Sommige mensen zullen een maan tattoo zetten omdat zij de maan gewoon een mooi symbool vinden. Maar meestal schuilt er een diepere betekenis achter een tatoeage van een maan.

De maan brengt verlichting in de duisternis en geeft de ritme van het leven aan. Zonder de maan geen getijden! Vaak wordt een Maan geassocieerd met de cyclus van de vrouw. Maar ook met mysterie, mystiek en magie. De maan is het symbool van dromen, intuïtie, sensualiteit, vrouwelijke kracht en vruchtbaarheid.

Dit vind je misschien ook interessant:

De betekenis van olijftak tattoos + 24x inspiratie

Er zijn heel veel betekenissen verbonden aan een maan tattoo, dit zijn de meest voorkomende:

– Vrouwelijke
– Mysterieus
– Vruchtbaarheid
– Cyclische natuur
– Ondeugd
– Vrijgave van negatieve energie
– Krankzinnigheid
– Magie
– Creativiteit
– Kracht van astrologie
– Duisternis
– groei

meaning of moon tattoos

Verschillende soorten maan tattoos

Er zijn allerlei verschillende soorten maan tattoos. Zo heb je een volle maan, een halve maan, een blauwe en een rode maan (of bloedmaan), een maan met sterren of met een zon. Maar ook bijvoorbeeld een maan met een wolf. Deze manen hebben allemaal een andere betekenis die ik je zal uitleggen.

meaning of moon tattoos

De betekenis van een volle maan tatoeage

De volle maan is altijd al een grote bron van bijgeloof geweest. Wanneer de maan vol is, heeft deze de sterkste macht over de aarde. Een volle maan heeft rechtstreeks verband met de getijden van de oceaan. Ook geloven veel culturen dat een volle maan verbonden is met verandering en waanzin.

Dit betekent een halve maan tattoo

De halve maan is vaak een aanwijzing voor wat er dichtbij je is. Dit kan eventueel, liefde, pijn of verlies zijn. Een halve maan vertegenwoordigt potentie en dualiteit, omdat het beeld niet compleet of volledig is. De halve maan is ook perfect om het yin en yang van de wereld te vertegenwoordigen. Verder vertegenwoordigen halve manen ook het moederschap en vruchtbaarheid.

Rode maan tattoo (of bloedmaan)

Een rode maan wordt gezien als een symbool van de apocalypse. Voor sommige mensen symboliseert deze tatoeage onheil en de ondergang, terwijl anderen er juist weer een belofte en het eeuwige geluk in zien.

Dit betekent een maan tattoo in combinatie met sterren

Vaak staat een tatoeage van een maan met sterren voor families, waarbij de sterren de kinderen vertegenwoordigen. Een maan tatoeage met sterren kan ook symbool staan voor licht in het donker of hoop.

De blauwe maan

Een blauwe maan is een zeldzame gebeurtenis en wordt daarom vaak gezet om een onverwachte gebeurtenis of een persoonlijke prestatie te symboliseren.

De maan en de zon als tatoeage

De maan is typisch een symbool van het vrouwelijke, terwijl de zon een symbool is van het mannelijke. Het samenvoegen van deze twee hemellichamen symboliseert dualiteit, leven in harmonie of het accepteren van de beide kanten in jezelf. Als je te maken hebt met een innerlijke strijd en niet in harmonie bent, wil je misschien dat de maan en de zon van elkaar af staan.

Sun & moon tattoo

De maand en de zon kun je ook goed zetten als vriendschap- of relatietattoo.

Sun & moon friendship tattoo

De wolf en de maan als tattoo

Een maan tattoo met een wolf kan symbool staan voor een wilde geest. Wolven staan bekend als zeer intelligente dieren. In de Indiaanse cultuur is de wolf verbonden met het hiernamaals. Wanneer je een wolf en een maan in dezelfde afbeelding gebruikt, ontstaat er een diepe verbinding met het hiernamaals. Wolven worden ook gezet als tatoeages door mensen die een diepe band hebben met de natuur of milieuactivistisch zijn.

Deze artikelen schreef ik eerder over tatoeages:

Of neem ik kijkje op mijn Pinterest tattoo inspiratation bord.

30x moon tattoos + meanings

 

25x inspiratie voor mooie wereldkaart tattoos