Het eerste wat je ziet als je de meeste huizen binnenkomt is de hal. Prettig dus als deze gelijk een fijne sfeer ademt! De kapstok – helaas meestal verstopt onder een lading jassen – kan een mooie blikvanger zijn. In dit artikel 6x inspiratie voor mooie én handige kapstokken.

Onze hal is op dit moment een zooi. Er hangen hockeysticks (waarvan de meesten voor Piet Snot), zomer-, herfst-, winter- en zomerjassen, er staan schoenen, paraplu’s en manden met winteraccessoires en er ligt uiteraard een flinke stapel, ongelezen post. Ik zou eens moeten gaan opruimen daar, want de hal is toch eigenlijk het visitekaartje van je huis. Eerst maar eens wat inspiratie opdoen, daar raak ik altijd wel gemotiveerd van. Op Pinterest kom ik prachtige hallen en heel veel ideeën voor mooie kapstokken tegen.

6x kapstok inspiratie

  1. Mooi vind ik de witte kapstok die subtiel wegvalt tegen de witte muur. De sfeer van deze hal vind ik heel prettig. Maar het surfboard doet natuurlijk een vrolijke duit in het zakje. En ook de rieten zomerhoedjes hebben een mooie plek aan deze kapstok veroverd. Wist je trouwens dat je van dit soort hoedjes ook een enorm leuke “hat wall” kunt maken? Meer daarover lees je hier.
  2. Heel erg leuk, dit kapstok idee van grote ronde knoppen. Het lusje van je jas past hier denk ik alleen niet goed overheen.
  3. Aan deze hal vind ik de witte, houten vloer geweldig. Mooi met het bankje, het retro schilderij en de eenvoudige kapstok met zwarte haken.
  4. Ook deze hal heeft een handig bankje en mooie, witte vloer (gietvloer?). Qua kapstok inspiratie een heel basic exemplaar, met in ieder geval genoeg plek voor heel veel jassen.
  5. Scroll naar beneden.
  6. Scroll naar beneden.

Moderne kapstok inspiratie

Ben je op zoek naar een kapstok voor in jouw hal? Pronto Wonen heeft fysieke winkels door heel Nederland maar ook een uitgebreide webshop met tientallen kapstokken in allerlei soorten en maten. De kapstokken inspiratie die je ziet in dit artikel, die kun je in min of meer soortgelijke uitvoeringen bij Pronto Wonen vinden.

Dit zijn twee wat modernere voorbeelden van kapstokken en bankjes van Pronto Wonen. Alle kapstokken en schoenenrekken/bankjes zijn heel gemakkelijk online te bestellen, net als overige woonartikelen zoals banken, eettafels en kasten.

Wat heb jij voor kapstok?

Bij ons hangt op dit moment een grote, antieke kapstok. Zo eentje uit grootmoeders tijd met een groot houten paneel, een spiegel, bakje met klepje, schoenenrek onder en hoedenplank boven. Het is een prachtding maar zoals ik zei: verstopt onder honderdduizend jassen, hockeysticks en meer.

Ik ben benieuwd… wat heb jij voor kapstok thuis?

En oh ja, kapstok inspiratie nummer 6:

Leuk he, deze kapstok die in de kleur van de lambrisering is geschilderd. Ook het plankje erboven is ideaal, om mooie spulletjes op te zetten.

Afbeelding 1, afbeelding 2, afbeelding 3, afbeelding 4, afbeelding 5, afbeelding 6