Er staat een lang paasweekend voor de deur en wat een geluk hebben we met z’n allen. Het wordt prachtig weer! Een mooi moment om lekker buiten te gaan genieten maar april is ook de tijd om te gaan zaaien. In deze weekend finds 15 daarom vooral ook een aantal “groene” tips.

Vorig weekend was ik in Friesland, in het plaatsje Dokkum en in Nationaal Park Lauwersmeer. Wat is het daar leuk! Het is me toen niet gelukt om een Weekend Finds te publiceren, maar met deze “editie” met weer nieuwe tips en foto’s maak ik het vast weer goed 🙂

Weekend finds 15

Foto 1: de Afsluitdijk richting het weekendje Friesland

Deze foto is genomen bij het IJsselmeer bij Het Monument. Altijd als ik over de Afsluitdijk rijd maak ik hier een pitstop. Ik vind het zo’n mooie plek, ongeacht het weer. Ik ben hier ook wel eens gestopt toen het heel hard vroor en er overal kruiend ijs te zien was, prachtig! De rugzak is trouwens van Gaston Luga, volgende week kun je meedoen aan een winactie hiervan op OHIMP!

Het Monument Afsluitdijk

Een tijdje terug ben ik de uitkijktoren bij Het Monument opgelopen en vanaf daar raast het verkeer onder je door. Dat was vroeger wel anders:

Monument Afsluitdijk 1933

Even een weetje: “Het monument met uitkijktoren, ter herdenking van de afsluiting van de Zuiderzee in 1932, is gesitueerd op de plaats waar de dijk werd gesloten.”

Foto 2: leuk winkeltje in Dokkum

In Dokkum belanden Ilja en ik in een ontzettend leuk winkeltje, Mikaza. De kaarsjes vind ik superleuk maar wel een beetje prijzig, 5,95 euro per stuk. Ik maak er terplekke maar even wat leuks van 😉 Zie je trouwens hoe goed de avocadopitten bij hun groeien? De mijne staan nu al 3 weken ongeworteld in een vaasje.

OHIMP weekend finds 15

Meer over onze Dokkum avonturen en tips lees je hier:

Weekendje Friesland? 8x leuke tips voor Dokkum

Foto 3: wat een leuke wasbak!

Ook deze “vondst” deed ik in Dokkum, en wel bij Stadsbrouwerij Bonifatius. Drie van deze fonteintjes hangen in de toiletten van dit cafe en ik vind ze toch zo enorm leuk. Eigenlijk heel simpel zelf te maken en natuurlijk hartstikke goedkoop. Let ook even op die oude radiator op de achtergrond, wat een plaatje he? De eigenaar van Stadsbrouwerij Bonifatius heeft ze gewoon op Marktplaats gekocht.

simpele wastafel inspiratie

Foto 4: voor de hondenliefhebbers

Even een gebbetje tussendoor. Wat een hilarisch plaatje vind je niet? Ik ben benieuwd hoe hun baasjes eruit zien.

Dogue

Foto 5: DIY voor een klimplantrek

Voor deze DIY heb je geen werkbeschrijving nodig. Gewoon een raamwerk van wat takken en klaar is je klimplantrek. Kan voor binnen, maar natuurlijk ook voor buiten. Ik vind het enorm leuk.

DIY klimplantrek

Foto 6: april = zaaitijd!

Op dit moment kijk ik op Netflix de serie Our Planet. Heel erg mooi maar ook enorm confronterend. We kunnen er toch echt niet omheen, dat de aarde aan het opwarmen is en dat het smelten van de poolkap desastreuze gevolgen heeft. In eerste instantie voor de natuur maar voor ons zijn de gevolgen binnen afzienbare tijd natuurlijk ook merkbaar. Ik heb daarom besloten om dit jaar extra mijn best te doen voor de bijen en de vlinders. Die bruine bolletjes die je op de eerste foto ziet, dat zijn zaadbommen. Die gooi je gewoon ergens in je tuin en op die plek, vanuit de zaden en de voeding die er in het bommetje zitten, groeien straks allerlei bloemen omhoog. Hier lees je er meer over, ook hoe je ze zelf kunt maken.

22 April is het trouwens Nationale Zaaidag. Doe je met me mee en zaai je ook wat bloemen voor de bijen en de vlinders?

De 2e foto is trouwens een zaad van een palmvaren. Ein-de-lijk doet er eentje iets. 15 maart had ik ze al gezaaid… Het zaaibakje van de palmvarenzaden is van Flying Tyger en het zaaibakje op de voorgrond, waar courgette en pompoen in gezaaid zijn, is van de HEMA.

Foto 7: de natuurlijke kleur van eieren

Kijk nou hoe mooi! Dit zijn geen geschilderde eieren, dit is hun natuurlijk kleur en grootte. Gelegd door allemaal verschillende kippen. (bron)

De kleur van eierenDe kleur van eieren

Foto 8: oesters bij Tent 6 in Zandvoort

De strandtenten staan sinds februari alweer hun best te doen, langs de Nederlandse stranden. Zandvoort en Bloemendaal liggen praktisch in mijn achtertuin en ik heb daar een aantal favoriete paviljoens. Tent 6 is er eentje van. Vanwege hun sfeer maar vooral ook vanwege hun overheerlijke oesters. Op zondag vanaf 15 uur 1 euro per stuk! Ik kan het je aanraden.

Oesters bij Tent 6

Foto 9: simpel idee voor leuke kruidenplantjes

Heb jij een leuk plekje op je aanrecht voor de heerlijk geurende kruidenplantjes? Bij mij staan ze toch vaak een beetje in de weg. Dit idee vind ik zo leuk:

leuke kruidenpotjes

Foto 10: ons nieuwe “ligbed” voor bij het strandhuisje

Kijk dan, wat een tof nieuw ligbed wij hebben. Het is de Lamzac L Deluxe van Fatboy. Van Fatboy items ben ik sowieso al fan. Bij ons strandhuisje hebben we ook een grote wheaterproof zitzak en verschillende lampjes. Dit ligbed kun je superklein opvouwen en heel gemakkelijk opbergen of meenemen naar het park, een festival of naar het voorstrand (zo noemen wij het stuk strand dicht bij de zee).

Lamzac de Luxe

Mia is zich mentaal aan het voorbereiden op een middagje biologie leren voor haar eindexamen. Alleen van het idee al wordt ze doodmoe. Gelukkig heeft mama net de nieuwe Fatboy Lamzac® klaargemaakt. Deze handige luchtzak kun je overal mee naartoe nemen. Naar het park, naar een festival, naar het strand. Je kunt hem heel klein opvouwen, meenemen en klaarmaken. En dat gaat heel makkelijk: geen gedoe met een pompje maar gewoon een paar happen lucht erin “scheppen”, dichtmaken en klaar. Ik moet nog wel een beetje oefenen want er kan nog wel wat meer lucht in en ik zou hem andersom moeten dichtmaken, dan zakt hij niet zo in. Komende zomer genoeg tijd om ermee te spelen. Ik hou je op de hoogte!

Tot volgende week weer!
XX