Hoe laat het is? Tijd voor een Kit-Cat Klock! Al heel lang wilde ik deze klok hebben maar ik dacht altijd dat ik ervoor naar Amerika moest. Was ik soms even vergeten dat je via het WWW alles in huis kunt halen, van over de hele wereld? Maar wat maakt deze kattenklok nou eigenlijk zo bijzonder?

Nou.. de ogen en staart bewegen. En of je nou groot of klein bent. Van katten of van honden houdt. Van een bewegende klok wordt iedereen toch blij? Bij ons in de nieuwe hal hangt hij in ieder geval ontzettend snoezig.

Wat is eigenlijk het verhaal achter de Kit-Cat Klock?

Daar was ik ook wel benieuwd naar. Want ik weet niet precies hoe deze klok in mijn hoofd terecht is gekomen, ik denk via typisch Amerikaanse (teken)films? Nou dat kan kloppen, want deze klok is hartstikke “Americana”, wordt aldaar geproduceerd en de Amerikanen zijn er retetrots op. Er zijn zelfs mensen die niet een gewone kattentattoo laten zetten, maar een Kit-Cat tattoo laten zetten:

Op de Kit-Cat site vind ik deze geschiedenis:

  • In 1932, tijdens het hoogtepunt van de Grote Depressie, werd de Kit-Cat® Klock in Oregon uitgevonden door ontwerper Earl Arnault (1904-1971). Met zijn kenmerkende kwispelende staart, rollende ogen en aanstekelijke glimlach moest Kit-Cat wat vreugde brengen tijdens een van Amerika’s somberste periodes.
  • De jaren 40 en 50 waren decennia van explosieve groei voor Kit-Cat’s populariteit en werden de eerste (en gelijk ook de laatste) veranderingen in zijn ontwerp doorgevoerd. De bovenste poten en de keurige vlinderdas van Kit-Cat werden toegevoegd.
  • Aan het eind van de jaren tachtig was de American Made-erfenis van Kit-Cat bijna verloren gegaan! Bijna was de productie naar China verplaatst maar uiteindelijk door de uitvinding van een nieuwe batterijtechnologie kon het proces in de USA behouden blijven.
  • Kit-Cat bleef ook in de jaren 90 gewoon doortikken, toen werden de eerste Limited Color Edition Kit-Cats geproduceerd. Inclusief de eerste 3/4 maat Kitty Cat die in 1996 werd geïntroduceerd.
  • In 2001 kwam de eerste Lady Kit-Cat op het toneel, met in plaats van een vlinderdag een parelketting en… wimpers!
  • Na 85 jaar blijft Kit-Cat bewijzen dat hij (en zij!) echt “tijdloos” is: Kit-Cat Klocks worden nu verkocht via winkels in landen over de hele wereld.

Wist je dat de afgelopen 50 jaar elke 3 minuten een Kit-Cat Klock gekocht.

kit cat klok

Wil jij ook je eigen Kit-Cat Clock?

Of wil je er eentje cadeau geven. Moet je dan hier eens kijken. En probeer dan maar eens een keuze te maken. Ik had echt geen idee dat er zoveel verschillende soorten waren! Ik voel een nieuwe verzameldrang opkomen hoor… Maar goed, hoeveel kattenklokken kun je hebben 😉

kit-cat clocks