Al heel lang is smaragd een bekende, geliefde en gewilde steen. Alle grootse schatten uit de geschiedenis bevatten smaragden. En er wordt zelfs verteld, dat je door het dragen van sieraden met smaragd, de juiste partner vindt! Vergeet Tinder, doe jezelf gewoon wat sieraden met smaragd cadeau.

Smaragd is een edelsteen die transparant is en een hele mooie, heldergroene tint heeft. Dit groen is zelfs zo bijzonder dat het een eigen kleur heeft gekregen: smaragdgroen. Gouden sieraden met smaragd, ik vind ze prachtig! En ik ben niet de enige, steeds vaker zie ik de groene kleuren terug in allerlei sieraden creaties.

Een ander weetje: waarschijnlijk komt de naam smaragd uit het Grieks. Smaragdos betekent namelijk groene steen.

De werking van Smaragd

Aan de smaragd worden een hoop positieve werkingen toegeschreven. Zo zou de steen fysiek een gunstig effect op de huid hebben en werkt hij goed tegen migraine. Ben je een verlegen persoon?  Het dragen van een ring met smaragd aan je linkerpink zou je zelfvertrouwen verbeteren en een positieve invloed kunnen hebben op je communicatieve vaardigheden.

Emotioneel gezien zorgt smaragd voor emotionele veerkracht, ondersteunt bij stemmingswisselingen en hij geeft zelfrespect en tevredenheid. Ook maakt de steen je rustig in je hoofd en helpt hij om negativiteit in positiviteit om te zetten.

Op het spirituele vlak verricht deze steen wonderen

Hij opent namelijk je hartchakra en dit heeft een heel goed effect op het aantrekken van de liefde. Smaragd brengt rust en liefde en helpt in het vinden van de juiste partner. Smaragd trekt liefde en harmonie in overvloed aan.

Mijn eerste sieraad met smaragd

Je begrijpt, ik ben begonnen met het verzamelen van sieraden met smaragd! Te beginnen met dit superschattige, 14 karaat gouden armbandje van Isabel Bernard. Klein maar fijn zullen we maar zeggen! De sieraden van Isabel Bernard zijn allemaal van 14 karaat goud. Het roze armbandje is ook van dit merk en vind ik mooi qua kleur in combinatie met de smaragd.

Zou de steen te klein zijn voor het vinden van de prins op het witte paard? Anders ga ik gewoon sparen voor een gouden ketting voor dames met nog wat meer smaragden. Hoewel ik de zgn. layered trend ook nog steeds heel erg leuk vind, waarbij je meerdere kettingen van verschillende lengtes met elkaar combineert.

Fashionpost 54: 5x de nieuwste sieraden trends (“layering”)

 

Geloof jij in de werking van edelstenen?

Of smaragden echt een helende werking hebben of kunnen helpen bij het aantrekken van de liefde? Geen idee. Maar ach, baat het niet dan schaadt het niet. Mooi vind ik ze sowieso. En jij, geloof jij in de werking van edelstenen?