Ben jij van plan om een buitendouche in je tuin te maken? Dan bieden deze ruim 30 voorbeelden je vast een hoop inspiratie.

Stel je hebt een tuin. En stel het is een warme zomerdag. Dan is het toch fantastisch om tussendoor even onder je eigen buitendouche te stappen?!

Nou, dat vind ik dus wel. En daarom heb ik al jaren een outdoor douche in de tuin. Maar na onze verbouwing met uitbouw, moest ons outdoor wellness hoekje het veld ruimen. Tijd dus voor een nieuwe! Dit vind ik de allerleukste  buitendouche voorbeelden. Wie weet heb jij er ook iets aan?

Buitendouches gemaakt op licht hout

Waar je in de tuin je buitendouche gaat plaatsen is vraag 1. Maar vervolgens komt het aan het bevestigen en natuurlijk stylen van je outdoor doucheruimte. Dit vind ik mooie voorbeelden van lichte douchemuren. Het geeft gelijk een zomers gevoel vind je niet?

Een bohemian tuin? Zo maak je ‘em

Een douchemuur van steen, tegels of… een surfplank?!

Deze voorbeelden van douches op stenen muurtjes vind ik ook heel erg leuk. Ik val als een blok voor de roze douchewand van tegels. Maar de surfplank douchewand is natuurlijk ook super creatief.

Vrijstaand of halfvrijstaand?

Je kunt je douche aan de muur maken, maar je kunt er ook voor kiezen om hem in een soort van houten aanbouw te maken. Leuk ook, die douchewondjes van golfplaten. Het hoeft allemaal helemaal niet ingewikkeld te zijn. De ronde douche van stenen lijkt me wel net wat ingewikkelder.

Creatieve wellness ruimtes in de tuin

Toevallig keek ik laatst naar hottubs maar ik bedacht me… wat duur! En nu kom ik deze badkuipen in de tuin tegen. Dat is toch geweldig? Het hoeft niet altijd veel geld te kosten. Met een oude badkuip creëer je ook een hele leuke bohemien tuinsfeer.

Ieniemienie tuinhuisjes als buitentoilet

Deze post gaat over buitendouches. Maar ik vond dat deze fantastische huisjes niet mochten ontbreken. Het zijn buitentoilets! Geen straf om hier je behoefte te doen, toch?

En, welke buitendouche vind jij het leukst?

Mijn voorkeur gaat uit naar de eerste 3 witte voorbeelden of zoiets als met de roze tegelwand. Dat laatste lijkt me het handigst, ik denk dat wit in ons kikkerlandje in de winter als snel groen gaat worden door de aanzet van mos.

Mijn tuindouche heb ik jaren geleden gekocht op de Woonbeurs. Hier vind je ook verschillende exemplaren.

30x buitendouche inspiratie