Tacosaus kun je natuurlijk prima serveren uit de fles. Maar veel leuker (en gezonder) is het om tacosaus zelf te maken. Dit is een heel lekker en makkelijk recept voor tacosaus uit de slowcooker.

Inmiddels heb ik verschillende formaten slowcooker. Een grote ronde, die ik voornamelijk gebruik voor soepen. Een 6,5 liter ovale, die ik gebruik voor vleesgerechten, zoals deze verrukkelijke pulled pork. Een klein exemplaar voor sauzen, appelmoes en jams. En een heel kleintje, die erg weinig watt verbruikt en die ik bij ons strandhuisje gebruik. De stroom bij ons strandhuisje gaat namelijk via zonnepanelen en die kun je niet teveel belasten.

slowcookerrecepten

Slowcookeren bij het strandhuisje

Meestal kook ik niet al te uitgebreid bij ons strandhuisje. Ik hou het vaak bij eenpansgerechten die makkelijk te bereiden, maar evengoed gezond en lekker zijn. Via Pinterest kom ik vaak aan inspiratie voor dit soort recepten. Een recept sprak me met name aan, die van een “taco bowl” met gehakt, rijst, wat groentes en… taco’s. En bij die taco’s hoorde homemade tacosaus. Leuk! Die saus ga ik in de slowcooker maken, dan gebruik ik die ook weer eens bij het strandhuisje.

makkelijke slowcooker recepten

Deze slowcooker heb ik een tijdje terug besteld via De Slowcookery. Hij is echt perfect voor bij ons strandhuisje want hij verbruikt heel weinig watt. Het is een ieniemienie exemplaar van 1,5 liter. Prijs: 29,95 euro. Heel OK wat mij betreft.

slowcooker taco saus

Ingrediënten:

 • 500 g passata
 • 1 ui (ik gebruik een half bakje voorgesnipperde ui)
 • 1 rode paprika
 • 2 teentje geperste knoflook
 • halve tl paprikapoeder
 • 1 tl korianderpoeder
 • 1 tl gedroogde oregano
 • 2 tl suiker (ik gebruik 3 kleine zakjes)
 • 2 el olijfolie
 • zout en peper
 • optioneel: een pepertje en/of chilipoeder. Dat laat ik achterwege want ik ben niet zo dol op pikant eten.

ingrediënten voor tacosaus uit de slowcooker

Zo maak je de tacosaus uit de slowcooker:

Doe alle ingrediënten in de slowcooker en roer goed door. Zet hem voor 2 uur op stand low. Roer na 2 uur even door en proef. Breng eventueel nog wat extra op smaak. Pureer met een staafmixer tot de tacosaus de voor jou gewenste dikte heeft.

Serveer de saus direct en/of bewaar hem (zodra hij is afgekoeld) in de koelkast in een goed afgesloten en schoongemaakte pot. Ik zou hem zelf niet langer dan een week bewaren. Je kunt natuurlijk ook altijd wat porties invriezen.

Eet smakelijk!

Recept voor tacosaus uit de slowcooker