Na de afgelopen zomer ben ik eraan begonnen: laserontharing. Nooit meer scheren, nooit meer ingegroeide haartjes. Ik hoef je niet te vragen of dit ook iets voor jou is, want dat is het! Lees hier álle voordelen. En ok ok, ook één (verwaarloosbaar) nadeel. →

Wat is laserontharing eigenlijk?

Het ontharen gebeurt door middel van een groot apparaat met een kopstuk waar een laserstraal uitkomt. Deze laserstraal verhit het pigment van het haar in het haarzakje. Door deze verhitting wordt het haarzakje vernietigd en kunnen daar zich geen nieuwe haartjes ontwikkelen. Aangezien een haar verschillende groeifases doormaakt, moet de behandeling meerdere keren herhaald worden.

Wanneer kun je het beste beginnen met laserontharing?

Na de zomermaanden is het perfect om te starten met de behandelingen. Gemiddeld heb je 8 behandelingen nodig en zit er ongeveer tussen elke behandeling 6 weken tijd.

Maar het is ook een kwestie van slim plannen. De haartjes vallen namelijk na elke behandeling uit en blijven dan een paar weken weg. 

Als je de behandelingen dus goed plant, kun je ook nog in maart of april beginnen.

laserontharing

Must-do: ga naar een betrouwbare behandelaar

Al een paar jaar lang ga ik naar De Huidkliniek (voorheen Derma2Care), onder andere voor de behandeling van rosacea en het vaatlaseren van couperose. Ik vind het een hele fijne kliniek met superleuke meiden die écht veel kennis en ervaring hebben. Extra fijn is het natuurlijk dat De Huidkliniek alleen maar werkt met goede en professionele apparatuur. Heeel wat anders dan het ontharingsapparaat voor thuisgebruik wat ik een paar jaar geleden uitprobeerd heb…

DIY | haarmaskers met honing

Natuurlijk haargroeimiddel

Laserontharingsaanbieding bij De Huidkliniek

Je past laserontharing toe op gebieden waar haargroei (min of meer) ongewenst is. Ik wil graag gladde oksels en geen haargroei meer bij de bikinilijn. Je hebt bij de bikinilijn de keus uit verschillende groottes. Ik ga all the way, van voren naar achteren 😉

Permanent ontharen is iets waar je jouw hele leven iets aan hebt. Maar heel goedkoop is het niet. De Huidkliniek heeft wel altijd mooie maandaanbiedingen. Kijk voor het actuele actie aanbod op deze pagina.

Hoe werkt het

De te behandelen gebieden worden ingesmeerd met een speciale gel. Vervolgens wordt het apparaat ingesteld, krijg je een brilletje opgezet en wordt de kop van de laser op de huid gezet. En dan kan het flitsen beginnen. Een flits duurt ongeveer een seconde en daardoor duurt de behandeling niet lang. En dat is stiekem maar goed ook…

Het nadeel van laserontharen…

Op sommige gebieden is het best pijnlijjk! De oksels vind ik heel erg goed verdraagbaar. En de bovenkant van de bikinilijn ook. Maar aangezien ik heb gekozen voor all-the-way… moet ik soms op de blaren zitten. Niet letterlijk overigens!!! Want de pijn, die je het beste kunt vergelijken met het afschieten van een elastiekje, voel je alleen op het moment zelf. En zodra je de kliniek uitstapt is dat eigenlijk gelijk alweer verdwenen. 

Sup je slank

5 redenen om te gaan suppen

Goed om te weten:

  • Je moet geduld hebben. Tussen de behandelingen zit zes weken tijd en je hebt gemiddeld 8 sessies nodig voor een haarvrije zone. Het duurt dus wel even voordat je voorgoed vaarwel tegen je scheermes kunt zeggen.
  • Het laseren gebeurt op een geschoren huid zodat de laser direct op het haarzakje flitst. Dit scheren doe je zelf thuis. Als er nog stoppeltjes zijn dan scheert de behandelaar die weg.
  • Tussen de sessies door mag je de huid niet laten waxen, enkel scheren waardoor je op de weg naar een haarvrij bestaat nooit erg lang haarvrij bent.
  • Laserontharing kan in principe vanaf 16 jaar. Mia had bijvoorbeeld het welbekende streepje bij haar huid en was best onzeker over wat overbeharing. In overleg met De Huidkliniek pakken we dit aan. Wel is het zo dat door hormonale veranderingen – bijvoorbeeld zwangerschap – de haargroeiperiodes weer veranderen. Vaak volstaat dan een herhaalbehandeling.
  • De ontharing werkt het best op een huid die niet door de zon gebruind is.
laserontharing voordelen

Had ik dit maar jaren eerder gedaan!

Inmiddels ben ik 6 behandelingen verder en zijn mijn oksels al zo goed als klaar. Ook de bikinilijn gaat goed, hier heb ik denk ik nog 2 sessies voor nodig. Maar wat jammer toch dat ik niet jaren terug ben begonnen met permanente ontharing! Al sinds ik haargroei heb draag ik shortjes omdat gewoon ondergoed zorgt voor irritaties bij de bikinilijn. De zomers zijn ook altijd een struggle geweest. Want die gezellige bikinibroekjes staan garant voor rode bultjes bij de bikinilijn. Deze zomer hang ik dan ook mijn shortjes aan de wilgen en ga ik helemaal los op de leukste bikini’s!

En weet je wat gek is? Ik heb sinds ik de laserbehandelingen op de intieme plekken doe geen last meer van de ongemakken die vrouwen vaak hebben na een bevalling. If you know what I mean… 😉 Dat is trouwens vast niet wetenschappelijk bewezen.

Kortom, ik ben heel erg blij met mijn beslissing om te gaan voor permanente ontharing door middel van laser. Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat het zo goed zou werken. Natuurlijk zal dat wel per behandelaar verschillen. Hier moet je dus echt goed op letten. Ik heb zoals gezegd hele goede ervaringen met De Huidkliniek en kan je hun echt aanraden. Op de website van De Huidkliniek vind je alle behandelingen en aanbiedingen.

Op naar de zomer!

Update: inmiddels heb ik 9 behandelingen gehad en ben ik klaar!! Ik ben begonnen in september en het is nu begin juni, dit is wat mij betreft echt perfect gepland. 

bikiniproof
bikiniproof