Roze zie je op dit moment overal terug: in de mode, maar ook in het interieur. Een roze muur, wie durft? De laatste tijd zie ik ook heel vaak een gallery wall op een roze muur. Ik heb 20 mooie voorbeelden uitgezocht, vind je het een leuke woontrend?

Met een gallery wall tover je een muur om tot een echte blikvanger. Je richt de collage in met bijvoorbeeld schilderijen, prentjes, foto’s en tekeningen van de kinderen. Door de gallery wall goed in te delen vormt alles bij elkaar een heel mooi geheel. Een gallery wall kun je ook heel specifiek maken, met bijvoorbeeld alleen foto’s.

15x inspiratie voor een photo wall

Een gallery wall op een roze muur

Roze is op dit moment niet meer weg te denken in de mode. Heb jij bijvoorbeeld al de roze ribbroek? Ook in het interieur zie ik heel veel roze voorbijkomen. Van roze, fluwelen kussens en banken tot compleet roze badkamers. Een roze muur – klein of groot – past heel goed bij elke woonstijl: modern, retro, Scandinavisch, klassiek, noem maar op. Als je een gallery wall op een roze muur installeert, heb je een echte eyecatcher te pakken. Dat kan in de woonkamer maar ook bijvoorbeeld bij de trap of in de slaap- of badkamer.

Een roze muur met een gallery wall doet het ook goed bij de eethoek:

art wall dining room

Op z’n Frans

Een interieur met veel warmte kun je creëren door de roze muur met schilderijen te combineren met een kleurrijke sofa of fauteuil van velours. Deze zitkamers nodigen echt uit om je op de bank te nestelen onder een dekentje met een goed boek. Als ik deze voorbeelden zie moet ik aan Parijs denken?

Een georganiseerde chaos:

Zoals je kunt zien is het heel persoonlijk hoe je een gallery wall inricht. Los van de inhoud kun je de vorm ook helemaal zelf bepalen. Er zijn wel een aantal handige hulpmiddeltjes om een gallery wall in te richten, maar hardcore regels zijn er (gelukkig) niet.

gallery wall tips

Bron

Deze gallery wall bijvoorbeeld bestaat uit niet meer dan wat ordentelijk opgehangen memoborden met tekeningen. Het heeft wel wat!

memoborden aan roze muur

Op z’n Scandinavisch

Mijn voorkeur gaat uit naar de lichtere, Scandinavische interieurstyle. Zo’n gallery wall op een roze muur is op zich al druk zat.

Wil je meer gallery wall inspiratie?

Op mijn Pinterest board heb ik naast bovenstaande foto’s nog ruim 1800 andere voorbeelden staan. En niet alleen op roze muren natuurlijk. Deze gallery wall collage heb ik voor je gemaakt om zelf te bewaren op Pinterest.

En, is het iets voor jou, de roze muur en gallery wall?

20x gallery wall inspiratie op roze muur