Zodra de dagen weer korter worden begint het verlangen naar het cocoonen in huis te groeien. Ben jij ook al aan het nadenken over winterstyling voor jouw huis? Ik heb 5x wooninspiratie voor de winter op een rijtje gezet, wie heb jij er ook iets aan.

Ook al vind ik de zomer hartstikke lekker met z’n lange dagen, de herfst en winter vind ik eigenlijk net zo fijn. Het koude weer kan ik extra goed waarderen, als ik bijvoorbeeld na een winterse wandeling weer thuiskom in een gezellig en knus huis. De sfeerverlichting is aan, het haardje brandt… In de zomer is mijn huis dan ook net wat anders ingericht dan in de winter. Geen hele grote verschillen hoor, het zit hem eigenlijk in wat details. In de winter staat de eettafel bijvoorbeeld net wat meer voor de openslaande tuindeuren geschoven, omdat die in de winter toch niet opengaan. Niet dat ik niet van de tuin geniet. Deze probeer ik in oktober winterklaar te maken en ook hier zorg ik voor gezellige lampjes. Verder leg ik binnen een groot woonkleed neer, staan er meer kaarsen en creëer ik een zitje voor de houtkachel.

favoriete dag van de week - houtkachel

5x wooninspiratie voor de winter

Vroeger haalde ik mijn wooninspiratie uit allerlei tijdschriften. Tegenwoordig is Pinterest voor mij de plek waar ik de laatste woontrends spot. Ik verzamelde 5x wooninspiratie voor de winter en heb er al een aantal zelf toegepast. Wat mij betreft mag hij komen hoor die winter!

#1 sfeerverlichting met kaarsen

Kaarsen geven naast gezellig licht ook nog lekker wat warmte. Je kunt her en der door je woonkamer verschillende standaards en lantaarns neerzetten. Maar een verzameling min of meer gelijke kandelaars met een warme kleur kaarsen staat ook erg mooi:

kaarsen in de winter

foto: Kate Sears

#2 hoekjes met kussens

In de zomer berg ik de meeste kussens in huis altijd op. Maar in de winter creëer ik voor de verwarming en voor de houtkachel een hoekje met verschillende soorten kussens. Op dit moment vind ik kelim kussens heel erg mooi. Die zijn lekker stevig en warm en qua kleuren kun je alle kanten op. Zelf vind ik het rechterkussen heel erg mooi, met de meer naturel kleuren:

kelim kussens

#3 een vloerkleed

Ook een vloerkleed in de winter biedt letterlijk een hoop warmte. Voor de tuindeuren leg ik er altijd een paar neer (ze houden ook tocht tegen!), net als voor de bank. In de winter heb ik mijn vloerkleden naar de tuin verplaatst en ben ze helaas vergeten naar binnen te halen tijdens verschillende regenbuien. Ik kan dus op zoek gaan naar nieuwe exemplaren. Ik vind deze heel erg mooi, eigenlijk vind ik de hele kleursetting prachtig:

naturel vloerkleed

#4 nieuwe meubels?

Deze winter gaat het er zeer waarschijnlijk van komen… we gaan wat nieuwe meubels uitzoeken. Onze oude bank zit nog steeds fantastisch, maar hij heeft nu echt wel een aantal vlekken die ik er met de stoomreiniger niet meer uitkrijg. Wat voor bank we gaan uitkiezen, daar zijn we nog niet helemaal uit. In ieder geval gaat de voorkeur uit naar een bank op poten (zodat eronder makkelijk gestofzuigd kan worden) van een lekkere zachte stof. Mia wil qua kleur graag een roze bank, mijn voorkeur gaat uit naar crème of  lichtbruin. We zullen wat verschillende meubelzaken gaan bezoeken, want een bank, die kun je het beste toch even in het echt uitproberen. Wij zijn beiden fan van Homestock. Zij hebben van die enorm grote fluwelen banken. Het gaat in ieder geval een bank worden met een hele diepe zit.

Banken inspiratie: dit zijn de 5 trends

In een ander hoekje zou ik graag een zitzak willen. Geen Fatboy, die ik graag bij ons strandhuisje gebruik, maar meer eentje zoals deze:

#5 Droogboeketten

Verse bloemen zijn natuurlijk prachtig. Maar ook gedroogde boeketten zijn heel erg mooi en kunnen jouw huiskamer een hele gezellige, winterse sfeer geven. Wat vind je van deze 3 voorbeelden:

En, ga jij ook de huiskamer winterproof maken?

Tijdens een opschoonrondje van deze website kwam ik een heel leuk artikel uit 2015 tegen. Wat vliegt de tijd! Het lijkt wel gisteren dat Mia zo voor mij poseerde voor onze zelfgemaakte herfsttafereeltjes. Toen vond ze het nog leuk. Op dit moment woont ze samen, met haar vriendje, omdat ons huis verbouwd wordt… Ze zeggen wel eens: hoe oude je wordt hoe sneller de tijd gaat. Daar is volgens mij niets aan gelogen!

DIY: een herfst tafereeltje voor grown ups