Nu de warmere dagen steeds dichterbij komen, gaan veel mensen het strand opzoeken om te ontspannen. En ik kan het weten, vanuit ons strandhuisje zie ik als steeds meer badgasten op het strand. Als je naar het strand gaat, is het handig om goed voorbereid te zijn en dus handige spullen mee te nemen. Ik zie dat het nog wel eens misgaat, dat mensen bijvoorbeeld vergeten water mee naar het strand te nemen. Heb jij een overzicht nodig, zodat je met een goed gevulde strandtas naar zee gaat? Lees dan snel verder.
Zonbescherming

Misschien wel het belangrijkste dat je moet meenemen, is zonnebrandcrème. Vooral op het strand kan de zon super fel schijnen. Dit betekent dat je jouw huid zo goed mogelijk moet proberen te beschermen door jezelf goed in te smeren met zonnebrandcrème. Kies een zonnebrandcrème met een hoge factor zodat je zeker weet dat je huid goed beschermd wordt. Vergeet ook niet om te smeren onder de bandjes van je bikini. Verder kan je een zonnebril meenemen tegen de zon.

Laserontharing | dit zijn de voordelen (en 1 nadeel)

De juiste (zwem)kleding

De eerste keer dat je zwemkleding draagt kan het wat onwennig aanvoelen. Daarom is het belangrijk dat je iets draagt waar je je comfortabel in voelt. Een high waisted bikinislip voelt misschien comfortabeler dan een bikinistring. Of ga voor een badpak, die tegenwoordig hartstikke hip zijn. Zo zijn sommige badpakken voorzien van stoere cut-outs, speelse prints of opengewerkte details. Het belangrijkste is dat jij je fijn voelt, wat je ook aan hebt. Vergeet niet om kleding mee te nemen die je kan aantrekken voor als het wat koeler wordt op het strand. Soms kan de zon zich even achter de wolken verschuilen, waardoor het flink kan afkoelen. Het is sowieso handig om een extra kledingsetje mee te nemen als je van plan bent om ’s avonds nog even van de zonsondergang te genieten. Neem niet je mooiste kleding mee, want op het strand kan het altijd vies worden.

Een strandhuisje kopen? Dit moet je weten (Bloemendaal/Zandvoort)

Water en snacks

Het is belangrijk dat je lichaam goed gehydrateerd blijft tijdens de warme dagen. Neem daarom voldoende water of andere drankjes mee. In de zon kan je al snel hoofdpijn krijgen en dat zou natuurlijk zonde zijn van de sfeer. Verder is het altijd belangrijk om goed te blijven eten. Je kan daarom allerlei snacks meenemen naar het strand. Je kan chocolade wel het beste even vermijden, want dat smelt snel in de zon. Wil je alles een beetje koel houden? Dan kan je een koelbox meenemen.

Een boek of tijdschrift

Over het algemeen ga je naar het strand om lekker rustig te worden en te ontspannen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een boek mee te nemen. Je hebt vast nog wel een boek op je lijstje staan waar je maar niet aan toe kwam om die te lezen. Verder kan je spelletjes meenemen die geschikt zijn op het strand. Houd je van muziek luisteren? Vergeet dan geen AirPods of koptelefoon mee te nemen om te ontspannen. Zo kan jij heerlijk genieten van een dagje op het strand!

zonsondergang bij het strandhuisje