Als de zon schijnt lijkt alles beter, mooier en gezelliger. Toch ben ik niet meer zo dol op de zon als vroeger. Aan bakken doe ik sowieso niet meer, liever doe ik een hoed op of settle mezelf onder een mooie parasol. Onze nieuwe Solero parasol is dan ook heel welkom in onze tuin. Ben jij nog op zoek naar parasol inspiratie? Wie weet is de Vaticano parasol ook iets voor jou.

De parasol als sfeermaker

Ik denk dat de belangrijkste reden voor de aanschaf van een parasol is dat deze bescherming biedt tegen de zon. Maar een parasol is natuurlijk ook een hele goede sfeermaker. Een zithoekje in de tuin of op het balkon (of bij een strandhuisje) wordt er extra gezellig van. Ook houdt een parasol de warmte vast, wat natuurlijk heel fijn is als de avond valt en het koeler wordt.

Beste kantoor van Nederland | thuiswerken op ons strandhuisje

Als er een verkiezing zou zijn voor het beste kantoor van Nederland, dan zou mijn strandhuisje alles en iedereen kansloos achter zich laten. Met stip op nummer 1 zou zij een tikkeltje hooghartig op de andere kandidaten neerkijken en met trots zou ik de gouden medaille...

Winnen | poncho handdoek van Ponchy (t.w.v. 85 euro)

Of je nu van zwemmen houdt of niet, een poncho handdoek van Ponchy zou in niemands linnenkast mogen ontbreken. OHIMP mag er eentje weggeven! De maat en kleur mag je zelf uitkiezen. Doe je mee aan deze winactie? Bij ons strandhuisje is een duik in de zee nemen eerder...

5 redenen om ook te gaan SUPpen

Steeds vaker zie je ze voorbijkomen, de mensen die al staande peddelen op een grote surfplank. Stand Up Paddling wordt het genoemd en de afkorting is dan ook SUP-pen. Deze buitensport wordt almaar populairder en ik begrijp heel goed waarom. Mocht jij nog niet aan...

15x een prachtige zonsondergang bij het strandhuisje (2019)

2019 was wederom een heel erg fijn seizoen bij ons strandhuisje. En wat hebben we hem vaak weer in de zee zien zakken, het zonnetje. Dit zijn mijn 15 mooiste foto's van een prachtige zonsondergang bij het strandhuisje. Het hebben van een strandhuisje is 100% genieten....

Homemade tacosaus uit de slowcooker

Tacosaus kun je natuurlijk prima serveren uit de fles. Maar veel leuker (en gezonder) is het om tacosaus zelf te maken. Dit is een heel lekker en makkelijk recept voor tacosaus uit de slowcooker. Inmiddels heb ik verschillende formaten slowcooker. Een grote ronde, die...
parasol inspiratie

Onze nieuwe Vaticano parasol van Solero

Sinds kort hebben wij deze prachtige Vaticano parasol van het merk Solero in onze tuin staan. Het mooie aan deze parasol vind ik de baleinen, die door de hoeveelheid (24) en doordat ze dicht op elkaar zitten een hele mooie, Oosterse sfeer geven. De parasol is kantelbaar (ideaal!) en heeft een doorsnede van 250 cm, wat voor onze tuin prima is. 

nieuwe parasol
nieuwe parasol
nieuwe parasol

Handige parasolvoet

Aan Mia en Jelle de eer om de nieuwe parasol uit te pakken en in elkaar te zetten. Dat is natuurlijk een fluitje van een cent. De parasolvoet die ik erbij heb uitgezocht heeft wieltjes, waardoor verplaatsen heel erg makkelijk wordt. Met gemak rijden we hem van de voor- naar de achterkant van de tuin. Waar ook Sjakie erg onder de indruk is van de mooie baleinen.

Trouwens, let niet op de puinhoop in de tuin. De tegels moeten nog geschrobd worden en ook komt er nog een nieuwe grasmat achterin de tuin. Een mooie foto houden jullie van me tegoed!

tuinparasol inspiratie
tuinparasol inspiratie
parasol Vaticano
parasol Vaticano

parasol inspiratie
Wat voor soort parasol kies jij?

Qua soorten parasols is the sky the limit. Kies je voor een effen kleur of gaat jouw voorkeur uit naar een motief? Ook in soorten stof is er veel variatie mogelijk. Heel erg leuk vind ik de gehaakte parasols. Mooie sfeermakers, maar deze zullen je geen 100% zonbescherming bieden.

Wat ik ook gezellig vind zijn de verschillende franjerandjes die sommige parasols hebben.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een parasol? Op de website van Parasols.nl kun kun je hun “7 tips bij het kopen van een parasol” blog lezen.

Wij investeren in de kwaliteit en duurzaamheid van onze producten. Onze parasols ondergaan uitgebreide inspecties, metingen en keuringen voordat wij deze bij u in de tuin of op het terras zetten.” – Parasols.nl

parasol inspiratie

Onze Vaticano parasol is geïnspireerd op de koepel in het vaticaan, en de gezelligheid van een balinese parasol. Deze parasol neemt weinig ruimte in beslag, terwijl de ruime spanwijdte en het kantelbare doek altijd volop schaduw bieden.” – Parasols.nl

Solero parasols

Meer parasol inspiratie nodig?

Hoe groot of klein je tuin of balkon ook is, er is altijd wel een oplossing als het om zonbescherming gaat. Zo zijn een zweef- of muurparasol bijvoorbeeld handig als je geen ruimte hebt voor een parasolvoet.

Op de website van Parasols.nl kun je nog meer parasol inspiratie op doen.