Ben je dol op tatoeages en hou je van flamingo’s? Dan ga jij van deze voorbeelden smullen. Flamingo tattoos komen in allerlei soorten en maten en ze kunnen dan ook op veel manieren gezet worden. Daar komt bij, de flamingo heeft een aantal hele mooie, spirituele betekenissen. 

Hoewel een  flamingo tattoo geen mainstream tatoeage is, is hij wel heel erg populair aan het worden. Zoals alle tatoeages van dieren, vertegenwoordigt de flamingo tatoeage typische eigenschappen en kenmerken van de flamingo. De flamingo is trots, in balans en kleurrijk.

Flamingo tattoo designs zijn te zetten in verschillende maten en daarom kunnen deze tattoos worden geplaatst op heel veel delen van je lichaam. Deze tatoeage wordt gedragen door zowel mannen als vrouwen. Maar omdat de kleurstelling toch net wat meer vrouwelijk is, zul je hem vaker bij dames aantreffen.

De betekenis van de flamingo tattoo

  • De flamingo-symboliek staat ervoor om in contact te komen met je emoties. Het betekent dat je jezelf moet toestaan ​​om je gevoelens los te laten, zodat je weer in balans kunt komen.
  • Een flamingo staat symbool voor plezier in je leven hebben, voor een sociaal leven en het verkeren in gezelschap van anderen.
  • De flamingo staat – niet geheel verrassend – ook voor evenwicht en balans.
  • Anders denken en anders zijn, is ook wat de flamingo betekent. Niet zo gek ook met de mooie verschijning en opvallende kleuren van de flamingo.
  • De flamingo betekent ook om individualiteit binnen de drukte te behouden.

De flamingo als dierentotem

Net als een sterrenbeeld heeft elk mens ook een dierentotem. Deze is gekoppeld aan je sterrenbeeld en je kunt hier bekijken wat jouw dierentotem is. Vaak hebben mensen niet 1 dierentotem maar meerdere. Het is een studie op zich en ik heb er zelf geen kaas van gegeten. Maar stel dat jij de flamingo als (een van jouw) dierentotem(s) hebt, dan betekent dat het volgende:

“Mensen met de flamingo-totem weten hoe ze hun hart moeten gebruiken om de juiste oplossingen voor hun problemen te vinden. Ze vinden ook troost in groepssituaties. Daarom weten mensen met dit geestdier hoe ze hun individualiteit binnen grote groepen kunnen handhaven en genieten ze van het samenzijn met anderen. Deze mensen zijn vaak flirterig en flamboyant in de manier waarop ze zich kleden.

Bovendien weten ze hoe ze een drukke levensstijl in balans kunnen brengen en vaak bevinden ze zich in een ondersteunende rol wanneer iemand relatieproblemen heeft. Hun beslissingen in het leven komen meestal uit het hart.

Mensen met de flamingototem zijn ook zeer inspirerend voor anderen. Het zijn kleurrijke redenaars en ijverige leiders”.

bron

Meer flamingo tattoo voorbeelden

Een flamingo op de enkel:

Flamingo als vriendschapstattoo

Een flamingo kan ook heel goed als vriendschaps- of liefdestattoo gezet worden. Maar uiteraard kun je er zelf ook gewoon 2 laten zetten:

De flamingo in mono-kleur:

Arty flamingo tatoeages:

Nou is de flamingo van zichzelf al trots en kleurrijk, maar ook qua tattoo design kun je helemaal los gaan. Een watercolor tattoo is bijvoorbeeld erg mooi. Maar ook de retrostyle doet het goed. De laatste is ronduit een kunstwerkje, vind je niet?

Geometrische flamingo vormen

Ik zie ook een aantal mooie flamingo tattoos voorbijkomen waar driehoeken in verwerkt zijn. De driehoek heeft ook een hele mooie symboliek. Zo staat de driehoek symbool voor individualiteit, onafhankelijkheid, solidariteit en kracht. Best veel overeenkomsten met de flamingo symboliek!

De allermooiste driehoek tattoos (en hun betekenis)

geometric flamingo tattoos

Opvallende tattoos van flamingo’s

Wat kan ik zeggen… over smaak valt niet te twisten 😉

De 3 laatste voorbeelden:

Een flamingo tattoo kun je dus op heel veel manieren laten zetten. Van groot tot klein. Van zwart-wit tot kleur. Een of twee… noem maar op. Wat vind je trouwens van het laatste voorbeeld hieronder? Het lijkt wel een soort van tribal-achtige tattoo. Heel simpel, maar wat mij betreft superleuk.

En… is een flamingo tattoo iets voor jou?

Pinterest is mijn allergrootste bron van inspiratie als het om wonen, mode en tattoos aankomt. Op mijn Tattoo Inspiration Pinterest bord kun je nog veel meer mooie tatoeages zien.

Flamingo tattoo inspiration blog