Nog niet eens zo heel lang geleden werd er op mensen met tatoeages enorm neergekeken. Maar dat is gelukkig allemaal verleden tijd. Een mooie tattoo is in de meeste gevallen een waar – vaak persoonlijk – kunstwerk. Ben je al bekend met de zogenaamde “negative space” tattoos? In tattoo-land is het een rage en in dit artikel leg ik uit waarom. See for yourself!

Patch tattoo | mijn persoonlijke ervaring

De wereld van tatoeages heeft zich in de loop der jaren enorm ontwikkeld en uitgebreid en nog steeds komen er nieuwe stijlen bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van de folk art en de patch tattoo?! De laatste is gebaseerd op gestikte stoffen, zoals je die ook wel op de...

Zwaluw tattoo | inspiratie en betekenis

Je kunt aan onze artikelen wel zien dat wij bij OHIMP fan zijn van tatoeages! Een nieuwe aanwinst is de zwaluw tattoo. Wij vinden hem te gek. In een zoektocht naar verschillende stijlen stuitten we op de herkomst van de zwaluw tattoo. En dat is een leuk verhaal! Zie...

20x vissen tattoo inspiratie

De zomer komt steeds dichterbij. Veel mensen zitten met hun hoofd al op het strand. Wil je een leuke zomerse tattoo? Ben je geboren in maart, of houd je om een andere reden van vissen? Dan is deze vissen tattoo inspiratie voor jou! Van oldskool tot fineline. Van groot...

Van kunst tot bodyart | 10x tattoo inspiratie

We hebben weer wat tattoo inspiratie. Deze keer van kunstwerk tot bodyart. De mooiste werken voor altijd vereeuwigd op je lichaam. Je ziet het tegenwoordig steeds vaker. Klassieke werken van Van Gogh in full color, tot moderne line-art van Keith haring. Of je nou fan...

Koreaanse tattoos + 20x inspiratie

De Koreaanse cultuur is steeds meer te vinden in Nederland. Heb je wel eens gehoord van Boba tea? Of zit je op TikTok? Dan weet je hoe populair Koreaanse skincare is. En natuurlijk het mega populaire K-pop. Maar dat is niet het enige. Tattoo artiesten voorspellen dat...

De kunst van het onopgemerkte

Vaak blijft een “negatieve ruimte” onopgemerkt. Als het niets betekenisvols aan een afbeelding toevoegt, kan het net zo goed onzichtbaar zijn. Maar als dit gebied in een kunstwerk wordt overwogen, kan het de manier veranderen waarop we naar iets kijken. Ken je bijvoorbeeld het FedEx-logo? Op het eerste oog niets bijzonders. Totdat je opeens doorhebt dat het logo van deze koeriersdienst een heel toepasselijke pijl bevat, tussen de “E” en de “X”.

Er zijn natuurlijk ontzettend veel mogelijkheden voor een negative space tattoo te bedenken. In dit artikel heb ik gefocust op bloementattoos op in zwarte cirkels.

De huid als hoofdonderwerp

In de klassieke kunst is negatieve ruimte een tintgebied van zwarte kleur.  Maar in tattoo-kunst is het de huid, die onbedekt achtergelaten wordt door inkt. Negative space tattoos zijn ontwerpen die spelen met omgekeerde afbeeldingen en hierbij is de huid het hoofdonderwerp. 

The term “negative space” is one of the first things you learn in art class, but it’s an innate concept. You’ve already seen it—you just needed a name for it.” – Scene360

Maanstonden tatoeage

Hoe mooi zijn deze negatieve ruimte tatoeages van de maanstonden!

vriendschapstattoo

Heel erg leuk ook om dit soort tattoos te zetten om je vriendschap of relatie te bevestigen.

 

cirkel tattoos

En voor wie er eentje niet genoeg vindt…

cirkel tattoos

Het zetten van de cirkel zelf is al een klus! Hier rechtsbovenin net niet helemaal strak volgens mij…

With negative space tattoos you don’t need to cover your whole body with ink, as long as you leave some clever spaces blank.” – TattooDo

Deze tattoeage vorm is natuurlijk op heel veel manieren toe te passen. Op Pinterest kom ik zoveel voorbeelden tegen! Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk hier mijn tattoo Pinterest bord en hier vind je álle tattoo blogs op OHIMP.