kerstverlichting – helemaal hot. Je kunt ze binnen ophangen, maar er zijn ook heel veel snoeren verkrijgbaar die je buiten kunt ophangen. Sommigen gaan op batterijen, maar het beste licht heb je toch wel als je de stekker in een stopcontact kunt steken. Ik heb een lichtsnoer die ik via het bovenlichtje naar binnen heb gewerkt. Allerlei verschillende soorten lichtsnoeren voor in de tuin vind je hier. 

5 tuintrends - trend lichtsnoer

Tuintrend 2 – tuinmeubelen van bamboe met retro uitstraling

De laatste jaren zie je heel veel tuinmeubelen van steigerhout. Deze meubelen hebben veel voordelen. Ze zijn heel onderhoudsvriendelijk, hebben een lange levensduur en in de meeste gevallen zitten ze ook nog eens heerlijk. Maar… het zijn vaak wel bakbeesten. Althans, mijn tuinbank van steigerhout was huge. En toen hij na 5 jaar echt helemaal doorgerot was, was het nog een flinke klus om hem uit elkaar te krijgen.

Opgeruimd staat netjes: onze tuin is winterklaar

Op dit moment zie ik heel veel leuke stoelen en bankjes voorbijkomen die zijn gemaakt van bamboe en die een leuke, retro uitstraling hebben. In sommige gevallen is de stoel of bank niet van bamboe gemaakt, maar van duurzame kunststof en kun je ze met gemak het hele jaar buiten laten staan of hangen.

5 tuintrends

Tuintrend 3 – tuinkussens: print of effen?

Kussens zijn natuurlijk altijd heel erg leuk, of je nu van vrolijke prints houdt of van effen, naturel kleuren. Ik val meer voor het laatste en vind bijvoorbeeld het groene kussen met handvat heel erg leuk.

Hartman kussencollectie

Hartman kussencollectie

Tuintrend 4 – weatherproof vloerkleed

Lichtsnoer, retro stoeltjes, gezellige kussens… daar hoort toch een mooi buitenkleed bij? Vaak zijn de buitenkleden gemaakt van kunststof en kun je ze gewoon buiten laten liggen. Ik zie hier heel veel mooie kleden voor in de tuin of op het balkon.

5 tuintrends - trend tuinkleden

Tuintrend 5 – vuurkorf

Ons buitenhaardje heb ik denk ik al 8 jaar. Ooit een keer op Marktplaats gekocht. Niet alleen in de zomer vind ik het gezellig om ’s avonds een vuurtje te stoken. In de winter gaat hij ook geregeld aan.

hoedje van opa

Wil je meer buiteninspiratie en tuintrends?

Check dan vooral ook even mijn “Outdoor Inspiration” Pinterest bord met ruim 750 foto’s.