Daar ging ik met deze gloednieuwe rubriek al bijna de mist in! Ik was afgelopen week 5 dagen in Noorwegen en loop nu wat achter met het schrijven van blogs. Terwijl ik toch volop geïnspireerd ben geraakt, niet alleen in Noorwegen, maar ook door het eten van avocado’s en mijn bezoekje aan Sissy Boy in Haarlem. Ik heb weer 10+ mooie foto’s verzameld in deze Weekend finds week 13. Hopelijk zit er ook weer iets voor jou tussen?

Over 2 weken komt ons strandhuisje weer op z’n plek te staan, aan het strand bij Zandvoort/Bloemendaal. Dit jaar geen grote metamorfose aan het interieur in de planning. Maar uiteraard ga ik wel “stoeien” met accessoires. Op Pinterest vind ik heel veel mooie inspiratie. Maar ook bij (online) woonwinkels als Deens.nl en Sissy Boy.

(Deze foto is gemaakt in de trein in Noorwegen, van Myrdal naar Flam. Wat was dat ge-wel-dig!)

Flam treinreis

Weekend Finds week 13:

Foto 1 & 2: Sissy Boy vondsten

Wat een mooie nieuwe collectie met woonaccessoires weer bij Sissy Boy. Ik heb mijn hand (min of meer) op de knip gehouden, en alleen deze 2 mokken gekochten. In de ene zit een heerlijke specerijen thee met steranijs (het recept vind je hier) en in de andere een koffie met amandelmelk en macapoeder (dit recept volgt nog, ik vond hem nog niet al te best namelijk…) En wat vind je van die superleuke fauteuil! Wat zou die perfect staan in de hoek bij het raam van ons strandhuisje, met uitzicht op zee.

 

Foto 3, 4 & 5: nieuwe stekjes

Planten, ik ben er dol op. En met mij velen, het is je vast niet ontgaan maar het hebben van planten is helemaal “hot” op het moment. Ik zie deze foto’s voorbijkomen van avocadopitten. Dat ga ik ook doen! De avocado’s zijn bij ons in huis sowieso niet aan te slepen sinds Mia ze ook ontdekt heeft. Het is een kwestie van de avocadopit schoonmaken en de onderkant in water onderdompelen. Om de pit bij een groter vaasje op z’n plek te houden kun je er bijvoorbeeld 3 tandenstokers in prikken.

Foto 6: DIY – paaseieren kleuren met voedsel

Natuurlijk kun je eieren kleuren met verf. Maar wat misschien wel leuker (en gezonder!) is, is paaseieren kleuren met voedsel.

paaseieren kleuren met voedsel

Bietjes, kurkuma en spinazie werken goed. Kijk, hier schreef ik er eerder over en vind je de instructies:

DIY: natuurlijk gekleurde paaseieren

Foto 7: Wat een lief meisje

Met een soort van weemoed kijk ik terug naar de tijd dat Mia nog een kleine ukkepuk was. Dikke spekpootjes en een toetje dat om veel, heel veel knuffels vroeg. Dit meisje doet mij aan die tijd denken, ik vind haar toch zo schattig:

weekend finds week 13

Foto 8: leuk idee voor lang haar

Deze foto is voor de vrouwen met lang haar ons. Ik ben er zo eentje en 99 van de 100 keer te lui om er iets leuks van te maken. Ik knal mijn haar in een knot op mijn hoofd of draai er een makkelijke vlecht in. Dit kapsel ziet er op het eerste oog heel nonchalant uit maar ik weet zeker dat er heel veel tijd in is gaan zitten. Maar mooi vind ik het wel.

beautiful hair style

Foto 9: onze Fransje en Sjakie

Onze Fransje (links) en Sjakie (rechts) zijn inmiddels alweer 12 jaar oud. Maar wat beleven wij toch een plezier aan ze. En zij aan ons! Als ik ’s avonds voor het slapen gaan nog een paar bladzijdes lees mag Fransje nog even bij me liggen. Vaste prik en een genietmomentje voor ons allebei. En Sjakie, die vind ons ook hartstikke lief. Maar vooral als we de oude Tangle Teezer in onze hand hebben 😉 Katten inspireren mij om meer te genieten van het leven, wat vaker een rustmoment te pakken.

Foto 10: een gezellig keukentje

Deze foto is niet zo scherp maar het sfeertje kun je toch goed proeven. Ik vind het een hele gezellige bedoening. En hé, staat daar nou een volgroeide avocadopitstek op de plank?!

keukeninspiratie

Foto 11: het kan weer bijna, bikinitijd!

Of badpakkentijd natuurlijk… Deze foto is toch zo vrolijk. 4x mooie curves en 1 slanke den. Ik kan er dieper op door gaan, zoals dat vollere mensen (maar ook dunne mensen!!) trots moeten zijn op hun eigen lichaam en gewoon lekker moeten genieten. Maar dat weten we allemaal wel en voor de een is dat makkelijk als voor de ander… In ieder geval, ik heb weer er weer zin in hoor, bikinitijd!

badmode

Foto 12: mooie schelp tattoo

Deze ieniemienie tattoo van een Coquilles vind ik erg mooi.

Schelp tattoo

Trouwens, in Noorwegen heb ik toch zulke heerlijke coquilles gegeten. Tijdens een “guerrilla food tour” bij het stadje Bergen hebben we zelf de ingrediënten voor de vissoep geraapt, zoals je op deze foto kunt zien.

RIB boot tocht Noorwegen

Coquilles kun je niet rapen, daar moet je 10 meter diep voor duiken. Maar daar was voor ons voor gezorgd. De komende dagen zal ik nog veel meer artikelen en foto’s publiceren van de 5-daagse Noorwegen reis. Maar hier kun je alvast meer lezen:

Tips voor de Flåm treinroute in Noorwegen (Flåm Railway – Flåmsbana)

Foto 13: mooi prentje om bij weg te dromen

Heerlijk, een fietstocht in de natuur. Ik ga het dit weekend weer doen hoor! Helemaal na het zien van dit fijne prentje. Ik denk dat ik allemaal van dit soort plaatjes ga verzamelen en er dan een Gallery wall van maak…

zonsondergang prent

Dit waren de Weekend Finds week 13

Hopelijk inspireren de foto’s jou ook? En pak je dit weekend ook lekker een boek, eet een avocado (en stekt de pit!), kleurt een paasei of maakt een fietstocht. Hoe dan ook, ik wens je een heel fijn weekend!

XX

weekend finds week 13