Een tamelijk gezond ontbijtje, wat je zo in elkaar flanst. Dat is toch ideaal! Dit havermouttaartje gaat er in als koek. En in de airfryer is ie zo gebakken. Ik maak hem met bosbessen en mango, bij wijze van restverwerking. Maar met ander fruit is het ook vast lekker. 

Restverwerking

Omdat ik minder eten wil verspillen, bestel ik 2x per week boodschappen. Ik kies vooraf wat ik ga eten en bestel alleen wat ik nodig heb. En meestal gaat dat goed. Maar nu staat er een hele bak blauwe bessen in de fruitlade, die eigenlijk wel op moeten. En een overrijpe mango in de fruitschaal. Tijd voor wat restverwerking. En een havermout taart voor het ontbijt is daar heel geschikt voor. 

havermout taart airfryer

Ingrediënten Airfryer havermout taart

  • 250 gr blauwe bessen (of ander fruit)
  • 1 rijpe mango, in stukjes gesneden (of ander fruit)
  • 175 gr havermout
  • 30 gr kokosbloesem siroop (of een andere suikervervanger)
  • 2 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 150 ml kokosmelk (of andere melk)
  • Een handjevol pijnboompitten

Bereiden airfryer havermout taart

Meng in een kom de havermout, kaneel, kokosbloesem siroop, eieren en melk. Roer tot het een compacte massa is. Voeg dan de blauwe bessen en de mango toe. Vet een bakvorm in die in de airfryer past (ik gebruik een bakvorm van 18cm ∅). Stort het beslag in de vorm en bestrooi met de pijnboompitten. Bak de taart op 160°C in ongeveer 25 minuten gaar. Je hebt 4 flinke porties, die ook de volgende dag nog lekker zijn. Gewoon weer even oppiepen in de Airfryer. Ik vind hem de 2e dag misschien nog wel lekkerder.

Geen tijd om deze taart te bakken? Een snel ontbijtje uit de airfryer kan ook prima: https://www.onehandinmypocket.nl/2022/01/12/airfryer-ontbijt-met-eitje/ 

havermout taart airfryer