Kleding is heel persoonlijk. De een houdt van een stoere look en draagt misschien vooral sneakers. De ander houdt juist van wat chiquere kleding en is dol op hakken. Jouw kledingstijl, maar ook of je een bepaalde kleur of een type patroon veel draagt, dat schijnt iets te zeggen over je persoonlijkheid. Kul of niet?

Heb jij bijvoorbeeld veel gele items in je kledingkast hangen, dan zou dat betekenen dat je positief in het leven staat, optimistisch, intelligent en alert bent. Draag je vooral witte kleding, dan ben je sympathiek en perfectionistisch. Als je vaak zwarte kleding draagt, dan schijn je elegant en mysterieus te zijn, maar ook discreet en voorzichtig. Zo zouden alle kleuren wel iets over jouw persoonlijkheid kunnen vertellen.

Fashionpost #51: de roze broek, heb jij ’em al? (+ combitips)

Maar wist je dat ook patronen in je kleding iets over jou zeggen?

Kledingstukken met patronen vind ik heel erg leuk. Maar ik moet eerlijk bekennen, het hangt ook een beetje van de modetrends af hoor. Zoals afgelopen winter, toen de ruitjes en dierenprints erg in waren, dan draag je deze patronen waarschijnlijk net even vaker. Onlangs tijdens mijn reis naar Noorwegen had ik zelfs een skibroek met print in de koffer gestopt.

viewpoint mount Floyen

Dit is wat patronen over je zouden zeggen:

Streepjes: vastberadenheid, analyserend vermogen en orde, directe aanpak.
Ruitjes: betrouwbaarheid, praktisch, wekken de indruk dat je met beide benen op de grond staat.
Stipjes: speelsheid, gevoelige maar daardoor een groot inlevingsgevoel, makkelijk in omgang.
Bloemen: zachte persoonlijkheid, geeft om anderen, romantisch.
Dierenprint: speelsheid, creativiteit, humor, opvallend.

Wat vinden we hiervan…

Heel eerlijk gezegd denk ik dat bovenstaande niet altijd van toepassing is. Op mij in ieder geval niet. De ene dag draag ik een gezellige stippenblouse en de volgende dag net zo makkelijk een gestreepte broek van Scotch and Soda.

Als ik er zin in heb trek ik een wijde bloemen/apenjurk aan van Sissy Boy, terwijl ik toch niet echt een romantisch persoon ben.

Tja, dat wat ze zeggen over mensen die dierenprints dragen, dat zou wel kunnen kloppen 😉

Tulips from Holland

Dragen wat je prettig vindt

En wat de kleuren betreft. Ik draag best weinig zwart, omdat ik me daar niet zo prettig in voel. Terwijl ik het bij andere juist prachtig vind staan. In kleurige kleding voel ik me nu eenmaal vele malen beter. Maar niet specifiek 1 kleur. Kijk, deze tuniek van Maison Scotch bijvoorbeeld, daar word je toch vrolijk van? Vriendin Leonie draagt een ruit en inderdaad, zij is hartstikke betrouwbaar. Maar deze ruitjesbroek is haar enige en heeft ze echt niet elke dag aan. En nu we het toch over prints en patronen hebben, de strepen op de muur van het Gemeentemuseum in Den Haag, die zijn ook prachtig vind je niet?

Winkels en merken die kleur verkopen

Een aantal merken en winkels staan bekend om hun veelkleurigheid. Een daarvan is Jeroen Beekman. De collectie van dit online fashion warenhuis staat op dit moment bol van de kleurige items en merken. Ik zie er ook heel veel mooie damespakken, daar waar ik het laatst al eens over had:

Fashiontrend: damespak, in zwart, gekleurd of print

Geisha is een voorbeeld van een merk, waarbij bonte prints en kleuren eerder regel dan uitzondering zijn. Net als Scotch and Soda, het merk dat bekend staat om haar fleurige, kleurige prints en vooral ook de mix van prints. Kleding van dit soort merken worden verkocht bij Jeroen Beekman. Overigens hoef je er niet persé online te shoppen. Je kunt ook naar de fysieke winkels in o.a. Haarlem, Hoorn en Leeuwarden.

Ben jij ook dol op patronen en/of kleurige outfits?

Scotch and Soda outfit