‘s Morgens een kop koffie om wakker te worden. Ik vind het een heerlijk moment van de dag. Sinds kort wissel ik deze gewoonte af met een gezondere koffie-variant: een Maca latte met cacao.

De voordelen van maca poeder zijn enorm. Zo krijg je er meer energie van, helpt het bij overgangsverschijnselen, is het goed tegen acne en zou zelfs je haar er sneller van gaan groeien. 14 voordelen van dit wondergoedje heb ik hier uitgebreid beschreven:

14 gezondheidsvoordelen van Maca poeder (o.a. verlichting bij opvliegers!)

Maca latte met cacao

Met maca poeder kun je prima variëren. Je kunt het bijvoorbeeld toevoegen aan smoothies, maar het smaakt ook heerlijk in verschillende warme dranken, zoals deze maca latte met cacao. Maca heeft zelfs een “synergetisch effect” als je het eet in combinatie met rauwe cacao, omdat deze twee superfoods de werking en smaak van elkaar versterken. Ik heb zowel de maca- als de cacaopoeder bij Marqt gekocht, maar volgens mij staat het ook in het bio vak bij verschillende supermarkten zoals AH.

Maca latte met cacao

Ingrediënten voor de maca latte met cacao:

  • 100 ml koffie (ik zet 2 kopjes Nespresso)
  • 1/2 tl maca poeder 
  • 1/2 tl rauwe cacao poeder
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 tl honing
  • optioneel: snufje kaneel

Maca latte met cacao

Zo maak je het:

  1. Zet de koffie en laat dit even afkoelen. Als je maca poeder namelijk mengt met te hete ingrediënten komt dit de werking niet ten goede.
  2. Verwarm de amandelmelk in een pannetje (maar breng het niet aan de kook).
  3. Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot het wat luchtiger wordt.
  4. Schenk de maca latte in een mooie mok en als je het lekker vindt kun je er nog wat kaneel over strooien. (Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van kaneel).

Waar krijg jij energie van ‘s morgens?

Wakker worden is niet voor iedereen een pretje. Mia bijvoorbeeld, kun je maar beter het eerste uur met rust laten. Daar heb ik gelukkig geen last van, zodra ik mijn ogen open doe ben ik wakker en 9 van de 10 keer vrolijk. Ok ok, niet altijd even fit, maar deze maca latte en een gezellige Sjakie geven mij ‘s morgens een echte kickstart. En jij, ben jij ook gelijk wakker of…

mokken Sissy Boy

Credits: de mokken zijn uit de nieuwe collectie van Sissy Boy. Inspiratie voor dit recept vond ik hier.