Naxos is een prachtig, uitgestrekt Grieks eiland dat zich perfect leent om verschillende roadtrips over te maken. Roadtrip 1 die je op OHIMP kunt lezen leidt je van het westen naar het oosten van Naxos. Via Naxos roadtrip 2 – die je onderstaand kunt lezen – rijdt je meer over het platteland.

Naxos is het grootste en meest vruchtbare eiland van de Cycladen. Met velden die uitlopen naar eindeloze zandstranden, pittoreske dorpjes en kustlijnen met rotsen die in de zee lijken te zinken, is het niet moeilijk om verliefd op dit eiland te worden. Naxos staat bekend om zijn marmer en de speciale citroenlikeur Kitron. Er wonen 25.000 inwoners op het eiland, waarvan 15.000 in de hoofdstad (Naxos Stad). Het is er behoorlijk bergachtig maar leent zich mede door de grootte (448 km2) perfect voor verschillende tochtjes met de auto.

Hier lees je meer over Naxos roadtrip 1

Naxos roadtrip 2 – van Agios Prokopios naar Alyko Cedar Forest

roadtrip Naxos 2
Via deze link kom je uit bij de Google Maps app en heb je de route gelijk handig binnen bereik.

Stop 1 – Ano Sangri

Sangri (Sanri) ligt op 10 kilometer ten zuidoosten van Naxos stad. Eigenlijk gaat het om twee dorpen, namelijk Kato en Ano Sagri waar in totaal ongeveer 200 vaste inwoners wonen. Wanneer je hier bent, dan herken je meteen de Venetiaanse invloeden, er staan allerlei Venetiaanse torens.
Ano Sagkri Naxos
De sfeer is af en toe middeleeuws en dat komt door de vele Byzantijnse kerken. Dit gebied wordt ook gekenmerkt door vele windmolens. In het dorp bevindt zich het klooster van Agios Eleftherios waar zich tegenwoordig het volkenkundig museum bevindt.
Naxos roadtrip 2

Stop 2 – Ayko Forest

Het Alyko-bos staat bekend om zijn onberispelijke bos van weelderige cederbomen die zich uitstrekken langs kilometers land. De natuurlijke omgeving die je hier te zien krijgt is uniek en mooi, waardoor het een van de meest geliefde bestemmingen op het eiland is, vooral voor natuurliefhebbers. Achter deze bossen vind je de meest prachtige standen!
Naxos - Alyko forest
Als je iets zuidelijker rijdt vind je een onvoltooid en verlaten hotel complex uit de jaren 1970. De muren zijn hier bewerkt met prachtige graffiti van Wild Drawings en andere straatartiesten uit verschillende plaatsen over de hele wereld.
Alyko forest graffiti

Meer Naxos vakantietips met de lekkerste stranden en restaurantjes lees je in deze blog.