De winter is in volle gang en er wordt nog veel meer poeder verwacht. Dat betekent misschien ook wel wat  hinder, maar vooral ook veel sneeuwpret. Witte bergtoppen, besneeuwde bossen en skiliften die op volle toeren draaien. Ondertussen sjees jij al skiënd of boardend de piste af. In het Franse Savoie Mont Blanc pakken ze nog eens extra uit om de sneeuwpret te vergroten. Dit zijn 5 ‘winterzaken’ die je niet verwacht in de sneeuw.

Wintersportvakanties vier ik meestal in Oostenrijk. Niet bewust hoor, maar het is er gewoon nog niet van gekomen om een ski-oord in een ander land te bezoeken. En dat terwijl ik een groot Frankrijk fan ben. Deze 5 ongewone sneeuwbelevenissen vind ik dan ook erg leuk om onder de aandacht te brengen:

1 ‘Museumbezoek’ tijdens de afdaling

In de skigebieden van Savoie Mont Blanc zijn ook dit jaar weer indrukwekkende kunstwerken langs de pistes te bewonderen. Tijdens de 10eeditie van Art at the Summitworden worden onder andere in Courchevel en Valmorel inspirerende kunstwerken tentoongesteld.

Courchevel

2 Spa-behandeling op de piste

Tijdens een daling van de piste doemt in de verte een stomend bad op. Ook een houten saunahuisje heeft zijn plaats op de berg gevonden. Tijdens het evenement Zen Ô Sybelles(2-5 februari) genieten wintersporters van spa-behandelingen óp de piste. Lijkt me fantastisch!

La Toussuire Sybelles

3 Podium in de sneeuw

Geen concertzaal of groen grasveld, maar podia in de sneeuw. In Port du Soleil gaat tijdens het Rock the Pistes Festival (17-23 maart) het spreekwoordelijke dak er af met internationale en Franse acts die de podia betreden.

V. Ducrettet OT Les Gets

4 Scheepscontainers in de bergen

In Avoriaz zullen wintersporters verrast worden door de tot verblijf omgebouwde scheepscontainers van ontwerper Ora Ito. Onder de naam ‘Flying Nest’ wil Accor Hotels bezoekers een bijzonder en onvergetelijk verblijf bieden in de sneeuw.

Flying Nest Avoriaz

5 Foodtrucks

Skiën maakt hongerig en daarom zijn er ook in Savoie Mont Blanc genoeg restaurants te vinden op en rondom de piste. Maar voor diegene die geen tijd te verliezen heeft aan een uitgebreide lunch, skiet langs de Foodtruck van La Folie Douce voor een snelle hap.

La Folie Douce

Over Savoie Mont Blanc

 Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied herbergt 110 skigebieden die behoren tot de top van de wereld. Dat betekent eindeloze afdalingen, majestueuze besneeuwde bergtoppen en winterse vergezichten. Naast een wintersport-walhalla is Savoie Mont Blanc ook zeer aantrekkelijk in het zomerseizoen. Prachtige wandelingen, uitdagende fietsroutes en luxueuze kuuroorden. Voor elk type vakantieganger is er wat wils.

bron hoofdafbeelding