Aanrader: dit voetenbadje tegen eelt. Gewoon, omdat je voeten het verdienen. En je maakt dit voetenbad heel eenvoudig zelf, waarschijnlijk heb je de ingrediënten gewoon in de kast staan.

Met dit warme zomerweer blijven onze schoenen in de kast en lopen we volop op slippers. Je kunt er op wachten, je krijgt dan droge en ruwe eeltplekjes die gelijk ook goed zichtbaar zijn. Gelukkig kun je met deze “pedicure hack” heel eenvoudig zelf aan de slag en heb je binnen no-time weer zachte voeten.

Ook zo’n zichtbaar probleem in de zomermaanden, zijn kalknagels. Lees hier wat je ertegen kunt doen:

Appelazijn tegen kalknagels

Het geheim van deze fijne pedicuresessie? Mondwater!

Jaja, je leest het goed: mondwater is hét tovermiddel in dit voetenbadje. Die fles Listerine komt voor meer van pas dan een frisse adem. Zo ga je te werk:

Neem een teiltje dat groot genoeg is om je voeten in te weken en vul dat met:

  • een kopje mondspoelmiddel (de blauwe Listerine schijnt het beste te werken, zorg ervoor dat het mondwater sowieso benzoëzuur/benzoic acid bevat)
  • een kopje witte azijn
  • warm water (zoveel als nodig, tot je voeten onder water zijn)

Laat je voeten nu minimaal een kwartiertje badderen en als het goed is begint het eelt al snel een beetje los te komen. Is het heel erg met je voeten gesteld? Verleng het pootje baden dan met nog eens 15 minuten.

Hoezo werkt dit voetenbadje tegen eelt?

Zowel Listerine als azijn bevatten niet-agressieve zuren die je huid exfoliëren. Het mondwater zorgt gelijktijdig ook nog eens voor een verkwikkend effect en geeft vermoeide voeten weer energie. Na dit voetenbadje tegen eelt ga ik zelf altijd fanatiek aan de slag met een grote vijl en eeltrasp. Natuurlijk haal ik niet teveel weg, want een klein laagje eelt zorgt voor de nodige natuurlijke bescherming op de drukpunten van de voet.

Ook proberen?

Ga jij dit voetenbadje tegen eelt ook proberen? Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan vindt.

Succes! (en geniet :-))

voetenbad met mondwater