Roadtrippen is hot! Lekker met je (huur)auto een bestemming van A tot Z verkennen, muziekje erbij en dan maar onbezorgd genieten. Bij een roadtrip denk ik al snel aan een bestemming als Amerika. Maar wat blijkt, Zuid-Afrika is dé nieuwe roadtrip bestemming onder Nederlanders!

Nederlanders gaan deze zomer namelijk vaker roadtrippen in Zuid-Afrika. Het aantal toeristen dat daar met een huurauto op pad gaat, is maar liefst met 25 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2018! Andere landen die populair blijken als roadtrip bestemming zijn Canada, de Verenigde Staten (dus toch ;-)) en IJsland. Dit blijkt allemaal uit cijfers van autohuurspecialist Sunny Cars waar jaarlijks zo’n 835.000 auto’s worden geboekt.

Zuid-Afrika als roadtrip bestemming

Zuid-Afrika is een perfecte vakantiebestemming voor een verre reis: verbluffende natuur, wereldse steden, wilde dieren en de heerlijke wijnen. Het mooiste van Zuid-Afrika ontdek je door middel van een rondreis. Nou moet ik eerlijk bekennen, ik ben nog nooit in Zuid-Afrika geweest dus persoonlijke tips kan ik je niet geven. Lijkt Zuid-Afrika jou ook een prachtige roadtrip bestemming, dan heb je vast iets aan deze routes en tips die ik bij collega-bloggers tegenkom:

zuid Afrika roadtrip

(Beroemde brug die je tegenkomt als je de Garden Route rijdt. Bron afbeelding)

Heb jij al een roadtrip voor dit jaar op de planning staan?

Dat ik fan ben van roadtrippen is geen geheim. De afgelopen jaren heb ik heel veel bestemming met de auto verkend. Van Ierland tot Zweden en van Amerika tot Lesbos en many more. Ook dit jaar wil ik weer een aantal bestemmingen per auto verkennen. Ik dacht aan Spanje, Portugal of IJsland? Heb jij ook nog een roadtrip op de planning staan? Tips zijn uiteraard van harte welkom!!

Bron hoofdafbeelding