Als er een verkiezing zou zijn voor het beste kantoor van Nederland, dan zou mijn strandhuisje alles en iedereen kansloos achter zich laten. Met stip op nummer 1 zou zij een tikkeltje hooghartig op de andere kandidaten neerkijken en met trots zou ik de gouden medaille om haar voorluifeltje heenhangen. Wat een geluk toch, dat ik in dit beste kantoor van Nederland mag werken.

Sowieso vind ik werken niet erg. Allesbehalve zelfs. Bloggen doe ik met enorm veel plezier. En mijn werk voor het ministerie van Buitenlandse Zaken doet daar niet voor onder. Jawel, het is jammer dat ik mijn collega’s door Covid-19 minder vaak/niet live zie. En ook dat ik de fantastische pindasoep die we gezamenlijk op dinsdag nuttigen voorlopig niet kan eten. Ik mis zelfs het reizen met de trein! De 40-minuten durende rit, waarin ik wat mail wegwerk, foto’s bewerk en geniet van luisterboeken via Storytel. En wat dacht je van al die mooie reizen die ik in het verschiet had? Maar tegenover al dit gemis, staat dus wel dat ik nu dagelijks in het beste kantoor van Nederland – ons strandhuisje – kan thuiswerken!

Strandhuisje in Zandvoort? Dit moet je weten

Stroomstoring

Een tijdlang hebben we in onzekerheid verkeerd, of het strandhuisje überhaupt wel geplaatst mocht worden dit jaar. Maar begin juni kwam het verlossende bericht en sinds 15 juni staat ze daar weer, op haar oude vertrouwde plek in Bloemendaal/Zandvoort. Dit jaar dus MET medaille!

In het begin had ik wat pech met de stroom en voor een kantoor is dat natuurlijk best lastig. Want 1) de koelkast kan niet aan. Hoe kun je dan je etenswaren koel houden. 2) je apparatuur kun je niet laden. Hoe kun je dan op een computer blijven werken. Zodoende pendelde ik de eerste periode tussen huis en strandhuis heen en weer, hemelsbreed betreft het hier een afstand van pak ‘em beet 4 kilometer?

Beste kantoor van Nederland

Laat die werkdag maar beginnen!

7.30 Wekker gaat (in Haarlem)
7.35 Bonnie springt ongewassen in outfitje
7.40 Ze pakt haar stevige leren tas, waar haar gear (Macbook, camera, iPad, iPhone) inpast

7.45 Jumpt op haar scooter en tuft naar het strand
8.00 Steekt de sleutel in het slot van haar strandhuisje en draait ‘em om
8.05 Trekt bikini aan en duikt in zee
8.15 Doucht koud af onder tuinslang
8.30 Is inmiddels aangekleed en heeft koffie gezet.
8.31 PLIEP, computer en hotspot aan

On it!

Ouderwets stevige rugtas

Ik kan me nog herinneren, de brugklas. En dan die ontzettend zware, leren, bruine schooltas. Gekocht bij Vroom & Dreesman. Met die handige vakken. En schouderband. Mijn god, wat haatte ik die tas. Moedwillig heb ik met een schaartje de naden losgepeuterd. Net zolang totdat het ding uit elkaar viel en ik een canvas rugtas mocht uitzoeken. De boeken die daarin vervoerd werden moesten het al snel ontgelden en bij inlevering kon ik naar het statiegeld fluiten. Nee, dat doe ik mijn MacBook niet aan! En trouwens, alles wat maar een beetje naar retro riekt is food voor mijn nostalgisch hartje.

The Chesterfield Brand

En zo kwam ik uit bij The Chesterfield Brand en scoorde een rugtas die op zich niet onderdoet voor mijn ouderwetse schooltas maar dit keer wel 100% bij mij in de smaak valt. Hij wordt niet voor niets het paradepaardje uit de Chesterfield Brand collectie genoemd, met z’n 15.4 inch verstevigde laptopvak, 10.5 inch tabletvak en allerlei extra vakken.

The Chesterfield Brand wil bewijzen dat het ook anders kan en dat iedereen positief kan profiteren van betere arbeids- en leefomstandigen in de mode industrie. Met hun fabrieken in India hebben zij duidelijke afspraken gemaakt: geen kinderarbeid, schone, veilige fabrieken, goede maaltijden én huisvesting voor de werknemers. En zo brengen zij zeer hoogwaardige producten, waaronder prachtige leren rugzakken, ook nog eens voor betaalbare prijzen.

Het beste kantoor van Nederland staat nog maar een paar weken!

Ja mensen, het einde is in zicht. Over een paar weken wordt het beste kantoor van Nederland ontmanteld en gaat ze samen met haar vriendjes en vriendinnetjes overwinteren op een verlaten camping in Zandvoort. Tot (hopelijk) april 2021 zal ze daar staan en houd ik kantoor aan huis in Haarlem. Waar het overigens ook heel goed vertoeven is hoor. En wie weet wel afwisselend met zo nu en dan een ritje naar Den Haag?

Ons strandhuisje | beste kantoor van Nederland