Nog niet eens zo heel lang geleden werd er op mensen met tatoeages enorm neergekeken. Maar dat is gelukkig allemaal verleden tijd. Een mooie tattoo is in de meeste gevallen een waar – vaak persoonlijk – kunstwerk. Ben je al bekend met de zogenaamde “negative space” tattoos? In tattoo-land is het een rage en in dit artikel leg ik uit waarom. See for yourself!

30 minimalistische oog tattoos (en de betekenis)

Er zijn verschillende reden om een tatoeage van een oog te laten zetten. Oog tattoos zitten boordevol symboliek, maar zijn natuurlijk ook gewoon mooi om te zien (letterlijk ;-)) Dit zijn 30 prachtige, minimalistische oog tattoos maar laten we beginnen met de...

30x mooie B&W tijger tattoos (en hun betekenis)

Tijgers zijn een van de populairste dieren ter wereld die wel tot ieders verbeelding spreken. Kracht en schoonheid komen samen en het is dan ook niet zo gek dat een tijger tattoo een gewilde tatoeage is. In dit artikel lees je meer over de betekenis van een tijger...

Tattoo inspiration: 33 black circle tattoos

Een tatoeage van een zwarte cirkel wordt vaak gezet om een andere tattoo te verbergen, een zgn. cover-up tattoo. Maar cirkel tattoo kan ook een diepere betekenis hebben. Dit zijn meer dan 30 voorbeelden van prachtige black circle tattoos. De schoonheid van black...

30x inspiratie voor minimalistische & old school tattoos van de zon

De zon, het stralende middelpunt van ons sterrenstelsel, een hemellichaam die ons het leven op aarde mogelijk maakt. Ze geeft ons warmte, licht en energie en is daarom al zolang er leven op aarde is, een heel belangrijk symbool. En dat maakt de zon meteen een dankbaar...

40x inspiratie voor een old school cat tattoo

Voor wie dol is op katten en voor wie dol is op de zogenaamde old school tatoeage stijl | In dit artikel deel ik 40 mooie plaatjes van de old school cat tattoo. Maar wat betekent old school eigenlijk? Wat is een old school tattoo? Old school tatoeëren stamt uit de 17e...

De kunst van het onopgemerkte

Vaak blijft een “negatieve ruimte” onopgemerkt. Als het niets betekenisvols aan een afbeelding toevoegt, kan het net zo goed onzichtbaar zijn. Maar als dit gebied in een kunstwerk wordt overwogen, kan het de manier veranderen waarop we naar iets kijken. Ken je bijvoorbeeld het FedEx-logo? Op het eerste oog niets bijzonders. Totdat je opeens doorhebt dat het logo van deze koeriersdienst een heel toepasselijke pijl bevat, tussen de “E” en de “X”.

Er zijn natuurlijk ontzettend veel mogelijkheden voor een negative space tattoo te bedenken. In dit artikel heb ik gefocust op bloementattoos op in zwarte cirkels.

De huid als hoofdonderwerp

In de klassieke kunst is negatieve ruimte een tintgebied van zwarte kleur.  Maar in tattoo-kunst is het de huid, die onbedekt achtergelaten wordt door inkt. Negative space tattoos zijn ontwerpen die spelen met omgekeerde afbeeldingen en hierbij is de huid het hoofdonderwerp. 

The term “negative space” is one of the first things you learn in art class, but it’s an innate concept. You’ve already seen it—you just needed a name for it.” – Scene360

Maanstonden tatoeage

Hoe mooi zijn deze negatieve ruimte tatoeages van de maanstonden!

vriendschapstattoo

Heel erg leuk ook om dit soort tattoos te zetten om je vriendschap of relatie te bevestigen.

 

cirkel tattoos

En voor wie er eentje niet genoeg vindt…

cirkel tattoos

Het zetten van de cirkel zelf is al een klus! Hier rechtsbovenin net niet helemaal strak volgens mij…

With negative space tattoos you don’t need to cover your whole body with ink, as long as you leave some clever spaces blank.” – TattooDo

Deze tattoeage vorm is natuurlijk op heel veel manieren toe te passen. Op Pinterest kom ik zoveel voorbeelden tegen! Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk hier mijn tattoo Pinterest bord en hier vind je álle tattoo blogs op OHIMP.